Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Frozen #2613 üzenetére

    Nagyon frankó hútő, nekem is van itthon :)

    Viszont sajnállak, ha a bányászati sebességre hivatkozva nem használod a szép új géped. Akkor végülis oly mindegy, hogy Intel VS AMD, nem?

    Én pl 2000-es évek elején Intel fanboy voltam. Túl voltam több Intelen, és persze rosszul esett nézni, hogy mások az AMDvel jobban jártak (Athlon XP vs Celeron/P4), így mindenféle helyről előhúztam a véleményem igazolását, hogy miért jobb az Intel! Komoly fórumos szócsatákba és eredmény harcokba bocsájtkoztam.

    Aztán 2003-ban megismertem jobban az Athlon XP-ket és a s CPU számolást. (ide most egy A hangot éneklő templomi krust kérek!)
    Miután rájöttem, hogy egy 1700+ lehet 3000+ vagy 4000+ is, átéretlmeztem a dolgokat. Már akkor volt 4GHZ-es AMD-mmikor az Intel erről még álmodott. Pár hónap alatt rengeteg AMD-t raktam össze és magam is bezsákoltam egy egészen érdekes példányt ami mai napig megvan és az oldtimer topic lakóit ámulatban tartja : egy 1466@2669MHZ-es példányt ami akkor 3400+-t jelentett , amit azt jelentette h 12000ft-ért a csúcs 100+ ezres 3400-as P4 teljesítményét tudta a procim. Egy 100+ ezres proci 12 ezerért. Ennek ellenére volt itthon 1800A NW második gépként, mert abból sem akartam kimaradni. Hobbi volt. De tudtam h ez csak második gép az AMD mögött.
    AMD Fanboy lettem? Eléggé, mivel a tudásomból bőven meg is szedtem magamat anyagailag, és tudás szinten egyaránt.
    Ezután jött a Phenom 9500, ami kézenfekvő volt, mint első 4 magos, és hát na.... Csalódás volt. A maga idejében.
    De mivel én a saját pénztárcámhoz voltam hű, ezért az Athlon X2-3asok helyett az Intelhez fordultam a I3 4330 tárgyában. Ami ugye 2 magos, meg HT. A Phenom 9500-hoz képest dupla teljesítmény volt.

    Na aztán eljött lassan 8 év 4330-al. Most nagyon Ryzent akartam, mert menő, meg váltsunk már AMD-re megint. Amikor megláttam az árát a 3600X-nek meg a 10400Fnek akkor megint az Intel mellett döntöttem, függetlenül az eredeti elképzelésemtől.

    Amire a kis történetem szolgál : Mindig azt vedd ami a jobb. Én legalábbis ezt teszem. Amikor az AMD a jobb azt veszem, ha az Intel hát azt! Fölös fanboynak lenni ... Ez olyan mint amikor egy veszets focicsapatnak szurkolsz.

    Most postomból kiveheted, hogy az intel a legjobb, de igazából azt akarom prezentálni, hogy mindig a bestbuyt érdemes venni, mindegy hogy az épp melyik gyártóé. ;)
    neked is jobb, ha így teszel, mert ösztönzi az Intelt, hogy kedvezőbb áronb adja a processorait ezáltal pénzt hagyva a zsebedben. Mert ugye zsebed az egyik legjobb barátod ;)

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Aktív témák