- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz cintula187 #38797 üzenetére
A színükön és BIOS hangolásukon kívül ugyanaz a két kártya. Ami még más, a GPU a simán sima RX580, a SE kiadáson viszont egy OC-t elméletileg jobban bíró kiadása.
A sima Nitro+-on van alapórajeles (1340/2000MHz) BIOS, azzal biztosan nem hangos. Legalábbis amikor egy éve kipróbáltam nem volt.
-
varmi2
nagyúr
válasz cintula187 #38803 üzenetére
Ha nem nitro+ akkor mi? Az már nem mindegy, hogy nitro+ vagy pulse, vagy más gyártó még rosszabb hűtéssel. Linkelj
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz cintula187 #38805 üzenetére
A fekete is jó, veheted.
-
Norby86
őstag
válasz NdrewSunix #38784 üzenetére
Az 580 valóban jobb lett volna, de arra nem volt garancia itt PH-n, max ilyen 1 hét. Amióta az RX 460 2,5 év után csak úgy megadta magát azóta nem merek 1 hét garanciával videokártyát vásárolni. Este mondjuk változások voltak, mert a vsync-et bekapcsoltam és egyből nem akadozott full hd-ban a GTA 60 hz-en. Viszont ahogy elkezdtem játszani vele már úgy az ötödik perc környékén járhattam mikor fogta és kifagyott a kép. Nem reagált semmire csak úgy oda fagyott.
Igen, DDU-val csökkentett módban szedtem le az előző driver-t.Gondolkodtam már gép cserén, csak még pénzileg nem szántam rá magam. De ezek után még inkább elgondolkodom. Ami biztos hogy ebbe nem vennék még 8 GB DDR3 ramot amikor már DDR4 rammal szerelt sokadik generációs intel lapokat árulnak.
Mondjuk alaplapból sem tudom melyik lenne egy ár/érték arányban jó választás, de ezt majd másik topikba megkérdezem.Ez új nekem hogy nem komálja a Radeon-t a GTA V. Mondjuk ha már erre a kártyára esett a választás valahogy jó lenne megoldanom a problémát. Ugye mint fentebb írtam, nem szándékozom + 8 giga ramot venni ebbe a 3. generációs intelbe mert egy éven belül úgy is vennék új gépet.
Engedélyezve van, automatikus méretállítással. Esetleg állítsak be neki fix 16 gigát? Mit javasolsz? Illetve a videókártya driver-ben nem érdemes semmit állítani?
-Norbi-
-
Danecay
addikt
(#38781) Norby86
Ugyanezek az ötletelések merültek fel nálam is korábban de nem, sajnos a valóban kevésnek bizonyuló 8GB memória okozta a gondot. Mindenesetre játék előtt természetesen érdemes minden nem szükséges alkalmazást bezárni, félelmetes, hogy mennyi memóriát foglalhat esetenként egy- egy alkalmazás. Pl. nálam jelenleg a firefox több mint 2GB-ot kajál, de van, hogy más alkalmazás egy-egy háttérfolyamata is, pl. a Steam-nek, az Epic Game Lanuncher-nek is akár 500-600 MB-okat. Esetleg ki lehet próbálni valamilyen erőforrás felszabadító progit mint pl. a Razer Cortex: Game Booster -t, nekem szabadított fel annyi memóriát, hogy később ne dobjon figyelmeztetést a Wildlands, plusz még ha leállít egy pár háttérfolyamatot ami még ha kis mértékben is de használják a procit, sok kicsi sokra megy alapon az is hasznos lehet. Saját programokat is hozzáadhatunk a játék során leállítandók közé, amiket játék végeztével újra elindít. -
senior tag
válasz Norby86 #38807 üzenetére
Megértelek, ilyen bemondott 1 hét garanciákkal én sem venném meg a kártyát.
A 2020-as van fent neked most amúgy, mármint Adrenalin.
Én úgy gondolom, hogy defaulton hagyva minden beállítást nem szabadna kifagyni a játéknak a vga miatt, ha csak nem maga a driver nem tetszik neki. Egyesek panaszkodnak pl a legújabb Adrenalinra, van akinek bejött. Elég változó. Talán a 19.12.1.1 volt a legutóbbi, előtte meg a 19.5.1.1 talán ami többeknek stabil volt.(#38809) Danecay
Tényleg ott tartunk már, hogy egyes játékok nem mennek 8GB Rammal?[ Szerkesztve ]
-
Mizol29
senior tag
válasz NdrewSunix #38810 üzenetére
"Tényleg ott tartunk már, hogy egyes játékok nem mennek 8GB Rammal?"
Én is nemrég váltottam 8gb-ról 16-ra, de én sose találkoztam olyannal, hogy 8gb ne lett volna elég. Még olyan játékoknál sem volt gond ahol 16gb volt az ajánlott.
-
Danecay
addikt
válasz cintula187 #38803 üzenetére
A fekete is NITRO+ és a kék is, annyi különbséggel, hogy a kék az Special Edition a magasabb órajelek miatt amit ha akarsz jó eséllyel minden gond nélkül elérhetsz a fekete, nem Special Edition-el is. Amúgy meg az összehasonlítás csalóka. Azt kell tudni, hogy mindkét példányon van egy 2 állású BIOS kapcsoló melynek segítségével választani lehet egy lassabb de hűvösebb és halkabb és egy gyorsabb, melegebb hangosabb kártyabeállítás között. Na most az árukeresős összehasonlító link alatt ahová az van a Grafikus chip sebességéhez írva, hogy a fekete az 1366MH míg a kék 1430MHz-en dolgozik némileg megtévesztő mert a fekete estében a lassabb beállítású BIOS-t vették alapul ami amúgy is inkább 1340MHz míg a kék esetén a tuning BIOS-t. Így persze lenne a 2 kártya között kapásból 90MHz különbség a kék javára de valójában a fekete a gyorsabb BIOS állásban 1411MHz-en ketyeg ami már csak 20MHz különbség. Amúgy is majd látni fogod, ezeket a kártyákat sok esetben inkább lassítják mint tuningolják
-
fahrii
őstag
Az új drivert nagyon nem ajánlom annak, aki 4k/60hz használja a gépet TV-re dugva (HDR-el). Sajnos valami félrement az AMD háza táján.
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #38810 üzenetére
8GB nem túl meglepő módon már évekkel ezelőtt is szűkös volt.
-
senior tag
-
Danecay
addikt
-
Danecay
addikt
válasz NdrewSunix #38815 üzenetére
Szerintem ott nem a "kevés" RAM lesz a gond.
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #38815 üzenetére
Hogyne.
Kér memóriát, nincs miből adni, összeesik, vagy maga a win10 lövi le, hogy fontosabb folyamatok ne essenek össze.
Ezen valameddig segít a virtuális memória, de az nagyságrendekkel lassabb még NVMe SSD-n is.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
varmi2
nagyúr
Nem tudjátok, hogy a nitro+-os ry580-on a gap padok, amik a ramokon vannak,milyen vastagok? Melyik a legjobb gap pad?
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz varmi2 #38821 üzenetére
Írták: Thermal Grizzly minus pad 8 elég jó, RAM-okhoz általában 0,5 vagy 0,75 mm-es kell, a VRM-ekhez 1 mm vagy vastagabb de hogy pontosan milyenek kellenek az kártyánként változhat. Utána kell nézni pontosan.
Redditen 1mm-es használnak megelégedéssel.[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #38820 üzenetére
16GB untig elég. Nekem most 12GB is, még úgy is, hogy néha megy játék mellett a böngésző, bár így már van, hogy azt be kell zárjam, hogy jól menjen a játék. 8GB-al böngésző nélkül is volt, ami rosszul futott, 16GB-al a böngésző is mindegy volt.
-
TIT
veterán
Mindenre elég volt nekem is a 8gb,kivéve a mocsok gears5,az szemétkedett,hogy 5 percenként kidobált,pedig csak 6 gb-t evett.
Felbontást lejjebb véve már jó volt.
GtaV-öt 8gb-vel simán végigvittem R7-260X-el. -
droti25
őstag
Azt vettem észre, hogy játék közben amint eléri a 79-80 fokot a gpu (automata venti szabályozás közepette) elkezdi eldobálni a 78 fokig stabil 1244mhz órajelet.
Gondoltam beállítom wattmanba manuálisan a fan profilt mert 79 foknál keveseltem a 48%os venti fordulatot.Az alábbi beállítással kb 71-72 fokig melegedik és stabilan tartja az alap 1244mhz-t!!
Sajnos így nincs 0ás fordulat de legalább hűvösebb a kártya jóval.
Jó így vagy van jobb beállítás ennél. Nincs rutinom.
Várom a segítséget ;) ![ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Kékes525
félisten
A kérdés ide tartozik, rossz helyre tettem. Tudnátok erre válaszolni [link]?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
droti25
őstag
válasz NdrewSunix #38826 üzenetére
KB 2.5 méterre vagyok a géptől, szóval még 65%nál sem hallom a ventit. Főleg azért mert az I5 4590 Proci gyári ventije elnyomja 😄
Élettartamát a kártyának ventilátornak nem csökkenti nagyon, hogy non-stop megy ha a gép be van kapcsolva?
-
senior tag
-
Norby86
őstag
Megnéztem visszamenőleg hogy este mi lehetett a gond, de csak azt találtam hogy a GTA5.exe és a videókártya driver felváltva omlanak össze.
A hibát okozó alkalmazás neve: GTA5.exe, verzió: 1.0.1180.2, időbélyeg: 0x599d9281
A hibát okozó modul neve: GTA5.exe, verzió: 1.0.1180.2, időbélyeg: 0x599d9281
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x000000000121fa24
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x1a78
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d5b3b2e1cc5bf1
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files (x86)\Grand Theft Auto V\GTA5.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Program Files (x86)\Grand Theft Auto V\GTA5.exe
Jelentés azonosítója: 8219c585-e1f4-40e0-a69f-61b6c0ce059a
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:A hibát okozó alkalmazás neve: atieclxx.exe, verzió: 26.20.12028.2, időbélyeg: 0x5d56cdc5
A hibát okozó modul neve: atieclxx.exe, verzió: 26.20.12028.2, időbélyeg: 0x5d56cdc5
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x0000000000023300
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x254c
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d5b39979533ab1
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\u0346830.inf_amd64_35731e557194973d\B345901\atieclxx.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\u0346830.inf_amd64_35731e557194973d\B345901\atieclxx.exe
Jelentés azonosítója: d1f14f9e-9ba0-4989-8dca-f99b07fb6d24
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:
Az első esetben a GTA 5 kétszer is leállt éjjel, előtte meg késő este mikor még a Tom Clancy's-t próbáltam akkor az atieclxx.exe állt le. Létezhet hogy ez az új 2020-as driver a hibás? Próbáljak meg esetleg egyel régebbit?Be szoktam általában mindent zárni, bár olyan aprólékosan nem ahogy leírtad. Mindenképp memóriát kellene vennem ez nem kérdés, csak az hogy mikor lesz egy komplett új gépre pénzem. Esetleg a virtuális memóriát állítsam be fix 16 gigára? Vagy jó az automatán?
Igen, a 2020-as van fent nekem a legfrissebb. Rakjam fel az egyel előbbit esetleg (19.12.1.1) vagy az előttit (19.5.1.1)? Defaulton is próbáltam meg játék módba is. Igazából játék módba még rosszabb eredményt produkált mint defaulba.
Illetve még egy különálló kérdés hogy a vga driver beállításai között ott felül az otthon fül mellett a játék fül alatt érdemes hozzáadni a játékokat? Vagy ennek úgy mi értelme van?
-Norbi-
-
droti25
őstag
válasz NdrewSunix #38830 üzenetére
Köszi az infót
-
droti25
őstag
Célhőmérsékletet hol tudom beállítani az új Adrenalin-ban?
-
senior tag
-
Danecay
addikt
válasz Norby86 #38835 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted de nálam korábban a GTA V rezzenésmentesen, igaz FPS-re már nem emlékszem arra viszont igen, hogy teljesen simán futott a játék, a mai napig használatban lévő i5 3470-el, 8GB DDR3 1333MHz-el és GIGABYTE GTX960 4GB G1Gaming-el. Nem így volt ez viszont a GTX960 előtt amikor egy GTX 560 2GB -al próbáltam futtatni ami nem ment túl szépen, viszont a GTX960 4GB-al minden megváltozott, nagyon szép és fluid lett minden, mintha egy új generációs gépen játszottam volna pedig csak a VGA változott. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy bár a GTX 560-al nem futott szépen a játék viszont nem is dobott ki hibaüzenettel, pedig ráadásul még csúnya verzióról is van szó.
Remélem sikerül levonni a megfelelő konzekvenciát! Kíváncsi lennék, hogy most hogyan futna, kár pedig alig pár hónapja töröltem több év mellőzés után. -
Norby86
őstag
válasz NdrewSunix #38838 üzenetére
Fura, én sajnos nem bírtam még működésre bírni a Tom Clancy's-t, továbbra is elindul, megy pár másodpercig aztán kifagy a kép. Az a fura hogy ha a feladatkezelőt megnyitom, majd vissza kattintok a játékba újra megy a kép egy pár másodpercig aztán újra megfagy. Ugye tegnap ez írta ki hogy nincs elég videó memória. Már azon is filózom leszedek egy gpu tesztelőt és megnézem nem e a kártya hibás (amilyen szerencsém van fogtam már ki elég sok hibás cuccot). Csak nem tudom hirtelen melyik gpu teszterrel érdemes nekifutni.
Ha viszont minden oké, én is teszek egy próbát az általad említett driver-al.Hasonló nálam is a szitu. Előzőleg az RX 460-as videokártyámmal ha jól emlékszem flottul ment a GTA V. Mondjuk pontosan nem emlékszem már milyen beállításokkal, de full hd-ban úgy emlékszem, ugyan ezen a gépen.
-Norbi-
-
-
Norby86
őstag
Közben a GTA valami csoda folytán elkezdett remekül működni. Szinte minden beállítást a legjobbra állítottam és még így sem fagy ki. Nem tudom tegnap előtt meg miért fagyott ki éjjel folyamatosan minden. Ugyan a Tom Clancy's-t még nem próbáltam, azt újra meg fogom nézni, csak mérgembe letöröltem.
Viszont amit irtál hogy GTA 5-ben valami programhiba, nos ugyan ezt csinálta azatieclxx.exe
fájlra is. Még a hibakód is ugyan az.-Norbi-
-
bigwolf277
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy BF V-el, Devil may cry—al játszva azt csinálja a gépem hogy fullscreenbe lefagy a játék windows nézetbe viszont tökéletesen fut videó kari beállítási probléma lehet vagy valami más probléma.
Sapphire RX 480 Nitro+ 8gb.
Ha tudtok segíteni ha nem a válaszokat előre is köszönöm -
Balazska90
tag
19.12.2 óta nálam nem volt még wattman crash. Mások tapasztalatai?
-
Kékes525
félisten
válasz Balazska90 #38846 üzenetére
De gyanítom, hogy az ilyen problémák Windows 10 hibák, mert nagyon sok más alkalmazással előfordulhatnak. Minden Windows 10 verziónál találkoztam hasonlókkal az egyes programok esetében. Még Windows 10 programokkal is előfordulhatnak. Az esetek többségében nem érzékelődik a hatásuk, mert sokszor azonnal eltudja indítani az adott programot. Általában csak a Megbízhatóságfigyelőben észlelem a problémát.
Ilyen jellegű problémák, mivel szerintem Windows 10 problémák, a wattman esetében is előfordulhatnak.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Danecay
addikt
Gyanítom nálam sem mert a Wattman továbbra is az első alkalommal beállított beállításokkal dolgozik, nem resetelte még magát.
-
senior tag
Alapbeállításokon és filmnézés közben nekem sem.
-
hegegabi80
addikt
Valaki próbálta/használta már ezt az AMD Link-et? Ami elvileg olyan, mint a stem link csak iOS vagy Android-os tv kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Autós topik
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest