Új hozzászólás Aktív témák

  • pengwin

    addikt

    válasz Atti777 #10297 üzenetére

    A 28nm-ről nem az AMD tehet, csak a konkurenciának van jobb technológiája, meg olyan cégeknek, amiknek a kapacitását a mobil termékek kötik le.
    Az APU-koncepcióval meg semmi baj nincs, a modulos CPU résszel már annál inkább, szerintem ez lesz az AMD Netburst-je. Az APU-ról mint koncepcióról csak annyit, hogy meg kell nézni, mennyit fejlődött az Intel CPU-ban a Sandy Bridge óta, és mennyit IGP terén. Ebből látszik, hogy az APU alapkoncepciója igenis helyes, csak a jelenlegi AMD-s megvalósítás hagy némi kívánnivalót maga után.
    Azon is érdemes elgondolkodni, hogy az AMD 28nm-en hoz olyan szintű integrált grafikus teljesítményt, mint az Intel 14-en, ráadásul mélyebben integrálva.
    Ha sikerülne egységes 14 vagy 16nm-en gyártatni a következő generációs, DDR4-et kezelő APU-kat, az azért érdekes lenne... Még ha maradna az 512SP akkor is komoly ugrás lenne teljesítményben és fogyasztásban, megnézném mit csinálna a konkurencia, ha azonos pályán kéne játszania.
    Akkor azért kárörvendő nevetésbe kezdek, ha az AMD integrációs és low-level API víziója bejön a következő 1-2 évben és a cég meg is éli épen és egyben, hála annak, hogy bedolgozták magukat a konzolpiacra. ;]
    Így is nevetésre ad okot, hogy mind GPU mind APU/CPU terén a gyakran lesajnált, fikázott underdog határozta meg az elkövetkező évek fejlődési irányát, a piacvezető konkurensei meg követhetik.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák