Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    Radeon RX 7900 XTX Mercury Magnetic Air - TPU Review

    A cserélhető ventilátor implementációja itt tökéletes lett, kiváló ötlet, nagyon tetszik. Korábban az XFX többször is készített már olyan custom VGA-kat, ahol cserélhetőek voltak a ventik, már a Polaris szériánál is volt ilyen, viszont akkor macerásabb volt. A ventilátorok cseréjét most végtelenül leegyszerűsítették, ennél egyszerűebben már valóban nem lehet megoldani. Mágnessel rögzítik, emiatt pedig nem kell semmilyen eszközt használni a cseréhez és a kábellel sem kell foglalkozni, mindössze szó szerint kiveszed puszta kézzel és beteszed az újat. Rendkívül felhasználóbarát megoldás. Ezt több AIB partner is átvehetné, sőt szerintem ez sokkal hasznosabb újítás, mint a kábel elrejtése. Jó volna, ha ezt az újítást kisebb, olcsóbb kártyákon is alkalmaznák, továbbá nagy kérdés, hogy hol és mennyiért lesznek kaphatóak a csereventik.
    Ha az XFX a csereventik ellátottságát és árát jól lövi be, valamint olcsó kártyákon is alkalmazzák ezt az újítást, akkor ez forradalmi lépés lehet, NVIDIA partnereknél is szívesen látnék ilyet.

    Az 1,86 kg súly, a méret és a 400 Wattos fogyasztás azért szintén nem semmi. :D
    Nem tudom, hogy láttam-e már valaha ilyen hatalmas PCB-t, talán sok éve a dual GPU VGA-ák idejében voltak hasonló szörny PCB-k.

    Ez a kártya amúgy nem más, mint a májusban bejelentett Phoenix Nirvana, csak az XFX úgy döntött, hogy Kína-exkluzivitás helyett inkább az egész világon értékesítik a terméket, csak más néven, így lett belőle Mercury Magnetic Air.

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák