Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Tyrel #41744 üzenetére

    Nem célom mindenáron védeni az állításokat, mert nem az enyémek.

    Az kétségtelen,hogy az nv nagy árréssel dolgozik, amit azért tehet meg, mert jelenleg jó pozícióban van. Ámbátor az állításokat szerintem kevésbé kurrens és retrospektív érdemes nézni, hanem a jövőre nézve. És itt vannak kétségek az nvidiával kapcsolatban: az ai és automotive piacokon jól startolt, de egyesek.szerint ki.fog szorulni, mert az asicok energiahatékonyabbak a célfeladatra. Persze az entertainment biztosan maradhat, csak abban meg bármilyen arm cucc versenyképes lehet.
    A hpc piacon a gyorsítók terén megdőlni látszik az egyeduralma, az AMD az Intel is kombinált cpu+gpu megoldásokkal gyorsulhatja le. Ez persze még nem jelenti azt, hogy kiszorult, csak hogy feszesedik a verseny, osztozni kell a zsíros megrendeléseken. Ugyanez érvényes a profi grafikára, ide nevez az Intel is.
    Persze nyilván az nvidia mindent el fog követni annak érdekében, hogy jól.jöjjön ki.

    Eközben az AMD rome platformja sikerrel kecsegtet, a Navit sikerült beküldeni a Samsung socokba, a vegát éy a Navit a cloud gamingbe - túl az eddigi konzolos megrendeléseken.
    Persze az kétségtelen, hogy az amd eddigi sikerei eléggé szerénynek mondhatók, ha lefordítjuk dollárra.

    Szóval szerintem ez nem bullshit, nagy a pénzügyi piac várakozása az AMD sikerét illetően. Aztán persze lehet a vége fanyalgás.

    De attól, hogy a kiindulási állítások nem bullshitek, még az ém feltételezéseim nem lesz igazak.

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák