- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Ha vissza emlékszel rá, ezt annak idején beszéltük több sorral is a 285 vs. 290/X kapcsán. Akkor is arra jutottunk, hogy a technikai tudás nem tud mit kezdeni a "nyers erővel" szemben.. Most ez szerintem ugyanúgy aktuális lesz a 380x vs. 390 kapcsán.
Mindamellett ha a cél a 380 és a 970 közti rés betöltése, akkor ez egy jó kis kártya lehet, egyrészt fogyasztás szempontjából, illetve ha a megfelelő helyre árazzák be.
Televan kollégának abban viszont maximálisan igaza van, hogy egyenlőre ne legyenek túlzó elvárásaink a kártyával szemben, mert utána meg csak jön a szokásos...
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
addikt
Nem neked szántam a mondandóm az elvárásokkal kapcsolatban Csak elejét kellene venni a szokásos érkező fikázó áradatnak, meg a " csodavárós, úgyis lesz nekem ilyen" beszólogatásoknak az ördögvillás csúfolkodó smiley-val együtt, mert lassan falra lehet mászni tőlük...
De hogy on is legyen. egy 384 bites, 3 és/vagy 6 gigás 380x lehet hogy nagy húzás lenne, de elég jelentősen emelné a kártya árát, szerintem a piaci pozicionálása is félre menne ezáltal.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
-
hugo chávez
aktív tag
-
Jack@l
veterán
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz stratova #17559 üzenetére
Oda én már nem merek lemerészkedni
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
actival63
aktív tag
Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200
-
Televan74
nagyúr
Én nagyon kíváncsi leszek a Greenlandra jövőre.Remélem addigra már lesz választék a freesync/ips monitorokból jó áron.
Telitalálat lenne a október/novemberi kezdés!
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
actival63
aktív tag
Az biztos, hogy jövőre nagy csata lesz a Pascal és a Greenland között.
Vita indító megjegyzésem, hogy a Greenlanben 1 milliárddal több tranyó lesz.Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200
-
Jack@l
veterán
válasz actival63 #17572 üzenetére
Most is másfélszer annyi mag van a furyban, mégse megy semmire vele játékokban.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz Valdez #17575 üzenetére
Azok valami másból vannak, vagy a hangyák hordják össze? Ne legyél már ennyire (bután)kötekedő...
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
válasz Jack@l #17576 üzenetére
Minthogyha összehasonlítható lenne a 2 gyártó magjainak helyigénye...
Radeonban több mag van, de nyilván kisebb is a helyigényük, ugyanúgy mint a jelenlegi teljesítményük is, de ez csak a mostani generációra igaz. Nem lehet tudni, hogy a következő új generáció milyen változásokat hoz. -
Jack@l
veterán
válasz #45185024 #17578 üzenetére
Ugyanúgy kell ott is raszterizálás. Semmin nem fog változtatni ilyen téren a dx12, amit ki kell számolni, úgyanúgy kell számolni mint eddig. A cpu overhedet(nem elenőrzi annyira kiadás előtt az utasításokat) levette, helyette nem lesz annyira hülyebiztos mint a dx11, ennyi változott.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jack@l #17579 üzenetére
E3 alkalmából volt egy mérnöki riport azt hiszem ebbe a fórumba volt linkelve.
Elmagyarázták tervező mérnökök által benne miért így tervezték a Fury X processzorát és ehhez képest miben más a Titán X monumentális chippje
Az a cikk nagyon értelmesen elmagyarázta melyik GPU nak mik az előnyei..[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #45185024 #17578 üzenetére
Nincs ilyen összefüggés... sem DX11 sem DX12 alatt.
Az adott játékon/motoron múlik mit terhel mennyire.Ha sok a textúrázás/shadowmap akkor a TMU-t, ha pixelekkel trükközik sokat akkor ROP, ha compute effect akkor a shaderek, ha sok adattal dolgozik, sokat mozgat akkor a sávszélesség, stb stb.
Mindegyikre van példa DX11 alatt is, ezért van az hogy hol az egyikben, hol a másikban erősebb GPU/kártya a jobb.
És ugyanígy lesz DX12 alatt is.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Jack@l
veterán
válasz #45185024 #17580 üzenetére
Láttunk már magyarázkodást sokmindenre főleg amd oldalról, aztán a gyakolat meg tök mást mutatott.
-
törölt tag
Kikerült XFX oldalára is hivatalosan a vízhűtéses Fury
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
-
Petykemano
veterán
Szerintem ha a cég nem látna benne potenciált, halott lenne az egész, nem akarna befektetni. Az, hogy nem tudtak megegyezni arra utal, hogy nem annyira elkeseredettek. Önmagában az, hogy valaki be akar fektetni arra utalhat, hogy lát potenciált.
De az is igaz,h ogy ha Az AMD akár külön is érne valamit bármelyik nagyobb piaci szereplőnek, már rég felvásárolták volna. Mint ahogy akkor is, ha most épp nagy VR boom előtt állnánk.
Nehéz megítélni. De ha tényleg VR boom van, és a befektető azért akar befektetni, akkor nyilván szeretné, ha abból kijönne a maximum, de az elég nyilvánvaló, hogy az AMD nem engedheti meg magának, hogy eldobja a zent. Ha csak GPU gyártó maradna (belőle), akkor hamarosan 3 szereplős piacon lenne kénytelen elszenvedni az integráció hiánya miatti kiszorulást. A zennel legalább az esélye megvan, hogy visszakapaszkodjon. Elvileg. De VR gyártóként valószínűleg lenne egy rövid csillogás, aztán kaputt.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
Itt az új király !
Ja azt elfelejtettem mondani hogy 95 Watton[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Televan74
nagyúr
A NVidia le akarja nyomni az AMD -t a víz alá amíg még lehet.És egyedül uralni és szabályozni a piacot.
Szerintem ez csak egy rosszindulatú pletyka amit Rocket belnkelt.Ez már a lejárató kampány része.De ha valóban igaz akkor az NV fanok megülhetik a halotti lakomát, és mindannyian többet költhetünk videokártyára.
Akkor nagyon durva évek jönnek a PC -s tábornak.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
-
Televan74
nagyúr
Catalyst 15.9.1 béta - gyorsak voltak.
-
rocket
nagyúr
válasz Televan74 #17592 üzenetére
Ha limitalt mennyiseg lesz csak elerheto egy ideig (ami boritekolhato), akkor mivel az NV-nek joval nagyobb piaci reszesedese van, es magasabb arat tudnak fizetni, igy nekik fogjak eladni a keszleteket, ez nem az NV hibaja lenne, hanem a kapitalizmus velejaroja.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
nagyúr
válasz rocket #17595 üzenetére
No meg időzítés... ha az nVidia tavaszra rendel, az AMD meg csak nyárra (most mondtam valamit), nyilván hülyék lesznek hónapokat várni az AMD miatt...
Persze a piaci részesedés és a várható eladási számok sem mindegy alapúak.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Malibutomi
nagyúr
Ostobasag az osszes ilyen talalgatas.
Egy honapja az volt a hir hogy az AMD-nek prioritasa van a HBM2-re, es az NV-nek nem jut. Ket hete az hogy a Samsung is gyartja majd es lesz boven mindenkinek. Aztan volt olyan is hogy az NV 2017-re tolja a HBM-et.
Most meg az AMD-nek nem jut.
Mindegyik csak clickbait szerintem.
Majd egy ev mulva kiderul.(#17596) NetTom
Persze a piaci részesedés és a várható eladási számok sem mindegy alapúak.Ezek szerintem a memoria gyartot rohadtul hidegen hagyjak. Itt a memoria ennyi az ara. Valaki ker 10.000db-ot, kifizeti es kesz. Miert erdekelne a memoria gyartojat hogy aztan az a valaki el tudja-e adni a termeket vagy sem, vagy hogy mennyit ad el. Az o termeke ki van fizetve es pont.
Rocket aras nezete helyenvalobb lenne, ha a kulonbozo arak, illetve a masik ceggelvalo kitolas miatti felvasarlas miatt nem lepne a tokukre az illetekes hivatal, ugyanis az meg a piaci verseny befolyasolasa.
Ugyanugy ahogy akkor is beavatkoznak ha valaki a tozsden elkezd mertektelenul felvasarolni valamit.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Malibutomi #17597 üzenetére
Szerintem nem. Mert ha egy cég rendel 10 milliót, a másik "kivételezett" meg csak 2-őt... de ha a kivételezettet preferálod akkor elesel a 10m vagy nagyobb résztől akkor nem mindegy az eladási szám.
Márpedig a rendelés is függ a várható eladástól, ott meg az nV nagyságredileg több lehet.
Ha volt is bármiféle kivételezés AMD felé, az üzleti érdek bármikor felülírhatja... persze nem tudjunk milyen szerződés volt/van e?...
Szerintem a Hynixnek sem mindegy hogy tavasszal 10 millió bevétel, vagy csak később 2...
Főleg hogy a hírek szerint már a Samsung is ott lohol a nyakukon.AMDnél meg szerintem akár nagy késés/csúszás is lehet... nem feltétlen alapoznám ma én se rájuk az üzleti stratégiám kizárólag.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz FollowTheORI #17598 üzenetére
Szerintem a Hynixnek sem mindegy hogy tavasszal 10 millió bevétel, vagy csak később 2...
Főleg hogy a hírek szerint már a Samsung is ott lohol a nyakukon.Epp ez a lenyeg, errol volt szo legutobb(mikor arrol volt szo hogy majd az NV-nek nem jut) hogy beszall a Samsung is, ugyhogy nem lesz hiany HBM2-bol
-
Televan74
nagyúr
válasz Malibutomi #17599 üzenetére
Tehát ha a Samsung is gyárt akkor jut bőven az AMD -nek is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó! 99.900.-
- DELL RTX 3070 8GB GDDR6 DUAL Eladó! 92.000.-
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- EVGA RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 FTW3 ULTRA GAMING Eladó! 92.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÁRGARANCIA! ÚJ GIGABYTE GAMING OC RX 7800 XT 16GB GDDR6 videokártya 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest