Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #35121 üzenetére

    Tehát a Vega érdeme az aktuális (+1 év) motorok jó hatékonyságú futtatása helyett az, hogy 2017 közepek felkészült egy olyan probléma kezelésére (raytracing), aminek az API szintű impementációja 2018 őszén jelenik meg?

    A Vega 10 hónapja van a piacon és egy kézen meg lehet számolni hány compute cullingot alkalmazó motor van.

    Ezek azért fontos tények, mert amikor megjelenik majd a következő nvidia kártya, a Vega ilyen jellegű képességei senkit nem fognak már érdekelni. Ahogy a fiji esetén is hiába várta bárki is, hogy majd kifizetődik a brutális compute teljesítmény. (Persze lehet, hogy az AMD így legalább el tudta adni Pro termékként, ahogy a vegát is) a fiji valójávan eléggé földbe állt.

    Jövőre ilyenkor már senkit nem fog érdekelni, hogy az addigra megszülető 3 raytracing pilot game esetén a már meghaladott pascalt beéri a Vega10, mert a raytracinget kétésfélszer gyorsabban számolja.
    Akkor mindenkit az fog érdekelni, hogy a nexgen nvidia hogy kalapálja el a Vega20 gpukat. Továbbra sem értem, hogy miért kellene a vegának 2 évvel későbbi terhelésre is felkészített lapkának lennie. Ki fog akkor még olyat venni? (Kivéve persze ha valaki kalkulál azzal, hogy bizonyos szegmensekben új termék.hiányában átnevezni kényszerül )

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák