Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Fiery #1131 üzenetére

    Nagyon sunyi kis dolog ez az NVMe... Pl. többeknek sikerült (nem minden lap/BIOS mellett monjduk) Samsung 950 Pro-t boot eszközként működésre bírni ebben az X58 rendszerben, mivel van abban a meghajtóban egy rom, ami révén tud működni. USB3 pedig van a rendszeremben, az is tényleg jó, de nem natív, sebességre így is rendben van, nem tudom, pontosan meddig skálázódna, de a rákötött USB3 mobil winyómat látszólag kimaxolja bő 110MB/s-el. :D
    A másik pedig az NVMe-vel, hogy valójában szükség van-e rá, hoz-e annyit, mint amennyibe kerül. Ezzel sajnos személyes tapasztalatom nincs. Nekem egy gyors SATA3 SSD-m van (Samsung 840 Pro), amit bebüntet, hogy 400MB/s a teteje (PCI-E 2.0 1x) a gagyi SATA3 vezérlőnek a lapomon, plusz késleltetésben sem olyan jó, mintha natív lenne, mégsem érzem semmivel sem lassabbnak a rendszerem, mint amilyen natív SATA3-on volt még amikor Z97 rendszert használtam. Ezen felül semmi igényét nem érzem, hogy nekem ennél gyorsabb tároló kellene. :B Szval aki ki akarja maxolni a rendszerét annak nyilván must have, de egy átlagos igényű usernek nem vagyok róla meggyőződve.

    Szval igen, kb ezeket írtam én is, mondjuk NVMe SSD-t én a PCI-E slotokhoz "képzeltem". :)

    Ezeket mind tudja a mostani infrastruktúa is, ahogy nézegettem. 4x PCI-E a chipsetnek, USB3, 4x lehetőség az NVMe SSD-nek, meg 16X a VGA-nak. Részemről pipa a csomag, ha nem is úszunk a felesleges slotokban... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák