Új hozzászólás Aktív témák

  • vz12

    tag

    Sziasztok!
    Már több napja próbálok megoldást találni egy problémámra, de nem sikerül. Sok ötletet kipróbáltam és nem vagyok előrébb, ezért bátorkodom itt feltenni a kérdést, hátha van itt egy widget guru.

    Tehát van egy widget-em, amelynek csupán naponta kell adatfrissítést végeznie, amúgy egy napig állandó a tartalma. Normális helyzetben működik is, éjfél után szépen frissít automatikusan (egy AlarmManagert állítottam éjfélre). Azonban ha megváltozik a rendszerdátum (pl. a felhasználó átállítja), akkor is frissíteni kellene. Ez meg is történik (ráadásul elég gyorsan), ha ELŐRE állítom a dátumot, viszont nem történik meg, ha HÁTRAFELÉ állítom a dátumot. Ez számomra érthetetlen. TIME_SET, DATE_CHANGED eseményekre természetesen fel van készítve, ezért is működik előrefelé, de kísérleteztem másféle eseményekkel is. Ezen események neve is oda-vissza működést sejtet, semmi nem utal az egyirányúságra. Ez egy Android feature bug lenne? :F Én hajlok arra hogy ez nem így van, hanem csak én nem tudok valamit, de mit? Egyformán így működik az emulátorban, fizikai telefonon, tableten, Android 2.3-on és 4.1-en is. Persze aksit zabáló sűrű Timer pufogtatást nem szeretnék alkalmazni, az nem pálya ...

    Amúgy a Google-val keresgélve úgy látom hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, de a válaszoknak látszó reagálásokban semmi új nincs, a dátumot hátrafelé állítva nálam nem működnek, és a kérdező sem írta ezt vissza.
    Ha valaki sikeresen túljutott egy ilyen probléma megoldásán, megköszönném a segítségét.

    Előre is köszi. vz12

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák