-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
Sziasztok!
Eddig csak mtk-s telókat buheráltam, de mostanában a kezembe került kétfajta Samsung is, root-olni kellett őket.
Mindkettőhöz találtam egyszerű, a gyári recovery alól futtatható scripteket, amik - az egyik kis módosítás után - meg is csinálták, amit kellett.
A kérdésem az, hogy ezeknél a telóknál a megfelelő update-binary fájl az egyszerűség titka? Mivel simán tudom módosítani a scriptet, le is fut szépen, vagyis egy recovery scriptből bármit meg tudok csinálni a gyári recovery-n keresztül is.
Csak azért kérdezem, mert ugye az MTK platformon a gyári 3e recovery nem igazán jó semmire.Köszi!
-
-
-
-
ksanc
őstag
válasz tolvaj! #11646 üzenetére
Tudom, hogy próbáltál visszaállítani másik, nagyobb appot, de én azért megpróbálnék közvetlenül a /data mappába bemásolni valami 10 MB körüli fájlt.
Például magát az mx player frissített apk-ját a data/app mappába
Ha megy, akkor jöhet a wipe dalvik és kíváncsi leszek.
Ha nem, akkor valami bibi van a /data partícióval, vagy még sincs rajta hely.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz tolvaj! #11661 üzenetére
Át lett méretezve a /data partíció? Mert akkor lehet, hogy ott van a gubanc. Semmi köze nincs az mx playerhez, mindössze ott jött ki a gond, bármelyik appal megjelenhetett volna.
Az .apk biztosan jó, működő, aktív app nálam.Alkalmazáskezelőben megjelenik? El kellene távolítani, adatok törlésével kezdve.
Esetleg megpróbálhasz valamilyen fájlrendszer ellenőrző cuccot, de szerintem ez valami olyan zűr, amit egy teljes resettel tudsz megoldani, különben mindig lesz valami gond. -
-
ksanc
őstag
válasz danee91 #11683 üzenetére
Az lehetséges, hogy rootolt telefonon egyszer csak eltűnik a root?
Üdv!
Mi a teló típusa?
A /system telepítést én kerülendőnek tartom. Felesleges és problémák lehetnek vele, ha nincs hely a partíción.
Vissza kéne állítani eredeti állapotba, vagyis uninstal SuperSu, wipe dalvik és a root géniust is le kéne futtatni unroot módban.
Az áttűnési effekteknek meg ilyesmiknek elvileg nincs köze a roothoz, vagyis lehet, hogy más gáz (is) van.
Írd le, milyen típus és buherálok neked egy rootolt system.img-t. Ha tudok, és akkor nem kell custom recovery.Vagy valami sokkal prózaibb oka van és akkor más megválaszolja
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Lotusomega #11914 üzenetére
JTAG-el kapcsolatban
Üdv!
Meg kell lennie az alaplapon a JTAG csatlakozási pontoknak, aztán kell egy kis csatoló hardver és egy flashelő szoftver hozzá. Na meg a felírandó romtartalom. Én még PNA-n csináltam ilyesmit, ahhoz van kütyüm és szoftverem is, nem tudom, hogy ezeken a platformokon mennyire JTAG a JTAG és hogy egyáltalán van-e.
Ha a preloadert vagy annak megfelelőt tönkrevágták és a flashez sincs közvetlen hardveres hozzáférés, akkor tégla.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #11920 üzenetére
Működhet úgy is, de közvetlen íróként is. Húú, pedig annó gondolkodtam, hogy leírom, mit műveltem, most jól jönne, már nem igazán emlékszem ezekre a dolgokra
Én JTAG-en keresztül a flash eepromot írtam.
Tehát volt a jtag panel (wiggler), ami csatlakozott egyrészt a készülék alaplapi paneljának JTAG kivezetéseire, másrészt párhuzamos porton a számítógéphez. Azon futott az égető progi (nagyon egyszerű DOS-os progi volt, samsung S3C2440 procira és az adott kütyüben lévő hynix NAND-ra.), amivel felül tudtam írni a készülék flash eeprom (NAND chip) tartalmát. (Hogy mit, az külön történet volt, mivel egy kínai PNA-ról beszélünk, nulla támogatással. Egy működő ugyanilyen készülékről készített komplett ROM mentésből kellett megcsinálnom a bootloadert - ezt írtam vissza a NAND-ba -, és az SD kártyára rakható frissítőfájlokat, ami a tulajdonképpeni rendszert írta vissza a kütyüre. Na ez volt az igazi ROM főzés )Tehát a kütyü maga nem működött, akksi sem volt benne csak a flash ic kapta a szuflát az íráshoz a wigglertől.
Ellenőrzésképpen mikor a készülék tökéletesen működött, újra felülírtam a az eeprom-ot, csak éppen hülyeséggel. Nem is indult a kütyü megint, csak az lcd háttérvilágítás ment, mint előtte[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #11922 üzenetére
Ja, hát igen, ezért írtam, hogy ezekről én már nem tudom, hogy's mint működnek
Anno a Samsungnál is volt ilyen-olyan írásvédelem, meg hardveres mókolás (smd ellenállás forrasztgatás) de a noname kínai nem foglalkozott ilysmivelmég offabb: van távcsövem és ahhoz tartozik egy ún. óragép. Abban van egy PIC vezérlő ami a léptetőmotort vezérli. Namost ez szeret elszállni, ha pl. 6V helyett 12V-ot kap. A cseréje olcsó és egyszerű, a bökkenő a beleírandó program. Elvileg ezeket a kontroller chipeket védeni lehet a kiolvasás ellen, de a kínaiak ezzel sem foglalkoztak, csak egy működő ic kellett és probléma nélkül kiolvastam belőle a progit majd ezt felírva egy üres chipre máris működött a szerkentyű megint.
Hogy a telóknál menyire védik mostanában ezeket a dolgokat, nem tudom.
Ha lenne nálam ilyen, biztosan nekiesnék de így nem sok lövésem van a dolgokról[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12000 üzenetére
Ha simán kitörlök egy appot és bemásolok egy másikat, ami ugyanazt csinálja, csak pl.
frissebb verzió, akkor is? (Mert nekem voltak ebből gondjaim).
A Dalvik cache van a /data-n belül viszont wipe /data-ról nem volt szó.
Én mindenesetre ilyen manuális csereberénél mindig törlöm mindkét cache-t, mert ahogy írtam, volt már belőle xy alkalmazás leállt jellegű üzenet. És nem azért, mert nem voltak beállítva a jogok.
De majd megnézem, ha legközelebb ilyesmit csinálok, hátha tényleg csak felesleges szokás -
ksanc
őstag
válasz olivera88 #12061 üzenetére
A SuperUser, SuperSU és hasonlók csak keretprogramok a root jog kezeléséhez. Akár Playről is telepítheted, de root jogod nyilván nem lesz tőle. Maga a root jog a su bináris meglététől függ. Viszont annak is különböző verziói vannak, nem biztos, hogy működni fog az éppen telepített jogosultságkezelő progival. Valamelyik a su bináris fájlt is frissíti, de ehhez már meglévő root jog kell.
De ezt majd Keeper pontosítja
Tisztára kéne pucolni azt a rendszert.A busybox nem rossz, ha van, de pl. az én telómon sincs fent.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz aprokaroka87 #12068 üzenetére
miért nem oldják meg hogy müködjön korábbi verziókon is.
Mert akkor még mindig a kőbaltánál tartanánk, igaz, csilivili, hipergyönyörű, prímán kiegyensúlyozott, nagyon hatékony kőbaltánál, de mégiscsak kőbalta.
A fejlesztések általában azért történnek, hogy valami hatékonyabban, jobban működjön de ez gyakran kizárja a korábbi megoldások támogatását. Merthogy totál más elven működnek, mivel a régi technológiából nem lehet többet kihozni.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz olivera88 #12066 üzenetére
Mert van su binárisod (ennek a felvarázsolása szokta a rootolás lényegét és nehézségét jelenteni).
A törölt gyári appok nem fognak visszakerülni, mivel azok a /system/app mappában voltak. A /system pedig egy külön felcsatolt partíció, vagyis közvetlenül abból törölsz.
Ennek nincs külön mentése - sokszáz MB -, amit a /system-ben mahinálsz, az úgy is fog maradni, nem fogja befolyásolni a factory reset.
És ezért is marad meg a root egy reset után.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz aprokaroka87 #12072 üzenetére
Te most egy kőbaltához akarod hasonlitani az informatikát?
Hát ha mindenáron ragaszkodnánk a történelem kezdeteitől a lefelé kompatibilitáshoz, akkor még ott tartanánk...
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12101 üzenetére
Kérdés, hogy mitől?
Ha gyári rendszer volt fent és a saját update csinálta ezt, akkor valószínűleg ott szakadt félbe, ahol nem kellett volna
Ha ki tudja mi és ki tudja honnan és mit updatelt, akkor bármi lehet... recovery van, az már fél sikerAsztii, milyen teló
voltez? -
ksanc
őstag
válasz aprokaroka87 #12109 üzenetére
3e recovery-re gondolsz?
Nagyon egyszerű a válasz: egyrészt biztosan te is örülnél, ha a rendelkezésre álló tárhelyből mindjárt lefoglalna úgy 1GB-ot a rendszer backupja... gyárilag.
Másrészt senki sem szereti, ha a rendszerében turkálnak. Márpedig amiről backup-ot lehet csinálni, abba bele is lehet turkálni. Ez ne legyen már gyárilag opció.(nem) Mellesleg a fő probléma nem a telepítéssel van, hanem hogy mindig, mindenhol, mindenki leírja, hogy ha frissítést csinálsz, legyen mentésed. Mindenről. Ehhez persze kicsit mahinálni kell. És miért nem a gyári recovery teszi ezt lehetővé? Minimum garanciális kérdések miatt például. Vagy a szolgáltatói korlátozások miatt. Satöbbi.
Nézd a másik oldalt és úgy tett fel a kérdést
A brand márkákhoz egyébként általában elérhető a firmware és a támogatás, ha valami nem kóser.
Noname gyártóknál meg azé' olcsó a teló, mert se szervízháttér, se támogatás (így firmware) nincs, többek között. -
ksanc
őstag
válasz aprokaroka87 #12114 üzenetére
Gyakorlatilag általában így megy végbe, csak el kéne olvasni a készülék leírását, vagy a gyártó/forgalmazó honlapját...
Az meg nem elvárható, hogy Pistike, nézd, itt a szemed, ezzel látsz, ez meg a kezed, ezzel tudsz fogni és Pistike 20 éves... jellegű mankó legyen mindig mindenhol, bár az ideális fogyasztó pont ilyen
Kivételes esetek mindig vannak, mint a jelenlegi is (bár elég sokszor kiderül, hogy azért nem egészen az és úgy történt, ahogy először le lett írva ), az, hogy egy szimpla gyári frissítés ilyet okozzon, nem éppen példaértékű.
A második észrevételeddel kapcsolatban csak Keeper-t tudom idézni:
Mert sok platformon nem kezdő user szintet kíván a rendszer telepítése. A hibázás pedig egyenlő a készülék végével...
Az átlag usereknek a készülék rendeltetésszerű használata is gyakran komoly problémát jelent, nemhogy ilyesmi.
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12160 üzenetére
Csak nincs mobilnetem
Akkor az az E betű vajon mit csinál ott a térerőnél? Az az élő Edge adatkapcsolatot szokta jelölni, másként nem jelenik meg.
Ha van internetkapcsolat wifi-n keresztül, akkor automatikusan átáll rá és nem használja a mobilnetet, a betűk is eltűnnek. Szóval ott szerintem mégsem stimmel valami a wifin keresztüli internetkapcsolattal. Attól még egyéb, ugyanarra a wifi routerre kapcsolódó eszköz még működhet, itt a telónál nem oké valami.Vagy nem
Mindenesetre az Edge az elég lassú tud lenni ahhoz, hogy a kiszolgálók időtúllépés miatt hibát dobjanak.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Bocsánat, egy kicsit visszatérnék a bináris patch-hez.
A W450-hez portolt MIUI rom-hoz vannak OTA frissítések. Valamiért külön kell őket telepíteni, pedig volt, hogy működött a telóról is online, de most nem ez az érdekes.
Frissítések nélkül kitűnően működik az egész, ahogy elkezdem felpakolni őket, kezdődnek a problémák.
Feltűnt, hogy elvileg van benne ellenőrzés, mégis, gyakorlatilag bármilyen verziójú frissítést bármilyen verzióra simán rátesz, ez így biztosan nem jó.Keeper, megnéztem az update.zip-edet és abban ilyen formában van az ellenőrzés, pl. a Calendar.apk-ra:
assert(apply_patch_check("/system/app/Calendar.apk", "d62d9150ce5d2a3d9bf07e6f44ed574f67ed1708", "5256f605c3250d94c46c828414d9523e606e7910"));
Az enyémben viszont csak így:
(apply_patch_check("/system/app/Calendar.apk", "f93e9cdea24f448bedabc4c6dbca05acc22a61a1", "62a1d671f4e8b13c52ffead0645ceab64f34b146"));
Tehát hiányzik az assert. Így is csinál valamit, vagy csak cselesen így hagyják ki az ellenőrzést?
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12174 üzenetére
Gyakorlatilag ma már minden előfizetéshez tartozik egy alap mobilforgalom. És az az E betű nem dísznek van ott
Közben átírtam és az ellenőrzésnél jelez is hibát - a build.prop-ra. Azt nem patch-eli egyébként, hanem simán kirakja az update.zip /system-ből a /system-be.
Viszont akkor ezért nem megy online a frissítés, az ugyanis a build.prop alapján dönti el, van-e újabb verzió.Na mindegy, nem kóser ez a W450-es MIUI, mindjárt az első frissítésnél elszáll a Themes. Ó, nem írja ki, hogy stopped, nehogy lásd, csak ha rákkatintasz, akkor jelenik meg egy pillanatra aztán eltűnik. Csak azért nem tűnt fel eddig, mert nem használom
Melyik app felel ezért egyébként?
Aztán szépen így. Az egyik frissítés után leáll a Naptár, aztán az újabbaknál már az android framework és hasonlóan jelentéktelen cuccok jeleznek "stopped", meg visszaugrik a boothoz és szépen loopol.
Annyira engem nem érdekel, de sokan használnák aztán hol ilyen, hol olyan problémákat jeleznek. -
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12181 üzenetére
Jóvan!!
Persze, hogy portolt. [link]
Kicsit kavarja a dolgot, hogy a 2014-es telók más kiosztást használnak így más a kernel is. Van ahhoz is ugyanez a miui, csak a frissebb kernellel. Azt nem linkelem ide, mert a MIUI India oldalán van, ahhoz pedig regisztrálni kell, hogy bármit megnézhess.
Most csinálok egy downgrade-t és felrakom ezt az eredetit és meglátom, mit művel. Úgy emlékszem ezzel ment az OTA update rendesen.
-
ksanc
őstag
Oppá, nem megy az ÉK. Ezek szerint nem csak a kiosztás változott és nem véletlenül van kétfajta ÉK a W450-hez, a másikkal (kivilágított alsó gombsorú) voltak a problémák általában. Emz viszont úgy tűnik, nem teljesen kompatibilis az előző kernellel. Vagy mi is vezérli az ÉK-t?
Nem egyszerű ez a cucc
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12209 üzenetére
A jó öreg Total Commanderrel mi a helyzet? Merthogy én azt használom mindenre és eddig mindent megcsináltam vele
-
ksanc
őstag
válasz Quasi_modo #12212 üzenetére
Mi az a PCC?
-
ksanc
őstag
válasz tomy86 #12216 üzenetére
Köszi!
Ez inkább olyan pc-telefon szinkronizációs izé. Ezért nem szeretem az ilyen gyártókat, mi az, hogy nem turkálhatok ott, ahol én akarok?
Ezzel csak adatokat (tartalmakat) szinkronizálok - mentek - le, majd egy szoftverfrissítés után visszapakolhatom, elvileg nincs ezzel gond.
Vagy ez is olyan csoda, ami önmagával sem kompatibilis? -
ksanc
őstag
Nem tudom, biztosan nem haladok a korral, ha rádugom telót a pc-re, akkor meghajtókat szeretek látni, és nem külön programokat telepítgetni.
Na meg saját telefonom okosban mindig is óccsó kínai MTK-s volt, sosem valami brand.
Egyszerűen nem adok ki annyi pénzt egy telefonért és kész.Jó, én megbuherálok bármit, ha arra van szükség és ezért nem szeretem, ha a "felhasználóbarát" megoldásokat kell kerülgetni, de elismerem, hogy nem ez az általános.
Szóval nem, nem utálom. -
ksanc
őstag
válasz vilmaboy #12221 üzenetére
Biztosan ezt akarod?
Nem biztos hogy érdemes, mivel állandóan frissül és amig a fejlesztők nem teszik bele a magyar nyelvet, addig nem éri meg az energiát. Az egész Facebook sem...
De ha nagyon ráérsz, akkor itt van példának az Ouya konzol magyarítása, ez alapján nekieshetsz
Ez a közvetlen mószer, de pl. megpróbálhatod a jbart-al is.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12227 üzenetére
No igen, ilyen finomságok vannak már, nyilván ott nem fog menni.
De azért bőven van még rendszer, ami nem így működik.A jövőt elég sötétnek látom ilyen téren, egyre zártabbak lesznek a rendszerek. Bár mindig lesz gyártó, aki felrúgja a dolgokat
Vagy kitör a 3. világháború és utána úgyis a kőbunkótól kezdjük újra...[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz LonGleY #12256 üzenetére
Az örök vita, nem csak a telefonok világában.
Mindig az egyéni igények - valódi igények, nem a mesterségesen keltett minden-sz*r-ami-legalább-nemilyenmegolyan - döntik el, mi mire jó.
Ha valaki számítógépnek akarja mindenáron használni a telefonját, akkor semmi sem elég.
Ha valaki okostelefonnak, akkor a SAJÁT igénye szerint akár egy fél gigás készülék is maximálisan megfelelhet.
A bóvli fogalma is, az egyértelmű kategóriától - és a kisebbrendűségi komplexusban szenvedő szerencsétlenektől, igazi agymosott fogyasztóktól, akiknek az 'igény" szó valódi jelentése már régen a homályba veszett - eltekintve , egyénenként változó. EGYÉN. Nem fogyasztói célcsoport, birka, droid és társai.
Szokásosan akinek nem inge... -
ksanc
őstag
válasz almoska84 #12272 üzenetére
Pro az, hogy egy helyen szépen rendezve látod, mi, hol, mekkora helyet foglal.
Nagyon kontra az, hogy szemétnek (junk) nevez mindent, holott a gyorsítótárban lévő dolgok nem feltétlenül azok, és valószínűleg a hárombetűs content mappáját is ez takarította ki párszor
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest