- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
Biztos vinni fogja, csak 1 seggszikla alaplapban tesztelt a srác, 2 még csak most fog összefutni rengeteg különböző ram modullal az APU, amikről nincs tapasztalat...
Nagyon izgatja a fantáziám már, most megláttam a K15TK fejlesztő blogjában a Rzyenes K17TK-t, és gyak remeg a kezem, hogy szórakozzak vele...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
füles_
őstag
Azt lehet tudni, hogy hány órakor jár le az NDA?
Bocsi az offért, de jelenleg csak ebben a topikban van szó az RR-ről. -
HSM
félisten
A 7790/7850/7870 generációval azért már hozzá kell tenni, hogy jócskán koros holmik, nálam pl. ez erősen belerondít az ár/érték mutatóba. Nem szívesen veszek 1-2 évesnél öregebb VGA-kat, a Pitcairn-oknál ráadásul Freesync sincs és az UVD motor is még rendesen butácska.
"Mint mondtam nem fogok rajta videot vagni vagy renderelni."
Nem kell ahhoz videót renderelni, hogy észrevedd, hogy dupla gyors lett a CPU...."Cserelnel, ha latnad, hogy van ertelem, de nincs."
Értelme lenne, valami jó kis Ryzenre pl., csak leginkább a DDR4 árazás teljesen agyonvágja az ár/érték mutatót a már meglévő 12GB DDR3 holmimhoz képest.
Szval értelme lenne, csak nagyon nem éri meg anyagilag."de inkabb kifizetem a dragabb apu-t"
Elhiszem, de szerintem sokan nem. Plusz oda már komolyabb IGP is kellett volna és borult volna az egész koncepció. Jó termék lett ez, csak nem feltétlen nekünk.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Plasticbomb #34701 üzenetére
Nah, a K17TK-ra majd kivancsi leszek en is. A K15TK-tel is szepen lehetett finomhangolni.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
"A 7790/7850/7870 generációval azért már hozzá kell tenni, hogy jócskán koros holmik"
Ez igaz, de meg mindig helytallnak. Produkaljak a mostani 550-560+ szintet toredek aron. Egy 280X-3GB pedig 30k-ert meg mindig eleg sok mindenkinek. A Doom4 vulkan alatt 1080p-ben remekul megy rajta."nálam pl. ez erősen belerondít az ár/érték mutatóba"
Miert is? Semmi bajuk nincs. Ha a 15+ evvel ezelotti videokartyaim mukodnek akkor ezekkel sem lesz gond. Mikozben kapsz 14-20CU-t 12-20k-ert."Nem szívesen veszek 1-2 évesnél öregebb VGA-kat"
Pedig ahogy mondtam semmi bajuk nincs. Olyantol kell venni aki karban tartja oket. A 7770 akkor hogyan kerult hozzad?"a Pitcairn-oknál ráadásul Freesync sincs és az UVD motor is még rendesen butácska"
A freesync nem izgat, csak az eyefinity. Ha frissebb uvd kell akkor ott a gcn2-s 7790/260X. Ez talan mar freesync-t is tud."Nem kell ahhoz videót renderelni, hogy észrevedd, hogy dupla gyors lett a CPU"
Netezesre, letoltesre es youtube-ozasra oly mindegy (mar lassan erre is android boxot vagy nas-t hasznalok, mig masok nuc-t vesznek erre). A slave DAW-nak szinten nem kell sok eroforras, persze vsti-vel meg lehet pakolni meg sample library-kel, de arra sosincs eleg teljesitmeny/kapacitas. A casual gamingre meg eddig is eleg volt, sot meg downclockoltam is (K15TK-val)."Értelme lenne, valami jó kis Ryzenre pl., csak leginkább a DDR4 árazás teljesen agyonvágja az ár/érték mutatót a már meglévő 12GB DDR3 holmimhoz képest."
Egyrol beszelunk. Nalam is most ha a 4x2gb 1600 es a 4x2 2133 ddr3-t le kellene cserelni ddr4-re, mondjuk 2400/3200-ra csak neznek"Elhiszem, de szerintem sokan nem."
Hidd el, hogy igen. Amint latnak, hogy meglodul az igp teljesitmenye (tippre: alapon rx460, tuninggal rx560). Igy meg tuninggal is csak az rx550 alatt kullog. Legalabb duplazni lehetne a teljesitmenyet, ami nem kis szo ebben a szegmensben."Plusz oda már komolyabb IGP is kellett volna és borult volna az egész koncepció."
Most mit csinaljak, az AMD megint elbalf@szkodta es lecsipett a csucs apu-bol 1 cu-t. De ha a ps4-nek tudtak csinalni evekkel (lassan 5) ezelott 20cu-t egy soc-ra, akkor ide siman johetett volna 16cu-val minimum. A KabyG-t latva pedig egyertelmu. Ha csak fogjak es felbevagjak a 24cu-t, akkor is marad 12."borult volna az egész koncepció"
Igen, pontosan ezert nem adnak ki ilyet, mert kanibalizalna egy piacot rovidtavon, ami szegyen. Hosszutavon meg akkora elonyt szerezne, hogy a 2020-as Intel IGP-nek is lehet gondja lenne vele. Erdekes a ryzen-nel meg tudjak lepni, hogy kivezetik a kicsiket es levaltjak apu-val a belepoket. Ideje lenne mar az 550 kategoriat, illetve alatta elfelejteni es az 560 kategoria helyere bevezetni. Siman meg tudnak csinalni. A piac ugy is erre mutat, koszonhetoen a banyaszatnak. Feleslegesek mar ezek. Casual gamingre maradna pc vonalon az apu, aki kenyelmesebbre vagyik annak ott a ps4. Htpc-be apu valo. Irodaba meg eleg az inteles fa ek igp. A gyartok meg eszhez ternenek es a kiesett gyartosorokat raallitanak a kozepkategoriara, amibol irgalmatlan hiany van. Win-win mindenkinek."Jó termék lett ez, csak nem feltétlen nekünk."
Ebben egyet ertunk, majd hasznaltan jo lesz ez evek mulva "olcso" ddr4-gyel.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
"Egy 280X-3GB pedig 30k-ert meg mindig eleg sok mindenkinek."
Persze, kitűnő holmi, volt belőle jópár darabom (többnyire boltból, újként véve). A probléma akkor van, amikor kinyúlik. Gari egyikre sincs már, 30K-t pedig nem annyira jó vicc az ablakon kidobni, pláne a kispénzű usernek. Ezért nem is játszik nálam."Ha a 15+ evvel ezelotti videokartyaim mukodnek "
Mutass egy 250W-osat... Hupsz, nincs... Egyébként én számtalan GeForce2-est, GeForce4-est, illetve 8800-ast,GTX200-ast láttam kimúlt állapotban párévesen. AMD-ből is akad 3850, 4850, de biztos találni modernebbet is."Olyantol kell venni aki karban tartja oket."
Oh, ez rá van írva az eladóra? Úgy látszik akkor valamit rosszul csinálok, nem is tudtam."A 7770 akkor hogyan kerult hozzad?"
R7 250X-et vettem (ugye a rebadge 7770), 3 évesen. 10K-ért nekem belefért a kockázat, és ugye ez egy meglehetősen alacsony TDP-jű kártya, itt nem annyira gázos a kor, mint egy 3X ennyit kérő kártyánál."Ez talan mar freesync-t is tud."
Igen, a GCN2-es UVD már egész jó, és az már Freesyncet is tud. Viszont sok videós fejlesztést csak a GCN3 illetve 4 kapott meg. Nagyon sokat fejlődött a 3-asban [link], és a Polarisban VP9 támogatást is kapott. Nálam ennek lenne jelentősége."Netezesre, letoltesre es youtube-ozasra oly mindegy"
Neked lehet, én viszont egy egyszerű böngészésnél is igencsak megérzem, a kétmagos mobil i7-en vagyok, vagy a hatmagos asztalin. Pedig nem gyengus a mobil, 8GB ram, és 3-3,4Ghz köré turbózó Sandy Bridge SSD-vel, egy androidboxot vagy NUC-ot megeszik reggelire."Legalabb duplazni lehetne a teljesitmenyet"
De arra meg minek APU? Megveszed az RX560-at az 1600-as Ryzen mellé, örülsz neki. Szvsz lehet még olcsóbban ki is jönne. Nem látom, miért érné meg egy ilyen mega-apu-t venni dedikált holmi helyett. Egy Kaby-G-t értem, csúcskategóriás vékony notiba, meg nagyon mini erőgépbe horror áron, de minden másra jobb alternatíva a dedikált VGA."De ha a ps4-nek tudtak csinalni"
Ja, egy kétmagos i3 szintű CPU-val, nem éppen barátságos fogyasztással. Általános feladatokra és notebookokba hihetetlen felesleges lett volna, és a költségek az egekbe szöktek volna.
Ugye itt nem árt azt is nézni, mire jött ki ez a lapka (Notebook + belépő gaming + általános kliens PC + HTPC). És arra szerintem eszméletlen jó lett.
Ha betehetném a régivágású notimba (nyilván a mobil verziót), hogy minden más a helyén maradjon, már repülne is ki belőle a kétmagos 35W i7, egy másodperc gondolkozás nélkül....[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Abban az értelemben, hogy jó-e, nem, nem piacképes. De abban az értelemben, hogy az intel csomagban adta, úgy igen. Ebból lett a 70%. Nyilván van az az árszint, ahol a semmilyen integrált grafika is megteszi, mert egyáltalán nem szempont.
A skylake megjelenésével volt egy olyan történet, hogy az intel kérte a oem-eket, hogy mivel a skylake igp-je már kellően erős, ne tegyenek mellé dgpu-t.
A 70%-ot senki nem kérdőjelezte meg és azt, hogy ennek van jelentősége.
Én csak annyit állítottam, hogy
a) szerintem ezt a 70%-os piaci részesedést szerinten nem fogja tudni feljebb tornászni a kaby lake G , legalábbis egyelőre nem, mert szerintem kellően drágán fogja adni az intel, hogy ne legyen olcsóbb, mint egy sima kaby lake és egy dgpu. Ennek szerintem az lehet majd az oka, hogy ez a kombó egy kisebb notebook összerakását teszi lehetővé, a kisebb meg mindig drágább. Tehát lehetséges, hogy ez a termék lehetővé teszi a magasabb grafikus teljesíményű vékony notik piacra dobását, de az egy niche prémium kategória lesz
b) a raven ridgenek cpu és gpu teljesítménye alapján papíron lehetősége lenne az intel IGP és a kaby lake G teljesítmény szint között tarolni azoknál a szegmenseknél, ahol jelenleg az intel CPU mellé tesznek dGPU-t. Ez mondjuk a piac 5-10% lehet hasraütésszerűen, ha abból indulunk ki, hogy az intel az olcsó igp-vel dgpu nélkül visz 70%-ot.
De nem fog (a RR), mert az oem majd szépen kiheréli a grafikus teljesítmény 1 slotos rammal, aztán konstatálja, hogy hát ez így olcsóbb dgpu notebooknak drága, dgpu-s notebookkal szemben grafikus teljesítményben gyenge, ehhez még kell egy dgput, akkor meg újfent drága.Én úgy látom, hogy két dolog veszélyeztetheti a status quot:
1) egy integrált AMD megoldás (pGPU), ami olcsóbb, mint a szerintem prémiumban megjelenő intel kaby lake g.
2) Jelenleg az amd apukban rejlő csak extra RAM hozzáadásával kiaknázható grafikkus teljesítményért az AMD prémiumot kér. Ezért alulról valójában csak az a piacvezető CPU tud veszélyes lenni a dpu-kra (30%), amelyik ezzel költséget spórol az OEMnek.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
Azt persze senki nem vonja kétségbe, hogy az IGP és a pGPU hosszútávon sikeresebb lesz, mint a diszkrét.
De a közeljövő értelmézésében ott siklasz ki szerintem, hogy a múltból indulsz ki. A múltban az intel IGP teljesítménye vagy skálázódott fölfelé a CPU teljesítménnyel (jobb proci, jobb IGP, magasabb ár), vagy legrosszabb esetben egyenletes volt. Tehát egy jobb (drágább) termék rendelkezhetett jobb CPU teljesítménnyel, és vagy ugyanolyan, vagy valamivel jobb IGP teljesítménnyel. Olyan intel termék idáig csak egy volt, ami CPU teljesítményben nem, csak GPU teljesítményben nyújtott jobbat egy árban alatta levőnél. (broadwell i7 5775C) És ez nem is lett nagy siker, egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy kiiktatta volna a dGPU-kat. Ezen a terepen próbálkozott az AMD is: közepes CPU teljesítmény, jobb - akár a legjobbnál is jobb - IGP teljesítmény --- és senkit nem érdekelt.
a pGPU ugyanezen a terepen játszik: semmiben nem jobb CPU egy erős GPU-val.
Korábban nem volt olyan intel termék, amelynél az OEM akár mérlegelhetett volna, hogy csak a CPU-t kéri az inteltől, a grafikát meg majd más termékkel oldja meg. Mert csomagban jött: kell a jobb CPU? Tessék itt a jobb GPU is. Jelenleg viszont kínál az intel olyan terméket, amiben nincs benne a pGPU is, meg olyat is, amiben benne van - azonos CPU teljesíménnyel. Ebben az esetben - persze amíg a technikai feltételek adottak - az OEM igenis mérlegelheti, hogy kell-e a pGPU, vagy máshogy oldja meg a magasabb grafikus teljesítményt.Kivéve persze ha azt mondod, hogy innentől fogva az intel a mobil i7-eket, a legmagasabb mobil CPU teljesítményt kizárólag pGPU-s csomagban adja. Na akkor, ha kell a legmagasabb CPU teljesítényt, akkor tényleg kénytelen megvenni az OEM a csomagban jövő pGPU-t is. És akkor tényleg egyre szűkebb szegmensben fog már azon gondolkodni, hogy akar-e még valamilyen diszkrét kütyüt is mellérakni.
A pGPU-s vagy pGPU nélküi i7 mérlegeléséből persze még mindig kijöhet a pGPU-s változat győztesen. Nyilván a nagyon vékony notebooknál nincs is más lehetőség. Vagy ha valaki ugyanolyan notebook méret mellett nagyon rá akar menni az üzemidőre, és feltölti a felszabadult helyet akksival, akkor is jól jön. De ezekért mind borsosabb árat fognak kérni, mint egy sima hagyományos "normál" méretű i7+nv kombóért. Ezért szerintem jelenleg nem lesz mainstream.(mármint abban a 30%-ban amit a csak IGP jelenleg nem fed le)
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #34708 üzenetére
Az IGP már most sikeresebb, mint a diszkrét, egyedül a pGPU-ról nehéz megmondani, milyen sikeres lesz. Az biztos, hogy az IGP mellé nem fog felnőni, ahhoz túl drága és bonyolult.
#tarcsad
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #34708 üzenetére
Itt nem a sikerességről van szó. A siker akkor lenne értékes, ha mondjuk az IGP és a pGPU úgy feszülne neki a dGPU-knak, hogy az Intel és az AMD visszafizeti a listaárból ezeknek a költségét, ha az adott OEM nem kapcsolja be őket. De nekik eszük ágában nincs ezt megtenni, tehát innentől kezdve ez nem a sikerért megy, hanem a piacra való rákényszerítésért, függetlenül attól, hogy ki akarja és ki nem.
És azért ne felejtsük el, hogy az Intelt évek óta ismerjük. Egy kis szemétkedésben mindig benne vannak, az FTC pedig nem kényszeríti már őket, hogy rakjanak a procikba 16 PCI Express csatornát. Amint lesz saját pGPU-juk egy koherens interfészen bekötve, simán le lesz korlátozva ez négy PCI Express csatornára, hogy a számukra konkurens terület hátrányból induljon. Nem fogja érdekelni őket, hogy ez kinek tetszik és kinek nem, abból a pozícióból, amiben vannak, ők diktálnak.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Yutani #34715 üzenetére
Kivéve, ha az AMD is a saját koherens interfészében látja a jövőt. Mert GMI-re váltani PCI Expressről nekik sem tart sokáig. Nem is olyan régen mutattak valamit, hogy mit képzelnek el a következő években.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jack@l
veterán
Úgy legyen! (hajtanak az 1%os piaci részesedésre)
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Jack@l #34717 üzenetére
Inkább ne legyen úgy, mert alapvetően nem örülök ennek az iránynak, de sajnos kétségtelen tény, hogy az utóbbi időben mindenki erről beszél, nem csak az AMD. Addig biztos, hogy a CPU és a GPU, illetve a memória tokozáson belülre kell. Az NVRAM esetében már vannak kétségek.
[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
válasz Petykemano #34709 üzenetére
Sehány, mert a noti bios (uefi akármi) butább mint egy vágódeszka, be se tudod állítani, hogy mit szeretnél beletenni és az mennyin működjön. Pedig nem fájna senkinek.
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Jack@l
veterán
Tök jó lesz majd ha bekerül mondjuk 8 giga drága hbm2 a tokozás (mellé) és cserélhetsz procit gpu-t egyben 150e-ért. Bizonyára fogákonyak lesznek rá a népek. NVram meg vicces húzás, mikor a sima ram árak is az egekben vannak. (egy rendszernek meg nem árt minimum 64GB)
Mi lett a nagy ssd-s varázslattal, nem elég jó a vegára?UI: lehet rágódni, http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_2400g_review,32.html
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
HSM
félisten
válasz Jack@l #34721 üzenetére
"és cserélhetsz procit gpu-t egyben 150e-ért"
Pont ez a cél gyártói oldalról."Bizonyára fogákonyak lesznek rá a népek."
A "népek" pont hogy azt se tudja, mit vesz, mi van a gépházon belül. Leveszi a polcról az OEM gépet amire van keret és kész. Majd amikor elmegy szervízbe évek múlva, hogy lassú, upgrade kell, akkor szembesül majd először vele, hogy hoppá van, kukázhatja az egészet....[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Jack@l #34721 üzenetére
Alapvetően ez a cél. Az, hogy neked nem tetszik a gyártókat nem érdekli. Maximum megszökni tudsz az ajánlataik elől. Egyébként inkább HBM3 lesz, mire elérünk odáig.
Itt van a Radeon Pro SSG: [link] - 7000 dollárért vásárolható.
-
törölt tag
válasz ->Raizen<- #34724 üzenetére
Nem sikerult a cimszonal tovabb jutni mi
Radeon™ Pro SSG Highlights
The World’s First GPU to Break the Terabyte Memory BarrierThe Radeon™ Pro SSG based on the “Vega” GPU architecture, is a disruptive force in the professional graphics space, bringing with it cutting-edge technologies like the High Bandwidth Cache Controller (HBCC), a state-of-the-art memory system that removes the limitations of traditional graphics memory.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ->Raizen<- #34724 üzenetére
Értelmetlen. Az SSG erre jó. [link]
-
Z10N
veterán
Ok. Latom mindig kimagyarazod magad valamilyen ferditett peldaval, de ez a tenyken nem valtoztat. Igy tehat felesleges folytatnuk az eszmecseret, mert mindig kikukacoskodol valami valaszt. Amugy is kezdett off lenni.
Inkabb itt vannak review-ok.
Jonnek majd a low power 35W-s peldanyok is: Ryzen 5 2400GE and Ryzen 3 2200GE
Ui: Hogy ON is legyen: kivancsi leszek majd mennyire fogja vissza a tdp az igp-t.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Petykemano #34709 üzenetére
Ez gondolom csak koltoi kerdes volt
-
stratova
veterán
válasz Petykemano #34730 üzenetére
Vega10:
2400G IGP
-
stratova
veterán
válasz Petykemano #34733 üzenetére
Az a szép hogy senki, csak ha jól látom Polaris óta megváltozott a szervezésük.
Vega:
4 darab ROP blokk kapcsolódik. Ezek a ROP blokkok úgynevezett pixelmotorokat tartalmaznak, egészen pontosan 4-etRaven:
két darab ROP blokk található, amelyek tartalmazzák az úgynevezett pixelmotorokat, mégpedig egyenként kettőt,[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz stratova #34734 üzenetére
Annyi az eltérés, hogy eddig AMD a Tier3 lapkánál ami jelen esetben (Polaris 10 előtte Tonga)
32 blending és 128 Z mintavételező egységet alkalmazott, noha 4 SE-ben dupla ennyi a maximum, ahogy azzal NV Maxwell óta operál. Mivel azonban AMD-nél eleve 4 SE volt a maximum, amit mát a Tier3 megkapott ellenben ebben viszonylag szabados skálázhatta a CU-k számát, számukra nem volt célszerű a backend duplázása, noha a játékok egy jó része profitálhatott volna belőle.Vega 64: 4 SE -> 4 geometriai motor, 4x 16 CU, [4x (16 blending + 64 Z)->64 pix/clk]
Polaris 10: 4 SE -> 4 geometriai motor, 4x 9 CU, [4x (8 blending + 32 Z)->32 pix/clk]
Vega M GH:4 SE -> 4 geometriai motor, 4x 6 CU, [4x (16 blending + 64 Z)->64 pix/clk]
Vega M GH egyben a legkisebb CU számú lapka, aminél lehetséges 64 blending és 256 Z.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #34736 üzenetére
Az az ábra már az ACE-eket sem jelzi jól. Mondjuk a Vega 10-nél sem, ennyi mentsége azért van a marketing-teamnek, akik nyilván megfelelő szaktudás nélkül szimpla félreértésből összeollózták.
Valójában a Vega esetében csak a HWS-t kellene jelölni, mert korábban ez már önmagában egy jelzés volt arra, hogy van hozzákötve két-két ACE (lásd Fiji és Hawaii). Viszont a Vegában egy HWS nélküli ACE sincs, nemhogy négy. Eközben command rész a Fiji, a Hawaii és a Vega esetében sokszor ugyanúgy van jelölve, holott a különbség óriási. Ez egy ideje megfigyelhető amúgy, hogy a marketingrészleg nem érti a hardver működését, és eltérő felépítésű hardvereket jelölnek ugyanúgy.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
A helyedben én is magamnak hinnék
Amire fel akartam volna hívni a figyelmet és nem annyira szeretném, ha erre menne a beszélgetés, hogy az ábrán mi helyes és mi meghaladott, hanem a Pixelmotorok és CUk arányának különbözőségére a Raven Ridge, Vega M és a Vega 10 között.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #34738 üzenetére
Nyilván ennél vannak egyszerűbb megoldások is. Megkérdezni egy mérnök kontaktot, vagy jelen esetben megnézni a review guide táblázatát, ami a ROPs sornál 16-ot ír.
Azok más piaci szempontok. A Vega 10 olyanra is jó, amire a Vega IGP és az Intel Vegája nem. Bár alapvetően mindegyik hardver ugyanaz a nyers tudás szempontjából, azért a Vega 10-nek a teljesítménye is megvan a komplex shaderekhez, például a programozható blendinghez is. A többin is futhat a kód, de 10 TFLOPS alatt nem jössz ki jól belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
"Mondjuk a Vega 10-nél sem, ennyi mentsége azért van a marketing-teamnek, akik nyilván megfelelő szaktudás nélkül szimpla félreértésből összeollózták."
Ezert mashol fejek szoktak hullani. Raadasul nem eliras, hanem teljes hozzanemertes egy olyan piacon ami cutting-edge technologiarol szol. Az ilyen marketingesnek semmi keresnivaloja ebben a szegmensben.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon furán teljesít a Vega a Kingdom Come-ban
És most haggyuk el a Vs-t de nézzétek meg a 580 lehagyja a 1060-at tehát nem NV címről van szó...
Furi -
veterán
-
-
HSM
félisten
-
törölt tag
LOL Amikor a fan kllub nem enged el...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest