- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Itt én nem abban látom a problémát AMD részére hogy nem jut neki, hanem abban hogy Hynix mondhatja hogy akkor kapsz te is kedves AMD ha kifizetsz 3000 darabot. AMD meg csak pislog hogy 3000 darabot de hát miből ? MI megszoktuk hogy csak 100 at adunk ki .
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Látom megint jönnek a HBM2-es bullshitek. Pár hónapja még az NV nem kapott, most meg az AMD. Döntsék már el az "iparági források", hogy kinek nem jut.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Malibutomi #17597 üzenetére
Nyilván jelen pillanatban nem a HBM2 elérhetősége a gond. A Hynix és a Samsung is gyártani fogja, és annyit gyártanak, amennyit a partnerek kérnek. Tekintve, hogy az interposerek úgy sem lesznek kész az év közepéig, így bőven van idő annyi gyártósort kiépíteni, amennyi szükséges.
Még mindig ott a kérdés, hogyha ráhelyezik a HBM2-t és az új GPU-kat az új interposerekre, akkor ez a kombináció működni fog-e. Nem véletlenül tartott az AMD-nek a Fiji fejlesztése olyan sokáig. Persze ez most nekik előny, mert van egy referenciapontjuk, amire építve jobb döntéseket lehet hozni a HBM2-nél, de ettől még nem lett könnyebb az 1 GHz-es interposerek fejlesztése.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Petykemano
veterán
Elképzelhető, hogy a HBM + Interposer gyártás és összeszerelés nehézsége miatt jövőre először az alsó szegmensben látunk vérfrissítést? Már persze ha egyáltalán az alsóbb árszegmensben levő kártyákat finfetelik. Bár az nvidia biztosan, így szerintem az AMD is kénytelen lesz. NA szóval?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Televan74
nagyúr
válasz Petykemano #17609 üzenetére
Én remélem hogy a top kategórián kívül is kapunk valami vérfrissítést. Jó lenne már az AMD -től is,hogy ne csak átnevezések legyenek az alacsonyabb kategóriában.A következő kártyámra 150.000-160.000 Ft -ot szánok,szeretnék AMD -t de ha nem dob valami újat a top 200.000+ kategórián kívül,akkor könnyen előfordulhat hogy az Nvidia kártyái közül választok magamnak.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
törölt tag
válasz CsonkaImo #17611 üzenetére
Nagyon nem kéne már 28nm-es gpu az új sorozatba, még R7-nek sem, de R9-nek semmiképp... Akkor inkább ne jöjjön új teljes lineup hanem adják ki őket kevessével, ahogy a HD7-nél is csinálták vagy ahogy az nV csinálta a 9-es szériával. Jövőre a minimum egy die shrink lenne 16nm-re még ha nem is kap minden HBM1/2-t.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz Televan74 #17610 üzenetére
Nem mondhatod, hogy nincs frissítés.
A 200-as generációval jött a 260(X) és a 290(X), ami új volt, GCN1.1
A 300-as szériával jött a 380(X) (tonga) és a Fury(X|Nano|VR), ami új, GCN1.2
(Ami maradt még a felhozatalban az a 370(X), az még GCN1)Finfet ide vagy oda arra nem számítanék, hogy bármi is olcsóbb lesz, sőt még arra se, hogy közel ugyanazért a pénzért az eddigi generációváltásokhoz képest nagyobb mértékű teljesítménynövekedést kapnánk. (Az Nvidia nyilván fejni akarja a tehenet, ahogy eddig is, minden azon múlik, hogy az AMD virít-e valamivel, vagy se. Az idei felhozatal elég vérszegény lett nekik, de cserébe idén gyakorlatilag semmit se fejlesztettek rajta, mert gyakorlatilag minden kész volt már tavaly.)
egyébként ahhoz képest, hogy milyen korosak ezek a kártyák nagyon szépen muzsikálnak a DX12-es tesztekben - egyelőre. Ki gondolta volna, hogy a nemtom 2-3 éve bemutatott 290(X) a mai napig versenyképes lesz? Jó, hát persze várjuk ki a végét. De oda akarok kilyukadni, hogy az AMD-nek gyakorlatilag az egész felhozatala versenyképes termék lesz DX12-ben, úgyhogy erre sokat nem kellett és nem is kell költeniük.
Nagy kérdés persze, hogy mit hoz a finfet.
Alapból azt tippelném, hogy lesz majd megint két új kártya, az egyik a legerősebb, a másik a mostani 370-es már nagyon régi chipet cserélendő. Tehát az jönne ki először - mondjuk úgy, hogy
360(X) => 450(X)
370(X) helyett az új finfet 460(X)
380(X) => 470(X)
...stb
De az árba nyilván bele lenne kalkulálva az alacsonyabb fogyasztás (ami muszáj is, mert a finfet gyártás meglehetősen drága, drágább a tranzisztorok ára, mint a 28nm-en)Aztán ha az nvidia kiadja a teljes szériát finfeten, akkor vagy az AMD is kénytelen lesz kiadni mindent finfeten, vagy nagyon olcsón adni a kazán 28nm-es kártyákat. Vagy merő találgatásból még felmerülhet a kisebb lapterületű chipek fdsoi-ra telepítése is, bár sokak szerint a soi nem alkalmas gpu-hoz.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Malibutomi
nagyúr
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #17609 üzenetére
Az alsó szegmensben az IGP-k megették a morzsákat is, szóval oda IGP-s frissítés jön. A középkategóriától fog megtörténni a váltás.
A váltás szempontjából a kockázatokat kell mérlegelni. A HBM2-re való áttérés kockázat az AMD-nek, az NV-nek pedig pláne az nulla tapasztalattal. Tehát azt kell eldönteniük, hogy ha mégsem sikerül valamelyik komponens miatt a váltás, akkor hány termék csúszása vállalható be. Nyilván a felsőházban nincs sok választás, oda muszáj bevállalni, de alatta elképzelhető, hogy a biztonságosabb utakat választja mindkét cég. 2017-re tolni több 2016-os fejlesztést nem túl kedvező döntés, egy csúcskategóriás holmi még belefér.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Petykemano
veterán
Mit nevezünk alsó szegmensnek és középkategóriának?
Ha mondjuk a mostani 16CU-s 265, 370 lesz a középkategória alsó határa, akkor az azt jelenti, ezzel együtt 16CU-s IGP-nek kell érkeznie az alsó szegmens lefedésére. Vagy 12? Jelenleg 12 a legkisebb 300-as, a 360-as CU száma. Ezt mondjuk nem éri el egy IGP se és az ismert roadmapek szerint 2017-ig nem is fogja.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Jack@l
veterán
válasz Televan74 #17592 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy amd 5%-os elbocsátást jelentett be. Sylverlake-el nem sikerült a tárgyalás, nem akarják odaadni neki piaci áron a negyedrészüket. Többet akarnak kérni érte, mert nem fedezné a következő 1-2 év fejlesztéseire szánt pénzt. (ez épp tegnapi hír volt)
Nem hiszem hogy nv terjesztené ezeket a pletykákat, teljesen felesleges belerugni a döglődő lóba.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
válasz Jack@l #17621 üzenetére
A kétkedés mindig a gondolkodás előszobája, nem hiszem hogy ezek a fórumok arra vannak hogy bárkit meggyőzzön milyen színű legyen a kártyája, az úgyis mindenkiben magában érlelődik.
Egyrészt az 5% az nem sok, a negyedéves értékelésükre ha visszalapozol ott is meg lett mondva hogy mennyit kell lefaragni a költségvetésükből, másrészt az hogy nem állapodtak meg az pont annyira jelentheti azt hogy az AMD erősnek érzi magát és ezért nem enged.
Szerintem Te sem tudod mint ahogy mást sem hogy mi az a feltétel rendszer amit Silverlake elvárt volna az AMD-től, sajnos üzleti titok. (pedig izgalmas lenne tudni)
Az biztos hogy a tőke rájuk férne , én személy szerint nem értem egy Nvidiától tized annyi tőkével miért erőltetik hogy a Zent is kiadják meg még 3 új GPU-t is, de ezt ők tudják.
Silverlake nagyot akar szakítani és hirtelen, lehet ott más befektető is, meg árat váratással is fel lehet strófolni.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #45185024 #17622 üzenetére
Az biztos hogy a tőke rájuk férne , én személy szerint nem értem egy Nvidiától tized annyi tőkével miért erőltetik hogy a Zent is kiadják meg még 3 új GPU-t is, de ezt ők tudják.
Azert mert a fejlesztes evekig tartott, es az mar gyakorlatilag veget ert. Mar csak ki kell adni a termeket. Nincs ertelme visszatartani, a polcokra kell tenni hogy eladast generaljon.
-
Jack@l
veterán
válasz #45185024 #17622 üzenetére
Ez is egy vezetői jó/rossz döntés lesz. Két hét múlva negyedéves jelentés, meg market share is kijön. Lehet lefele srófolódik az az ár és még kezet is csókolnak majd utána.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz Televan74 #17625 üzenetére
A baj ezzel, hogy 2011-ben 1,45 miliárd dollárt költötttek kutatás-fejlesztésre, 2014-ben már csak 1.05-öt, az elbocsátásokkal alig spórolnak valamit. Kb a vezetők mostani bónuszát...
-
Malibutomi
nagyúr
Ez inkabb az agazatok kiszervezesevel van kapcsolatban szerintem.
-
actival63
aktív tag
A Hynix az AMD-t kiemelt partnerként kezeli. Természetesen a Samsung és bárki más is gyárthat HBM2 ramokat mivel a HBM2 JEDEC szabvány.
Mivel a HBM2 csak a csúcs kategória /Pascal-Greenland/ kiváltsága lesz lehet, hogy amit a Hynix legyárt is elég lesz a két nagy VGA gyártónak.
A kisebb csíkszélességgel készülő olcsóbb kártyák kaphatnak HBM1 a leglassabb osztály pedig GDDR5 ramokat. Ha a csíkszélesség csökkenésével a régi GPU meglódul akkor érdemes még egyszer eladni és csak a Greenland lesz teljesen új tervezés.Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200
-
Erdei88
veterán
-
-
letepem
aktív tag
Csak egy kérdésem van: nem furcsa az, hogy egy tongát most hoztak ki up to 95 tdp-vel 3 tflopsos számítási teljesítménnyel, stb... Akkor miért áltatják a népet, ha tudnak ők alacsony fogyasztás mellett is decens teljesítményt kínálni? Csak én érzem úgy hogy van valami a háttérben? kihoznak egy beágy kártyát 95 wattos tdp-vel míg az asztali cirka 200-at fogyaszt! Azért azt nem hiszem hogy ennyire lehet ezeket a lapkákat válogatni!
[ Szerkesztve ]
látok, hallok, érzek és gondolkodom.
-
Malibutomi
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
-
Z10N
veterán
válasz CsonkaImo #17635 üzenetére
A betarol van mar valamilyen tapasztalat? Hogyan skalazodik? A Dreadnought erdekelne meg ue4-gyel. Az UT4 meg odebb van, FO4-gyel nem lesz gond, az MGS5 szepen fut 7870-n.
Mas tema: felraktam a BF4-t teszteles celjabol, de a MANTLE-t nem lehet kivalasztani. Omega van fent. A Civ BE-nel mantle alatt el sem indul. Mar csak a Thief4 maradt.
Ui: 370X-rol semmi info azota? Erdekelne a csokkentett fogyasztas.
http://wccftech.com/powercolor-devil-r9-370x-review-leaked-launch-1180-mhz-clock-frequency-20w-power-consumption/
http://wccftech.com/sapphire-radeon-r9-370x-toxic-reviewed-trinidad-xt-clocked-1150-mhz-surprising-dual-crossfirex-connectors/
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Gainka
őstag
Nem értem hogy miért nem lehet a Tongát, az az, az Antiguát lejjebb hozni. Beágyazottra meg Apple-nek megéri? Most ha kijön tényleg a 370x, hogy vegyem meg mikor mindenhol azt írják hogy nem támogatja a dx 12-őt, de persze a 360 (ami gyengus) a 380 (ami már egy kicsit drága nekem) meg igen. Pedig pont ennek a teljesítménye lenne a megfelelő.
Lehet hogy odébb van még a dx 12 de azért csak nyugodtabb lenne az ember ha támogatja a vga-ja, mert még ha nem is használnám ki a tudását eladni csak könnyebb lenne 1-1.5 év mulva.
-
törölt tag
[link] Battlefield 4-ben a HD7850 és a Mantle API a 14.4 drivernél volt nálam csak jó. Akkor egyszer... Most az R9 270X sem megy Mantle-val a 15.8-as Catalyst drivert használva. Olyan régi drivert már nincs kedvem megint feltenni még kiváncsiságból sem. Majd az R9 380 videókártyával megnézem újra, ha meglesz majd valamikor év végén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gainka #17638 üzenetére
Támogatja az a DX12-őt, de olyan pite szinten. AMD-s GCN verziókat érdemes most nézegetni, mert GCN 1.2 (Tonga és Fiji) tud majd sokkal többet mutatni játékokban. Egy régi Pitcairn majd kevesebb játékeffektet és új featureteket tud megjeleniteni, viszont azok a R7 360 videókártyán meg alacsony teljesitménnyel döcögnek majd. Azért majd megnéznék ilyen videót egy jóval gyorsabb, de régi GCN videókártya és egy lassabb, de friss GCN videókártya közötti különbségek miatt. Teljesitmény és látvány közti eltéréseket kiemelve.
[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
válasz Malibutomi #17640 üzenetére
Úgy lejjebb kicsit bénán fogalmaztam, hogy még a 370 helyére nem is, de a 370x-et nem lehetett volna megoldani hogy antiqua legyen? Ezt nem értem.
Most nézem hogy más is agyalt már ezen: (#17631) letepem
(#17643) Zsébernardo Pont ez az hogy semmi ujdonság, de ha tonga lenne a 370x vagy antiqua mind 1, akkor azért csak másabb lenne a leányzó fekvése.
[ Szerkesztve ]
-
-
Z10N
veterán
Malibutomi: Remlett, hogy mostansag lesz a beta.
Gainka: Tamogatja.
Zsébernardo: Kivettek? WTF? Abu errol tud valamit? Amugy egyelore alap dx12 funkciok lesznek tamogatva. Mikorra mar nativ dx12 kodot irnak, mar tul leszunk a generecio valtason. Addig teljesen megfelel. A kovetkezo valtas nekem is Full Tonga lesz majd valamikor.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #00137984 #17641 üzenetére
Mindegyik GCN ugyanazt a bekötési modellt támogatja, szóval mindegyik ugyanazt tudja megjeleníteni. Az egyetlen különbség a GCN3-ban, a parancsprocesszor 128 gridet enged át, míg a korábbi verziók ennél kevesebbet, így ahol a parancsprocesszor limitálná a teljesítményt ott a GCN3 gyorsabb lesz a korábbi verzióknál. A GCN2 úgy tudom 64 gridet enged át, míg a GCN1 32, de ebben nem vagyok biztos. Mindenesetre a valós különbség a 3DMark API Overhead tesztjében látszik, ez tipikusan a parancsprocesszorokat terheli.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz #00137984 #17639 üzenetére
Pedig nem is olyan rég még azt harsogta az összescikk és fórumbejegyzés, hogy a mantle él és virul... Ezek szerint már a driverekben is hiányos a támogatás.
@Z10N: miről beszélsz? Valami vagy dx11-es vagy dx12-őt használ. Nincs olyan hogy nem natív...
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Jack@l #17646 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Teljes feature kihasznalas. Szoval nem csak alapjaiban hasznalja a dx12-t. Illetve kezdetben biztosan lesz meg dx11/12 tamogatas is. Majd onnantol lesz erdekes amikor mar csak dx12 only.
Ui: A Mantle en sem ertem. Pedig mar a cfg-t is atirtam.
-
Jack@l
veterán
Szerintem te (is) bedőltél a bullshitnek. DX11-et akkor fogják elhagyni, amikor a gamerek nagyon kis százalékán nem win7-8 lesz. Nem mostanában...
A dx12-es kódrészt meg úgy irják meg most is ahogy akarják, nem függ a dx11 támogatásától. Ha akarnak valami durván low-level trükköt belerakni, beletehetik, csak aztán nehogy gond legyen vele... (ez később is ugyanolyan probléma lesz a különböző arhitektúrák miatt, akár gyártón belül is, mint most)[ Szerkesztve ]
-
actival63
aktív tag
A készülő játékok nagy része csak dx12 támogatást kap. Az pedig csak Win 10-en fut. Úgyhogy a gémerek vagy már áttértek vagy át kell majd rövidesen térniük a Win 10-re.
Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- EVGA RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 FTW3 ULTRA GAMING Eladó! 92.000.-
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó! 99.900.-
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- ASUS ROG STRIX RTX 3090 24GB Dobozos 1-Év garanciával, számlával!
- Asus Dual Rx580 OC 8GB BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest