Új hozzászólás Aktív témák

  • Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ

    tag

    nagyon örülök, h rátaláltam erre a topikra! :DD
    vmi becsípődhetett még a kvgépek (meg előtte a pipázás! :K ) kapcsán amikor megcsapott az anyagminőség, az elpusztíthatatlanság, a tartósság szele! nameg ugye a szöszmötölés... :B (úgylátszik, ragadnak rám az ilyen szöszmötölős hobbik; úm: perfekcionista espresso, pipázás, szivarozás... sztem következő egy jó erősítő-hangfal páros lesz... ;] )
    szóval így került képbe az analóg fényképezés, elkezdtem visszaolvasni a topikot, de igazából marha tanácstalan vagyok, h mit is kéne venni... :F na psze pl a Leica M6 tetszik pl, de nem az az árkategória amit kiadnék érte...
    tehát:
    - hóbort, így alapvető elvárás, h (relatív) OLCSÓ legyen! :B
    - KOMPAKT: a lehetőségekhez mérten minél kisebb legyen a cucc, ugyanis elég spec felhasználási területe lenne a drágának, 1Ázsia-Balkán körutat (hátizsákos, stoppolós, couchsurfing-ezős...) szeretnék vele fényképezni! meg psze ott lenne egy digitális IS, btw ez a kiválasztott: Sony DSC-HX50, de ez még változhat, hisz nem holnap indulok... :) (addig legalább lenne még lehetőségem kitanulni az alapokat... :B ) szóval méreteiben (lehetőleg) egy hasonló eszközt keresnék, amihez nem kell egy egész hátizsáknyi felszerelést cipeljek! (de ha azt mondjátok, h ez másképp nem megy/nem érdemes, azt is készséggel elfogadom... ;) )
    - ÉN SZERETNÉM (otthon) NAGYÍTANI! (ez lenne a másik lényege az egésznek! :D ) tehát szükségem lenne egy kezdő labor-szett-re is! :B elsősorban ff a célterület, de nem baj, ha tudok (?) színeset is... milyen eszközök, edények, vegyszerek, stb fog hozzá kelleni?
    - ROBOSZTUS, MASSZÍV, ELPUSZTÍTHATATLAN! :DDD (ezt nem kell magyarázzam, sztem) és psze nézzen ki vhogy... :D
    - psze a KÉPMINŐSÉG se elhanyagolható szempont! :)
    - mik az ajánlott (főleg ff) filmek, milyen árban vannak, hol lehet beszerezni?
    - márka preferenciám nem nagyon van, de pl a Fujica STX-1, Konica C35 tetszik külsőre, és apróbb gép mind2...
    de pl ez a tip-top szett is nagyon tetszik, cs ez már kicsit nagyobb csomag... :((
    http://www.jofogas.hu/fejer/Praktica_fenykepezogep_tartozekok_elado_18782211.htm

    (ha jól sejtem, ilyen vintage gépeknél nem igazán volt zoom, ez újkori találmány... ezesetben egy (35mm-es? v talán 50es?) fix is ok...)
    (mekkora méretig lehet nagyítani, otthoni körülmények között? A/4? de 1-1képet (ami a falra kerül) szívesen nagyítanék akár még nagyobbra is... :B )

    - tudtok javasolni vmi szakirodalmat, ami szépen az alapoktól, elmagyaráz mindent, ebből a korszakból lévő gépekkel, előhívással, mindennel? (lehet több könyv is, itt elsősorban -nyilván- vatera/antikvár beszerzésre ill a könyvtárra gondoltam...)

    (lehet faternak még van is vmi gépe is, meg vmi labor-eszköze, netán szakirodalma is régről... sztem neki v Zenit, v Praktika lehetett anno... :) )

    előre is köszönök minden véleményt, segítő szándékú megnyilvánulást! ;) :R

Új hozzászólás Aktív témák