- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gimis
csendes tag
Rx 590nek elég lenne egy 450wattos táp talán Chieftec de csak egy 8 pin van rajta. Ha egy 6ost alakitok át satarol vagy molexrol az megfelelő lehet? i3 7100 ASRock h100 dsv rev 3 lappal
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Nem a tápegység teljesítménye lesz kevés.
Annak egy 12V ága van, ami tud max. 408 wattot specifikáció szerint. Óvatosan számolva pedig adjunk neki egy biztonságos felső határként, mondjuk ~325-345 Wattot.
1. a kábelkorbácsnak a specifikációja és minősége kérdéses
2. illetve, hogy annak a PCI-e 6+2 kivezetésnek van-e külön túláram védelme. Ha igen, akkor nagy eséllyel nem fogja meghajtani azt a VGA-t lekapcsolás nélkül, még akkor sem ha összességében a tápegység elbírná, hiszen Sappphire pl max 235 Wattot ír aegy RX 690-re specifikáció szerint.
Egy tápegységes topikban kérdeznék rá hogy a tervezett gépet az alkatrészek pontos megnevezésével, szerintük menni fog-e-é, illetve biztonsággal? pl. itt: Melyik tápegységet vegyem? - PROHARDVER! Hozzászólások
(Mert ha túláram védelem miatt nem is fog lekapcsolni, a 6+2 kábelek keresztmetszete miatt hosszú távon aggódnék... Kb. 6,5 Amper folyna 1-1 12V-os vezetőn, miközben tipikusan kb. ~4,2 Amperre tervezték... Azért az nem kevés overpower: +55% )[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
TIT
veterán
Megpróbálhatod,ja neked van 6-os és 8-as pin a vgán.
Ha molexről mehet akkor talán,de a táposok megmondják,ha meg lekapcsol akkor adott egy új táp.
Ha nem akarsz kókányolni akkor új táp amin van mind2 csati,ezt meg eladod.
Mondjuk az én 580-amra is 225W-ot írtak,aztán nem megy 150 fölé fogyiba,alulfeszelve meg 130W a max.[ Szerkesztve ]
-
gimis
csendes tag
válasz Aprósólyom #47710 üzenetére
Az lesz egy egyenlőre aztán ha valami furcsaság lesz akkor tápcsere
-
HSM
félisten
Egyébként kb. 100-150Mhz-ről lemondva bőven 200W alá begyömöszölhető a kártya, és akkor nem is nagyon kell a táp miatt aggódni és a tempó sem lesz lényegesen rosszabb. [link]
Az RX580 Nitro+ pl. a nem OC-s BIOS-ával elműködött akkor is, ha csak a 8-pines táp volt rádugva. -
imre687
tag
Sziasztok, most én kérek segítséget
Adott egy XFX RX 580 8GB-os kártya. Nálam tökéletesen működött és másnap eladtam. A vevő el vitte próba nélkül és este hív hogy a fehér képernyő részeknél, ahol fehér tartalom van ott rózsaszín/lilás képet ad. Nálam hibátlan volt valami tipp esetleg?üdv:imre
-
Csupingo
veterán
válasz imre687 #47716 üzenetére
Használ valamilyen átalakítót? D-sub -os monitort? Csatlakozókat átnézte? Kábelcsere volt? Próba pl. DP helyett hdmi-vel? Freesync bekapcs-kikapcs teszt? Több driver-rel is próbálta? Képernyőképet tud róla csinálni? Rosszabb esetben most lett beteg a vga.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
imre687
tag
válasz Csupingo #47717 üzenetére
Egyenlőre várom a képeket a hibáról, ezeket mind mondtam neki válasz ezzel kapcsolatban nem jött.
Illetve elég fellengzősen beszél, kiváncsi vagyok mostmár énis. Szerintem biztos hogy nem ment tönkre mert mielőtt ki vettem a gépből játszottam rajta és utána másnap szedtem ki a gépből és adtam el.
Üzemi hőmérséklet kb 75-80c között volt OC sose volt.
Ilyenkor jogos a vásárló "hisztije"?üdv:imre
-
Csupingo
veterán
válasz imre687 #47718 üzenetére
Nem tudom. Ha nála tényleg ilyeneket produkál, akkor nincs mit tenni. Az a baj, hogy nem tudni semmit az adott körülményekről, meg semmiről attól a pillanattól kezdve, hogy te kiadtad a kezedből a kártyát.
-
Csupingo
veterán
Fatboy kártya? Ha jót nézek, ez a két változat van belőle.
-
Csupingo
veterán
Nem tudom, annyira nem szoktam nézegetni. Nekem nvidia-nál a gyártó által garantált "minimumot" írja, aztán annál magasabbra boost-ol általában. (Igaz, mögötte van egy boost rublika is.) Amd-nél azt vettem észre, a maximumot szokta kiírni, ami a gyártó oldalán is megtalálható.
A tulajok biztos többet tudnak ezzel kapcsolatban.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
gimis
csendes tag
válasz Csupingo #47727 üzenetére
Értem. Nekem megfelel ez az órajel is. Csak a defaultnal gondoltam kisebb órajel társul de a kártyám hátulján ha jól látom 1585 van a matricán és azt sem írja a gpuz sem az alaporajelet. Csak ezt az 1545ot. Nekem ez is elég de egyre furcsabbak ezek amd kártyák. Bányászat teszi-e nemtudom.
-
Csupingo
veterán
-
gimis
csendes tag
válasz Aprósólyom #47737 üzenetére
8pin az van a tápon. És alakított 2db molexrol egy darab 6pinest
-
Aprósólyom
addikt
Igen, tudom azért írtam.
A könnyebb és gyorsabb tesz miatt, próbáld ki a power limit csökkentésével (AMD software), hogy miként változik a gép viselkedése. Nyomj rá -50%-t vagy amennyit enged.
Ha úgy nem ismétlődik a hiba, akkor viszont undervoltolni kellene tápcsere nélkül.
A power limites megoldás tapasztalatom szerint azért nem jó tartósan, mert micro lagokat tud okozni, ha sűrűn ugrál/throttlingol a freki. Míg undervolttal stabil a freki a fogyasztás is csökken.Jevons paradox
-
gimis
csendes tag
válasz Aprósólyom #47739 üzenetére
Szerzek majd egy másik tápot
-
gimis
csendes tag
válasz Aprósólyom #47741 üzenetére
Igazad van. Megfogom porbalni
-
Apucy01
őstag
Srácok!
Behalt az rx580 se.... félperc alatt 80+ fok a veltik maxon mennek ha visszahül a ventilàtorok nem álnak vissza, csak ha ujraindítom a gépet.[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
bobalazs
nagyúr
Hát egy bios frissités talán megoldja
-
Apucy01
őstag
Keress rá a YT n
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest