Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    addikt

    válasz csababarca #39199 üzenetére

    Röviden:

    Teljesítmény/Hangolás/Kézi/
    GPU Hangolás -> engedélyezve
    Speciális vezérlő -> engedélyezve

  • MaddeNNNN

    őstag

    válasz Danecay #39200 üzenetére

    Kezdesnek próbáld meg 1100mV-tal. Az az 5 mV nem fog megmutatkozni sem homersekletben sem fogyasztásban. Power limit pedig mehet 50%-ig nyugodtan.

    To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

  • csababarca

    őstag

    válasz Danecay #39201 üzenetére

    köszi, megvan. :R

    most elkezdek játszani vele.

    ha kifagy a játék egyből, akkor vissza kell állítani ugye?

    iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

  • Danecay

    addikt

    válasz MaddeNNNN #39202 üzenetére

    Őszinte leszek, nem akarok nyűglődni ezzel és órákig játszani, tesztelni, hogy kiderüljön, hogy ez segít e vagy sem. Ezért kérdeztem, hogy ha full automatára állítom szükség esetén feltolja a feszültséget 1150mV fölé is? Ezért az 1100mV amúgy is egy olyan opció ami nem hozhat önmagában megoldást ha a gyári 1150mV-al is fagyott. Ezt a Power Limitet meg kutya legyek, ha értem, sokan azt mondják, hogy kapásból koppra lehet tolni de akkor ez miért nem egy default beállítás, mit kell még szórakozni még ezzel is, mások szerint pedig megtévesztő a full-ra felhúzott Power Limit mert a kártyán lévő BIOS hamarabb tiltja. Akkor kérdezem én, miért lehet vagy kell ezt állítani amikor egy ellentmondás az egész? Ha annak van igaza aki szerint tiltja a BIOS akkor jó eséllyel elég a +25% is, ha pedig mégis ennek az értéknek a kimaxolása segít akkor megint csak nem értem miért van lentebb húzva gyárilag a driver-ben amikor sokan csípőből kimaxolják?

  • csababarca

    őstag

    válasz csababarca #39203 üzenetére

    ezek az értékek vannak most,levittem 1090-re a feszültséget, 1150ről.
    mehet még lejjebb?

    [link]
    stabil 60 fps volt a játék alatt (10 perc)

    iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

  • HSM

    félisten

    válasz Danecay #39204 üzenetére

    Nekem a Nitro+ automatán kerek 1,2V-on járna 1411Mhz-en, ha úgy használnám. Viszont az 1350Mhz 1,075V barátságosabb fűtőérték mellett hoz hasonló tempót. :)

  • MaddeNNNN

    őstag

    válasz Danecay #39204 üzenetére

    Nem kell órákig szenvedni vele. Beállítod, pár perc furmark és rögtön kiderül, hogy fagy-e az órajel és a feszültség miatt. Az, hogy van olyan játék ahol megfagy a kép és kilép kétlem, hogy egyedül az AMD hibája lenne. Lehet a memória is, lehet a játék is(főleg, ha virágbolti verzió).

    A feszültséget pedig valószínűleg feltolja, mert akkora limit van megadva neki, így ő nyilván a lehető legtöbbet fogja adni attól függetlenül milyen órajelen megy a kártya.

    Azért nem ez a default beállítás, mert ez egy lehetőség, egy segítség a tuningoláshoz. És a tuningolás miatti következmények garanciavesztéssel járhatnak. Régen ahhoz hogy plusz feszültséget adj a kártyának MSI Afterburner kellett, most meg benne van a gyári driverben.

    To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

  • csababarca

    őstag

    válasz csababarca #39205 üzenetére

    újraindítás után el is felejtette a beállított értékeket, visszaállt defaultra...így nincs sok értelme, hogy mindig újra be kell lőni.

    iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

  • Danecay

    addikt

    válasz MaddeNNNN #39207 üzenetére

    "Nem kell órákig szenvedni vele. Beállítod, pár perc furmark és rögtön kiderül, hogy fagy-e az órajel és a feszültség miatt. Az, hogy van olyan játék ahol megfagy a kép és kilép kétlem, hogy egyedül az AMD hibája lenne. Lehet a memória is, lehet a játék is(főleg, ha virágbolti verzió)."

    De hiszen ezt már végigjátszottam a Superposition-al mit ahogy korábban írtam, így jött ki a 1090mV később a FC fagyása miatt növeltem rajta 5mV-t mit már korábban írtam. Most meg kezdjem el azt tesztelgetni egy másik benchmarkal, hogy a gyárilag hozzárendelt feszültséggel bírja e miközben már kiteszteltem, hogy alulfeszelve is tudja? Nem értem!
    Mindegy, majd kipróbálom Auto-n.
    Ezt az áramfelvételi korlátot (Power Limit) még érteném is ha automatán hagynám, hogy szabályozza a feszültséget a driver a manuálisan beállított frekvenciákhoz viszonyítva abban a tartományban amiben az adott Power Limit engedi, de ha én megmondom neki konkrétan, hogy mV pontosan mennyit kapjanak az egyes állapotok akkor nem értem, hogy ebbe a Power Limit már minek szól bele, miért aktív egyáltalán? Legyen egyik vagy másik de ne mindkettő egyidejüleg! Persze lehet, hogy még mindig én nem értem ezt az egész s*arakodást, lehet hagyom is a fenébe. Még ha éjjel nappal játszanék sem hiszem, hogy ezen múlna a megélhetésem, de úgy, hogy 2 hónap alatt nem játszottam szerintem 5 óránál többet vagy még annyit sem, nem ér annyit az egész. Szerintem többet teszteltem mint amennyit játszottam és van egy olyan gyanúm, hogy itt a topicban is több olyan fórumozó van akiknek az maga a játék, hogy elbíbelődnek és a végletekig kiélezik a beállításokat a nélkül, hogy ténylegesen játszanának is valamivel :)

  • csababarca

    őstag

    válasz csababarca #39208 üzenetére

    Elnézést hogy nyomom a hülyeségeimet.
    CSináltam alulfeszelést, berakom az értékeket.
    úgy látom, hogy 1000nél a legjobbak az adatok, még ha a pont nem is a legjobb, de alacsonyabb gpu hőmérséklet, és stabilabb fps-t kapok annál.

    most a kérdés, hogy hogyan lehet beállítani véglegesre, hogy ne kelljen minden indításnál belőni?

    Berakom a képeket, hátha láttok valamit rajtuk.
    980 mv

    990mv

    1000mv

    1090

    Csináltam több értékkel is, de ezek lehetnek beszédesek.

    iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

  • MaddeNNNN

    őstag

    Rendben, hagyd. Ha visszaolvasol, mindegyik friss kártya tulajdonosnak ez van ajánlva. 95% egyszer megcsinálja és utána működik. Én is rászántam egy fél délutánt, elmentettem a profilt és azóta is működik hibátlanul. A maradék 5%-nak meg hiába magyarázod, mert szerinte az AMD a hülye(ez most nem rád vonatkozik).
    Az meg, hogy ki mivel foglalkozik otthon mindenkinek a magán ügye.

    To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

  • Nerazim

    őstag

    válasz csababarca #39210 üzenetére

    Egy profilt nem tudsz elmenteni a beállításaidról? Én is így csináltam és a gép bekapcsolásánál nálam betöltötte a tegnapi profilt. Nálam a 19.12.1 verzió van fent a driverból.

    Be my computer.. Baby I'm a user!!

  • sb

    veterán

    válasz HSM #39093 üzenetére

    Ez új volt nekem is, hogy nincs hw-s VP9 decode, csak compute gyorsítás.
    Most gyorsan ránéztem Wikin és úgy tűnik Vegán is hiányzik, Navi és Raven kapott külön dekódolót. Elég gáz. :(

    Bár nálam nincs gond 8/16-os procival, de vicces, hogy mellette a 2/4-es 200GE hw-ből tudja. :)

    Más:
    Jól láttam, hogy 2000-es ramnak 0.800V-ot adsz? Ez mennyire általános, hogy ilyen jól megy?
    Én nem próbálgattam, 900mV-ig vittem le defaulton a 470-et (1750MHz), ill. talán 1900-on is próbáltam, ott se volt gondja.
    Most kicsit állítgattam, a gpu 1200/0.900V-on kellemesen fogyaszt. 1350 1V viszont már borzasztóan befűt a Nitro+ hűtéssel is (75 fok 2500 rpm körül vs. 65-70 fok 1300rpm a visszafogott beállítással) Ez normális vagy valami gond van a hőelvezetéssel?

    A házhűtést is megnézem majd, mert a proci is eléggé befűt egy idő után, lehet, hogy valami nem jól szellőzik hátul.

  • csababarca

    őstag

    válasz Nerazim #39212 üzenetére

    de sikerült lementeni.!!! kszi.

    frekivel is érdemes játszani? elmozdítani erről az 1300-as értékről?

    iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

  • Danecay

    addikt

    válasz MaddeNNNN #39211 üzenetére

    Tévedsz! Első dolgom volt visszaolvasni és megcsinálni a leírtakat de már rögtön az elején ellenmondásokkal találkoztam, ki így, ki úgy értelmezett dolgokat, nem konkrétan arra gondolok de lásd akár a fentebbi hozzászólásomat a Power Limitre vonatkozóan. Ezt ugyan leírtam 2x szer is de Te harmadjára is azzal jössz, hogy nem csináltam meg azt amit minden új kártyatulajnak javasolnak. DE! Tesztelgettem, próbálgattam de ahogy a topikot olvasgatom napi szinten mindig van valami nyűg ezzel, lásd pl. fentebb, nem menti el a profilomat, minden gép újraindításnál visszaáll gyárira, minden játékból való kilépés után vissza áll gyárira, meg aztán lehet tesztelgetni napokig mert játszani is kellene mert a tesztekből nem biztos, hogy a stabilnak vélt feszültség az valóban stabil még ha kimondottan VGA-t izzasztó benchmarkot futtatunk napokig akkor sem, aztán a játékkal is belőtt feszültséggel egy másik játék meg lehet belefő, meg még lehetne sorolni. Itt a legtöbben untuningolják a kártyájukat a fogyasztás és a zaj oltárán miközben én úgy éltem meg ezt a tuningolós korszakomat, hogy azon voltunk, hogy minél többet kihajtsunk az alapból sokkal többet zabáló vasból, még ha hangosabb is, most meg mV-okkal tökölünk mert ettől megnyugszik a lelkünk. Ezért gondolkodtam el azon, hogy ér e ez annyit, vagy valóban olyan komolysággal kell e ezzel a dologgal foglalkozni mint amennyire ez ennek a topiknak a napi témája.
    "Az meg, hogy ki mivel foglalkozik otthon mindenkinek a magán ügye"
    Ezt nem kellett volna magadra venned, csak úgy általánosságban írtam de ha így van akkor igazoltad is a felvetésemet :)
    Attól még, hogy Te ezeket a szavakat adod a számba, én sohasem mondtam, hogy az AMD a hülye csak megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy túl kicsit van spilázva ez a dolog.

    [ Szerkesztve ]

  • HSM

    félisten

    válasz Danecay #39209 üzenetére

    A GPU-nak akkor is bele kell férnie az áramfelvételi korlátba (valójában teljesítményfelvételi korlát, ha nem tévedek, bár a BIOS-okban bele van égetve egy nem állítható áramfelvételi limit is), ha te állítottad be kézzel a feszültséget. A limit az limit. Nyilván, emelt fesszel hamarabb beleüközik a limitbe, csökkentett fesszel később.

    Amúgy nem véletlen szoktam javasolni, hogy WattMan-ban auto fesszel belőni a referencia 1340Mhz-re (vagy 570-nél 1244Mhz-re), és a legtöbb kártya ilyenkor már teljesen barátságos. A Nitro+ 580-on van is gyárilage gy alapórajeles BIOS... Csak átkapcsolod, újraindítás, WattMan reset, és használod.

    (#39213) sb: Annyiból nem találom túlzottan gázosnak a történetet, mert nem kell neki túl sok CPU, kivéve ha a 4K60FPS-t erőlteted. Illetve lejátszási minőségben nálam minőségi előrelépés, hiába van 6 magos CPU-m, azért simábban, szebben játssza már a FHD 60FPS-es videókat is, nemhogy felette. A CPU-igény így kb. harmada, mint csak CPU-ból.

    Jól látod, 0,8V-ot adok neki. Ez amúgy nem a ramnak megy, azt nem tudod állítani, ez a GPU memóriavezérlőjének garantál egy minimális feszt azáltal, hogy nem engedi ez alá a GPU-feszt. :DDD Elég szerencsétlen megoldás, ha engem kérdezel. Nálam teljesen jó így is. Igazából azt nem igazán értem, miért rakja ezt is a hírhedt 1150mV GPU fesz mellett 0,95V-ra, amikor automatán pl. nekem vígan lement az alá is a fesz, amikor tesztelgettem alacsonyabb GPU-órajeleket auto fesszel... Persze, ha egyszer manuálisra teszed nekem beakad 0,95V-ra, elég gáz ilyen téren a rendszer. Ja, és nem egy különösebben jó GPU, teljesen átlagos, 1430Mhz-et még elviszi tesztre 1,15V-on, de afelett nem nagyon áll velem szóba.

    Az a baj, a 470 Nitro-d hűtését nem tudom megítélni, azok nagyságrendekkel kisebb bordát kaptak, mint az 570/580/590. Nálam az RX580 Nitro 1350/2000Mhz-en, 1,075V-on játék közben 70-75 fok között tartható nagyjából 1200-1400rpm között, amivel maximálisan elégedett vagyok, nálam ez már extrém csendes kategória.

    [ Szerkesztve ]

  • killbull

    aktív tag

    válasz Danecay #39215 üzenetére

    Hát egy kicsit igen! Nekem 2005 től kezdve kb de lehet régebb óta, pontosabb évszámot nem tudok mondani, de HD 4850 az tuti Sapphire és előtte HD 3850 volt. Soha nem állítgattam semmilyen feszt meg Hz et egyik kártyán se. Ez az RP Liar gyerek elég kártékony, mert konkrétan az a hobbija hogy ül a gép előtt és oltja a népet hogy állítgatni kell mindent, kb mint egy kisgyerek elvan magának a kis világában. A kártékony szót pl azért használtam mert akkor mikor azzal oltotta a népet hogy a tápegységet a gépben rakjátok befelé nézve a gépbe, onnan húzza a videokártyáról a hőt akár 70-80 fokot akkor csúnyán elküldtem melegebb éghajlatra mert ez tényleg kártékonyság. Nagyon nem tudott mit reagálni rá mert konkrétan igazam volt. Az új gépemet így akartam kérni összerakásnál, szakember tagadta meg az összeszerelést, hogy ő ezt így nem teljesíti. Maximálisan megtudott győzni, és érdekes mód semmi problémám nincs. Nem poénból van porszűrő a gépeken. Eleve az elektronika ami alapból melegszik még húzassunk rá +70 fokot jó az.

    Amit szeretnék mondani igazából az az hogy többet érnél ha olyan házad lenne aminek a videokártyánál lenne egy kb 12 cm es ventilátornak való de akár 8 cm esnek is jó nyílás. A 12 cm es nyílás jobb. Odaraksz egy 8 cm es ventilátort pont a videokártya hűtőjéhez középpontba fix kb 1500rpm elég neki, a maradék nyíláson meg amit húz a másik ventilátor a CPU mögött meg kihúzza magának amit akar +alaplap VRM jéhez pont ott megy be a levegő a maradék nyíláson. Nekem így érdekes a 78 fokra tesztelt R7 260X nyáron max 70 fokot eléri. HD 4850 óta garantáltan soha semmit nem állítgattam, RP Liar nak köszönhetően max annyit hogy a CPU mat alulfeszeltem hogy 70 fok helyett 60 legyen 8 mag 16 szál teljes terhelésen de őszintén ez se oszt szoroz mert ha normálisan hűtöd a géped a 70 fok se sok full terhelésen.

    Szóval ez a kártékony ember oltogatja be a sok embert azért a kemény 5% ért, és nekem soha semmim nem romlott el még HD 3850 de előtte se amik videokártyáim voltak. Pont hogy ezek miatt van a sok szenvedés, mindenki alulfeszel azért a kemény max 5 vagy max 10 fokért. Aminek kb annyi haszna nincs mert amit ventilátorral megtudsz oldani rendesen azzal hogy alulfeszelgettek meg húztok mindent nem több 10% ért addigra a kártya fog elavulni a kora miatt amit kihoztok belőle + belövitek instabil működésre. Amúgy is hol van bárhol is leírva akármelyik videokártya használatijában hogy kezd el azonnal alulfeszelni mert olyan hitvány amit gyártunk hogy neked kell vele szenvedned. Pont pl egy Sapphire márkánál ahol pl a mostani 5500XT nek adnak 6 fázist és alapjáraton max 65 fok játékoknál kemény 130 Wattra. Erre még tolsz egy oldalsó ventit közvetlen a kártyára 1500 rpm el garantált 60 fok nem lesz.

    Szerintem feleslegesen szenvedsz, bocs ha olyan kioktatós lett ez az iromány, csak leírtam a tapasztalatom. Az az 5 - 10% amit kiakartok sajtolni mínuszba vagy pluszba inkább szánjátok rá a türelmet és gyüjtsetek normális videokártyára meg hűtésre többet ér mint órákon át vergődni meg szenvedni mert RP Liar az új hitvallás, az a gyerek sztem nincs 20 éves se, annyi köze lehet az informatikához amit összekukáz magának a tuningjaival.

  • Kiskutya

    veterán

    válasz MaddeNNNN #39211 üzenetére

    Pont ez a baj hogy hiába elmentem minden bekapcsolásnál visszaáll is ki kell tallózni a profilt újra.

    hmm...

  • CirrMee

    addikt

    válasz Kiskutya #39218 üzenetére

    Minden bekapcsolásnál visszaáll: külső szoftver barmol bele, ezerszer le lett írva. :)

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

  • Kiskutya

    veterán

    válasz CirrMee #39219 üzenetére

    Nálam nem gond mert én megcsinálom csak azoknak adok igazat akik csak használni szeretnék hogy normálisan működjön bekapcsolás után. Ne legyen mindig 1 felesleges plusz lépés.

    hmm...

  • negro

    őstag

    válasz killbull #39217 üzenetére

    +1. en csak neha be ugrok olvasgatni mivel par honapja vettem egy Sapphire 580 8GB Nitrot illetve kerdes volt mukodik-e egy regi lapban, ugye kellett hozza beta bios frissites de azota beraktam, feltettem a GYARI lemezen levo Adrenalin-t, azt frissitettem, AKKOR, leszarom jott ujabb azota mivel tokeletes mukodik. Ahogy mukodott a 6950-em is amig meg nem halt a 2 venti rajta. Vagy a 4800-am vagy 6600GT-em vagy a Matrox G400 vagy GF2MX400 vagy egy Voodoo Rush(!) es meg lehetne sorolni. Nem ma kezdtem. De ez, hogy itt tobb 100 komment megy ilyen ovis alulveszelesekrol majd problema elharitasrol majd csodalkozunk vmi nem stimmel a kartyaval mindezt azert, hogy havonta sporoljon vki 1000ft villanyszamlat meg 3 fokot az mar beteg kategoria szerintem is.

    ''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

  • CirrMee

    addikt

    válasz killbull #39217 üzenetére

    Ez az RP Liar gyerek elég kártékony, mert konkrétan az a hobbija hogy ül a gép előtt és oltja a népet hogy állítgatni kell mindent, kb mint egy kisgyerek elvan magának a kis világában.

    Onnantól kezdve, hogy a videói nem annak szólnak, aki fosik mindentől, és csak bezárkózik a saját maga által helyesnek hitt világba, nem értem, miért akadsz ki rajtuk.

    A kártékony szót pl azért használtam mert akkor mikor azzal oltotta a népet hogy a tápegységet a gépben rakjátok befelé nézve a gépbe, onnan húzza a videokártyáról a hőt akár 70-80 fokot akkor csúnyán elküldtem melegebb éghajlatra mert ez tényleg kártékonyság.

    A kártékonyság ott kezdődik, hogy nekiállsz baromságokat állítani, majd büszkén bejelented, hogy az autópályán minden hülye veled szemben megy.
    A módszert korábban én is próbáltam, és van olyan gép összeállítás, felépítés, amikor bőven van haszna (pl 7970 Lightning kártya, ami fizikai méreténél fogva megfogta az alatta levő légteret, de a befelé fordított tápventi gyönyörűen megoldotta a problémát). Ha szerinted 70-80°C -os levegőt szív be így a táp ventije, akkor hozzá se merj nyúlni a bekapcsolt gépedhez, mert ekkora hőmérséklet már nem piskóta, még meg találod égetni magad.

    Nagyon nem tudott mit reagálni rá mert konkrétan igazam volt.

    Hidd azt nyugodtan.

    Nem poénból van porszűrő a gépeken. Eleve az elektronika ami alapból melegszik még húzassunk rá +70 fokot jó az.

    Azon az alsótápos gépen, amelyiken alulra jutott szűrő, elég jó eséllyel eszébe jutott a tervezőnek, hogy előre is kapjon. Magyarul a gép belsejéből szűrten kapott levegővel az a bajod, hogy nincs szűrve.

    Amit szeretnék mondani igazából az az hogy többet érnél ha olyan házad lenne aminek a videokártyánál lenne egy kb 12 cm es ventilátornak való de akár 8 cm esnek is jó nyílás. A 12 cm es nyílás jobb.

    Régen majd minden tuninger szélturbina gépház ilyen volt, mára meg érezhetően redukálódott a számuk. Gondolom a tervezők hülyültek meg, vagy ilyenek.

    Szóval ez a kártékony ember oltogatja be a sok embert azért a kemény 5% ért, és nekem soha semmim nem romlott el még HD 3850 de előtte se amik videokártyáim voltak.

    Szóval azért kártékony ember, mert bár semmire sem kért meg, hogy neked azt kötelező megcsinálni, de mert neked volt 3850 -ed. Vagy valami ilyesmi.

    Pont hogy ezek miatt van a sok szenvedés, mindenki alulfeszel azért a kemény max 5 vagy max 10 fokért. Aminek kb annyi haszna nincs mert amit ventilátorral megtudsz oldani rendesen azzal hogy alulfeszelgettek meg húztok mindent nem több 10% ért addigra a kártya fog elavulni a kora miatt amit kihoztok belőle + belövitek instabil működésre.

    Látszik, hogy mennyire nem fogsz fel semmit az egészből.
    Az alulfeszelésnek valóban lehet hatása az élettartamra, de elég sok esetben a gazdi a gépet akarja csendesebbé tenni. Elhiszem, hogy neked szélturbina volt a jeled az oviban, de az ilyen gépeknek ma már nincs nagy divatja. Azzal szintén nem tudok mit kezdeni, hogy neked az alulfeszelés egyenlő az instabil működéssel. Súlyos szövegértelmezési gondjaid lehetnek, de nem én leszek az, aki segít ezen.

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

  • killbull

    aktív tag

    válasz CirrMee #39222 üzenetére

    Egyáltalán nem fosok semmitől, nem én írogatom tele az egész fórumot hogy fagyogat a gép meg nem megy mert órákon át állítgatom a videókártyát mert spórolni akarok 10 vagy 20 wattot pl egy olyan 6 fázisos de az 5700XT n pl 7 van amit pl az NVIDIA 3 meg 4 fázissal old meg ugyan akkora fogyasztással. Szóval durván túlméretezett nyákon amin az utolsó ami meghalna az a VRM lenne hogy hogyan spóroljuk ki az atyaúristent is a kártyából amit mérnökök hosszas idő alatt terveztek és konkrétan a Sapphire a top kategóriában van minden téren nyákba is meg ár értékbe is.

    A befelé fordított tápegységről meg szervizessel beszélgettem aki konkrétan meggyöngült forrasztásos tápegységeket cserélgetett pont emiatt mert szétfőzte magát a tápegység. De nyilván mert te így használod akkor mindenki agysérüléses, sőt az újabb házakat amin külön szellőzés van a tápegységnek alul mind zsákutca.

    Volt nekem is felsőtápos házam és nézegetve amikor nyáron hűtötte magát lehet pont ezért ment tönkre hamar a ventija kb 1 év mert kifolyt vagy elpárolgott belőle a zsír ami kell a ventilátor kenéséhez, pont a magas hőfok miatt. Érdekes az új gépem ami alsőtápos évek óta megy kívülről húzva gond nélkül.

    Szűrőről csak kívülről írtam nem belülről, a z agymenéseidet nem kell rámerültetni, ez legyen a te szellemi színvonalad hogy belülre is szűrő kell mert olyan IQ light vagy.

    "A kártékonyság ott kezdődik, hogy nekiállsz baromságokat állítani, majd büszkén bejelented, hogy az autópályán minden hülye veled szemben megy.
    A módszert korábban én is próbáltam, és van olyan gép összeállítás, felépítés, amikor bőven van haszna (pl 7970 Lightning kártya, ami fizikai méreténél fogva megfogta az alatta levő légteret, de a befelé fordított tápventi gyönyörűen megoldotta a problémát). Ha szerinted 70-80°C -os levegőt szív be így a táp ventije, akkor hozzá se merj nyúlni a bekapcsolt gépedhez, mert ekkora hőmérséklet már nem piskóta, még meg találod égetni magad."

    Ez pedig a te problémád hogy úgy választasz házat amibe nincs szellőzés a videokártyának mert megragad a levegő a kártya alatt nem az enyém, kellene egy kis ész hogyan mozgasd a levegőt zárt térben hogy elvezesd a hőt a házból. Terjeszted te is az igét hogy minden tápot befelé kell fordítani, én kb 10 évente cserélek alkatrészt mert 20+ éve nem romlik el semmi. Elromlana ha ész nélkül majmolnám a sok kontárt hogy mindent tuningolni kell mert kell az az 5% mert akármit rakok a gépbe annak a lelkét is ki kell hajtani. Lehet pont nektek tették be a Wattmant is az adrenalin driverbe hogy ész nélkül húztok mindent hátha több kártya meghal és vesztek újat, lesz kis bevétel pluszba AMD nél ebből is.

    Ott van kedves fórumtársnál is aki reagált alátámasztva hogy nem kell semmit húzni meg állítgatni, hanem venni kell normális videokártyát ami kielégíti az igényeidet, de hát ehhez is ész kéne. Jó kis kabaré ez a fórum a sok szenvedéssel driveren belül, és valahogy mindig kiderül hogy nem kéne állítgatni össze vissza, és sokszor elég lenne egy reset a driverre hogy törölje az előző driver mentésit és ne akadjon egyik a másikkal.

    Nem poénból írok ritkán erre a fórumra, meghagyom másoknak ezt a cicaharcot mert boldogok a lelki szegények és húzni kell mindent míg ki nem leheli magából a füstöt minden hardver.

    "Látszik, hogy mennyire nem fogsz fel semmit az egészből.
    Az alulfeszelésnek valóban lehet hatása az élettartamra, de elég sok esetben a gazdi a gépet akarja csendesebbé tenni. Elhiszem, hogy neked szélturbina volt a jeled az oviban, de az ilyen gépeknek ma már nincs nagy divatja. Azzal szintén nem tudok mit kezdeni, hogy neked az alulfeszelés egyenlő az instabil működéssel. Súlyos szövegértelmezési gondjaid lehetnek, de nem én leszek az, aki segít ezen."

    Semmilyen szövegértési probléma nincsen, az elektronikában ha nem adsz az alkatrészeknek elegendő feszültséget, vagy túl sokat adsz neki az instabil áramkört eredményez, de nyilván ezért röhögnek sokan a fórumon ezeken az embereken mit képesek napokon de akár heteken keresztül szenvedni ezekkel az alulfeszelésekkel meg tuningokkal, mert a magyar mindenkinél okosabb még a gyártó mérnökeinél is akik hosszasan letesztelik az áramkört amit legyártanak eladás előtt és úgy kapod készhez, de még erre rákontrázva jár minimum 2 vagy 3 év garancia ami alatt ha rendeltetésszerűen használod garantáltan nem hal meg, ha még is akkor gyári hibás amit kötelesek cserélni. Húzz szénné egy videokártyát azután vidd be gariba hogy elszállt légyszi adjatok már újat.

    Az alulfeszelésnek van értelme de nem annyi hogy minimum 5000 ft okat spórolj a számlán havonta. 1000 ft kb meg pár fok, és még szenvedtek is vele, joggal használ az ember rá beteg jelzőt. És 1500 rpm sehol nem szélturbina. 500rpm felér egy fingal a házban, nem vezet kellő erővel semmilyen hőt.

    [ Szerkesztve ]

  • CirrMee

    addikt

    válasz killbull #39223 üzenetére

    Szerintem itt hagyd abba, és menj vissza zsírt párologtatni...

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

  • szizoka

    csendes tag

    Sziasztok!

    xfx rx580 4gb videókártyám van (passzív hűtéssel), LOL játék alatt nem melegszik annyira, hogy folyamatosan menjen a hűtése, így ki-be kapcsol. Érdemes pl afterburner-el egy állandó ventillátor fokozatra beállítani, vagy inkább hagyjam "csinálja a dolgát magától"?

    Előre is köszönöm a válaszokat!
    BUÉK!

  • Piftuka

    veterán

    válasz wihay #39194 üzenetére

    És @(#39193) MaddeNNNN :R

    Nagyon köszönöm az info-t!

    Óh, a "jó öreg" Driver Uninstaller... :) Azért nem jutott eszembe, mert olyan régen használtam utoljára.

    ~20 éve, az első Radeon videokártyák idején evidens volt, hogy új driver telepítése előtt mindig teljesen le kellett "gyululni" a gépről a korábbi változatot. Már nem is emlékszem az akkor használatos utility nevére, de nagyon hasonló volt ehhez. Minden szempontból.

    Aztán ~10-12 éve jött a jó hír, hogy a modern, sokadik változatú Catalyst csomag "már nagyon profi; bárki nyugodtan rátelepítheti az új változatot a régire". Nem kell uninstaller... nem kell "trükközés".

    Szomorúan látom, hogy újabb 10 év elteltével, 2020 küszöbén az ATI visszafelé lépdelt jó néhány lépést megint...

    "Aquila non captat muscas."

  • wihay

    tag

    válasz Piftuka #39226 üzenetére

    Igazán nincs mit, most pedig dőlj hátra és lazíts!
    +
    Boldog újévet kívánok, remélem jövőre is találkozunk! :)

  • wihay

    tag

    válasz szizoka #39225 üzenetére

    Engem személy szerint zavarna, úgyhogy afterburnerben rá tennék egy 20-15% fan speedet..
    - Nyilván a terheléstől függ, meg a grafikai beálitásokon hogy éppen be-e kapcsol vagy nem..

    Régebbi játékoknál, GTA 3 és sorolhatnám szinte nincs is szüksége hogy a ventilátort forogjon mert már annyira "régi" játékot hogy simán lehozza CPU-ból :DD

    Ha téged zavar, hogy "felpörög" akkor tegyél rá mondom ilyen 20-15 % fanspeedet..
    Játék alatt hány fok LOL-ban?

    ui: Aktív hűtésre gondoltál nem? Ott vannak ventilátorok.
    Míg a passzívon egy hűtőborda.

  • killbull

    aktív tag

    válasz CirrMee #39224 üzenetére

    Szimplán troll vagy, egy épp érvet se tudsz felhozni semmire, csak tolod a demagóg maszlagot!

    Boldog újévet!

  • CirrMee

    addikt

    válasz killbull #39229 üzenetére

    Elég ha te érvelsz. Lásd 70°C levegő a gépházban...

    [ Szerkesztve ]

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

  • HSM

    félisten

    válasz killbull #39229 üzenetére

    Nem is tudom, ki tört ajtóstul a topikba, kb. lehülyézni mindenkit, aki próbál kicsit finomhangolni a kártyáján.

    Most akkor ki a troll?

  • killbull

    aktív tag

    Mert szted pl egy 290X nem melegszik efölé vagy egy 1080Ti? Majd 500rpm kihúzza a házból a hőt meg még van neki annyi energiája is hogy ne rekedjen meg a ház mellett? 500rpm az semmi, épp hogy kivezeti a ház mellé a hőt, 1500 meg el is küldi a ház mellől. Ha hangtalan hűtést akarsz ott a víz.

  • Ferke77

    aktív tag

    válasz killbull #39232 üzenetére

    A fordulatszám önmagában nem sok mindent mond. A légszállítás adott Δp mellett értendő, ha az nincs meg foroghat a venti 5 ezren is....

  • killbull

    aktív tag

    válasz HSM #39231 üzenetére

    Véleményt írtam ami tapasztalton alapul, csak ugye itt ezen a fórumon is mint az oviba a többség szavaz, eleget lehet röhögni 5700 as topicba mert pl képtelenek resetelni a drivert, vagy komplett windows újrahúzás után se jó, mert kötelező mindent állítgatni azért az 5% ért. Az van hogy akinek nincs baja az nem itt sír, aki meg itt sír az motiválja a többit hogy állítgassa de nem tudja minek, max azért a 10 fps ért amin kb fullra kivan hajtva a lelke egy GPU nak vagy épp hogy csak működik, mikor kéne neki az extra erő meg becrashel. Másik kedvencem mikor a legsilányabb kártyát megveszik és azt kell húzni és sírnak hogy nem jó, aztán várt volna 1 hónapot vett volna minőségit és boldog lett volna vele.

  • paprobert

    senior tag

    válasz killbull #39234 üzenetére

    Barátom.

    Nem kell, hanem lehet finomhangolni. És 20-30%-ot is lehet nyerni.
    Az már majdnem annyi mintha 7nm-en jött volna. ;]

    640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

  • HSM

    félisten

    válasz killbull #39234 üzenetére

    Nettó érvelési hiba amit írsz, az egész nem szól másról, minthogy mindenki hülye, aki nem úgy gondolja, mint te.

    5%-ot írsz, nekem a az 580 Nitro+ a gyári beállításához képest -40W lett 1-2 óra finomhangolás után, stabilan. 5%? Nálam a matek inkább 20% körüli spórolást ad. Nekem megérte az időbefektetést. A 80 000 forintos hangkártyám és nehezen beszerezhető HEDT alaplapom élettartama is meg fogja hálálni, hogy jópár fokkal hűvösebb lett így a VGA körül.

    Örülök, hogy jól szórakozol azokon, akiknek problémái vannak az 5700 topikban, ismét kérdezem, akkor ki a troll?

  • szizoka

    csendes tag

    válasz wihay #39228 üzenetére

    köszönöm a válaszod!
    hőfokot most sajnos nem tudok mondani, ha jól emlékszem 28%-os ventillátor sebesség mellett 35 fokos volt kb (grafika max beállításon)

    ui.: valóban félreírtam, félpasszívra gondoltam

  • killbull

    aktív tag

    válasz HSM #39237 üzenetére

    Nem érvelési hiba, leírja egy ember a tapasztalatait amire a fórum lenne való hogy összehozza az embereket egy témában, és jön az hogy a korlátolt ember befeszül mert nem azt olvassa amit a többség csinál.

    40 Watt, most ez komoly? Mit spórolsz rajta? Egynapi betevőt? Ez inkább ilyen megtudtam csinálni sikerélmény ami az egyén önértékelését erősíti hogy mekkora teljesítmény, gyakorlatban meg semmi. Gépvásárlás előtt veszel egy normális házat amin a videokártya mellet van közvetlen nyílás, a CPU mellett is ami már alap, és mondjuk vagy a ház elején vagy a tetején kihúzod olyan irányba hogy elvezesse, még csak a ház közelébe se legyen hogy ne szívja vissza a hőt. Problem solved, az még mindig problémásabb hogy feszengsz mikor állítódik el az alulfeszelés, akkor lenne értelme ha lenne egy BIOS a videokártyába amibe belelépsz és beállítod mint az alaplapnál hogy egyszer beállítod elmented és onnantól nem kell foglalkozni vele.

    Tapasztalatot írtam le amit megakartam másokkal is osztani, csak ugye jön valaki aki belém áll mert nem tudom biztos verte az apja kiskorába hogy így kell lereagálni, nem háborúzunk hanem tapasztalatokat osztunk meg egymás közt, ki így ki úgy, pont ettől jó a fórum hogy több irányból közelítheted meg a megoldást ami NEKED a legjobb. Én így más meg alulfeszel. 40W ok jó, ez hatalmas spórolás, nekem meg kb időpocsékolás mert rakok egy 8 as ventit 5 V on a kártya mellé azt kit érdekel, 78 fokon izzasztott kártya tesztekben és 70 fokot elérte maxba egész életébe mikor én használom.

    Ne vitázzunk mert full felesleges, szívesen olvasom mások megoldásait de értelmesen leírva.

    [ Szerkesztve ]

  • HSM

    félisten

    válasz killbull #39239 üzenetére

    "Gépvásárlás előtt veszel egy normális házat amin a videokártya mellet van közvetlen nyílás"
    Aham, egy 60 000 forintos felsőkategóriás házban van a gépem, két 18 centis valamint egy 12 centis venti hűti, ha ez nem elég, akkor szerinted mi? :CTe meg jössz itt ilyen 8 centis vackokkal bohóckodni, meg hogy kevés a házam, kész vicc.

    Itt egy ember van befeszülve, az pedig te vagy. Én ezt beállítottam több, mint egy évvel ezelőtt és azóta is szuperül teszi a dolgát. És én nem érzek kényszert arra, hogy lehülyézzek mindenkit, aki máshogy csinálja (az én esetemben nem feszel alul).

    Maradjunk annyiban, itt számtalan embernek segítettem beállítani az igényeinek megfelelően a kártyáját. Ehhez képest bejöttél a topikba, és az első hsz-ed sem szólt másról, csak a trollkodásról.

    Az pedig nem tapasztalat megosztás, hogy mit és hogy nem volt hajlandó neked beépíteni a boltos, vagy mit gondolsz butaságnak. Ez vélemény nyilvánítás, és ha kellően sok marhaságot írsz (írtál), akkor abba okkal fognak emberek beleállni.

    [ Szerkesztve ]

  • killbull

    aktív tag

    válasz HSM #39240 üzenetére

    80 mm 6500rpm 12V on, ezt hangoltam be halkra, ha kell kifújja a kábeleket a házból.
    Bocs nem részleteztem eléggé milyen 8 centis venti! :DDD

    Ez pl 10000 es rpm és szerintem alacsony fordulaton nem hangos.

    10000 rpm

    "Az pedig nem tapasztalat megosztás, hogy mit és hogy nem volt hajlandó neked beépíteni a boltos, vagy mit gondolsz butaságnak. Ez vélemény nyilvánítás, és ha kellően sok marhaságot írsz (írtál), akkor abba okkal fognak emberek beleállni."

    Hát pedig de, konkrétan megtagadta mert pont ilyenekből volt elege és mondta hogy ha fellazulnak a forrasztások a nagy hő miatt akkor ő nem fogja cserélni garanciába mert beleegyeztem, azt csak mellékesen írtam mellé hogy a ventilátornak se mindegy hogy hűti a kis 50 fokját maxba vagy minimum 70 fokot beszív meg még mellé az elektronikát is hűtse ami 60 fokot soha nem ér el sztem ha 50% át se használod ki a tápnak, és emellé olyan hőfokok vannak hogy kiolvad az olaj vagy a szír a ventilátor csapágyaiból, ez ne legyen már rendeltetésszerű. 80 - 90 fokokat vízzel kell hűteni mert az jobb megoldás.

    És itt a vita abból indult hogy 5 fokkal lehúztam a videókártyát mekkora császár vagyokra írtam hogy egyszerűbb lenne ha raknál mellé egy ventilátort ami pl az alulfeszelés mellett egyszerűbb. De nem tehetek róla hogy tele van Magyarosság baglyokkal és a legapróbb rezzenésre is felszökik a vérnyomása a sok extreme gamernek.

    De inkább mókoljatok a sok driverbe a sok feszültséggel meg MHz vel mert sztem inkább már hobbi hogy lehet állítgatni normális hűtés helyett mint az oviba a kirakós kb.

    Ezt imádom a magyarokba ha nem egyezik a véleménye valakinek akkor porig kell alázni mert nem a tömeggel megy, van önálló gondolkodása amit érvekkel alá is támaszt. Erre az alulfeszelésre semmi épp érv nincs max valami fétis hogy szeretnek kínlódni az emberek.

    De hadjuk a témát mert sztem egész felvonulás lesz itt a fórumon, én inkább hűtök normálisan mint alulfeszeljek. Bemegyek majd a boltba mikor TV t akarok venni azt majd megkérdem mennyire kell alulfeszelni a TV t is hogy ne melegedjen! :C

  • HSM

    félisten

    válasz killbull #39241 üzenetére

    Még mindig te próbálod porig alázni a fél topikot, ahelyett, hogy belátnád, hogy máshogy is meg lehet oldani dolgokat. :N

    Az érveléseddel nem fogok vitatkozni, semmi értelme úgy, hogy alapvető fizikai törvényszerűségeket hagysz figyelmen kívül, plusz még szalmabáb érvelsz is.

    Viszont ne lepődj meg, ha a következő trollkodási kísérletednél válasz helyett majd a modkerbe megyek. ;)

    [ Szerkesztve ]

  • CirrMee

    addikt

    válasz killbull #39241 üzenetére

    Milyen 70 fokot szív be, te szerencsétlen? Ha annyi lenne a gépház belsejében a levegő hőmérséklete, izzana a gépház, mint egy hősugárzó.
    Meg fellazuló forrasztás - arrafelé biztos csavarozva van, hogy fel tud lazulni. Alátétet remélem pakoltatok oda azzal a 'szakembörrel.

    Szerintem itt hagyd abba, már így is itt röhög rajtad mindenki.

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

  • killbull

    aktív tag

    Akkor mondjatok sőt győzzetek meg miért jobb az alulfeszelés a ventilátorral szemben úgy hogy mindkettővel ugyan azt éred el. Semmi nyomós érvet nem láttam még csak annyit hogy LEHET!

    Tápegységgel meg nem tudok mit csinálni, ezt mondta a szervizes aki gépeket rak össze, 2008 óta tőlük veszek mindent, probléma vagy gariztatás soha nem kellett. Pálma Computer keress rá, ha akarod hívd fel és kérdezz rá.

    Nem tud izgatni ki röhög rajtam, érvnek is gyenge mert semmi meggyőzőt nem bírsz leírni miért jobb feszengeni a gép előtt pl egy áramszünet után vagy áramtalanítás után akár hogy passzolnak e a feszültségek. Mondtam akinek nincs baja az nem itt sír, én csak tanácsot adtam, nekem 20+ éve nem volt semmilyen melegedési problémám soha a géppel pedig 78 - 80 fokra tesztelték le azt a kártyát amit én egy random elektroniai boltba vett 1600 ft os ventilátorral hűtök vagy 4 éve.

    [ Szerkesztve ]

  • killbull

    aktív tag

    válasz CirrMee #39243 üzenetére

    Így van izzott amikor megvettem a ryzen 2700X et alapfeszen, és belerakták azt a 2 kókány 500rpm es ventit ami annyit tudott hogy kihúzta a ház oldalára a hőt és ment fel az alaplap VRM je 80+ fokokra mikor leteszteltem mit produkál max terhelésen. Kiraktam belőle a két 500 rpm es kókány ventit (ezért írtam hogy kb mintha finganál egyet a házban annyit ér) és raktam bele egy 8 cm es szerverhűtőt ami kb 1500 - 1600 rpm en fixen tolja a videokártyára a levegőt, amit fent egy másik 12 es venti kihúz 1500 rpm el a házból. Előtte meg az 500 rpm essel úgy hűzta a hőt hogy azt se éreztem hogy egyátalán mozogna valami a ház falánál ahol kijön a levegő.

    Ezt tényleg elkell magyarázni hogy egy 1500 - 1600 rpm es ventilátor több hőt vezet el mint egy 500 rpm es venti? És azon hagy röhögjek már hogy emberek itt azon feszengenek mint valami fóbiás hogy miért van hangja és hogy ő neki milyen jó hallása van, és trollkodják még mellé mások is hogy rakd a gépet a másik szobába akkor nem hallod. Ezt leírta más helyettem hogy beteg, de én vagyok idióta hogy épp érvel írogatom itt már kb mióta hogy az 500 rpm től az 1500 rpm es több levegőt mozgat meg.

    Érveket írjatok, az nem érv hogy letekerem a feszültséget azt 10 évig használok egy kártyát, 5 év kb azt elavul az összes videokártya olyan gyorsan változnak az erőviszonyok, ez reális. Ott az 1060 kb lehet cserélni nemsokára,kb egy 3060 értelmes csere lesz.

    A többi meg demagóg duma hogy 10 évig használok egy videokártyát kb mint a szomszéd nyugger aki évente egyszer előveszi a kocsiját lemosni de azért kell neki!

    Én tudok érvelni aminek értelme is van arról nem tehetek hogy csak szókiforgatás van, sehol egy érv csak nem jó mer én azt mondtam.

  • gbors

    nagyúr

    válasz killbull #39244 üzenetére

    Ha ugyanezt a tartalmat kevesebb körítéssel és kisebb arccal adtad volna elő, akkor minden bizonnyal több fogadókészségre találsz.

    Két ok miatt jobb az alulfeszelés a ventillátorral szemben, az egyik elvi, a másik praktikus:
    - Az elvi ok az, hogy az alulfeszeléssel a (túl)melegedés gyökérokát szünteted meg (ill. optimalizálod), ez szimplán jobb megoldás, mint a tüneti kezelés
    - A gyakorlati ok pedig az, hogy nem mindenkinek van kedve extra ventillátorokkal b***akodni. Nekem két kattintástól és 8 gombnyomástól 30W-tal lejjebb megy a kártya fogyasztása, és halkabb lesz a hűtése. Néha elfelejti a szerencsétlen, ilyenkor újraállítom. Persze, hogy idegesít, mert nem kellene elfelejtenie, de annyira nem idegesít, hogy alkatrészt vegyek és szereljek miatta.

    "Now that's a very small drop in a very, very large bucket of drugs"

  • killbull

    aktív tag

    válasz gbors #39246 üzenetére

    Na ez egy jó érv, de én azt gondolom hogy aki nem tud 8 csavart kitekerni meg betekerni az jogosan sír mert béna. Most komolyan 8 csavar... Ugyan azt éred el. Fogom a régi HD 4850 emet és max ha csak DX9 es játékokat tolnék ugyan úgy menne mert nem járt soha extrém hőfokokba, és lazán menne még 5 évet is akár, de elavult.

    A stílusért bocs, elfogyott a türelem, szerintem gáz ha kb 8 hsz kell valakinek hogy megértse hogy az effektívebb hűtés ugyan annyit ér mintha alulfeszelné, és ezen normális ember nem vitázik.

    500rpm et mindenkinek! :DDD

  • CirrMee

    addikt

    válasz gbors #39246 üzenetére

    Fogadókészség: ennyi hülyeséggel? Fellazuló forrasztás, párolgó zsír, porszűrő által szűretlen por, turbó légszállítású atomcsendes 8cm venti, 70 fokos levegő a gépházban, stb...? És akkor még neki áll feljebb, hogy mekkora szakemberek a szerelővel, itt meg mindenki balf*sz...?

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

  • Gyuri27

    félisten

    válasz gbors #39246 üzenetére

    Ugye miért enne a nyomorult 1150mv-t ha pont ugyanazt tudja 950-ből is?
    Nálam ez a helyzet.
    Ehhez jön még az, hogy a venti kevesebbet forog vagy nem is megy. Ez ugye a fülnek jó.
    A vga meg lassan megfagy. Ez meg az alkatrész élettartamának tesz jót.
    Valamit kevesebb hő kering a házban. Így a többi venti is kevesebbet pörög.
    A többi alkatrész is hüvős.
    És ez a sok okosság miatt a villanyszámla is kevesebb némileg.

    Amd - Radeon - Ryzen

  • lacus83

    Topikgazda

    válasz killbull #39245 üzenetére

    Uhuj

    Van gond bőven úgy látom.

    1.Senki sem mondja hogy kezdj el alul feszelgetni és mhzek és mvoltokat keresni.
    2.A hütésed nem attól lesz jó azon a szerencsétlen kártyán hogy alá tolsz 10 ventilátort. Ha a hütés kiképzése kaka akkor tehetsz te bármennyi ventilátort.A hőt nem csak a venti vezeti el hanem a hűtő közeg
    3.Személyes támadásnak veszed azt hogy valaki nem úgy gondol valamit mint te
    4.Ha szoftveresen oldasz meg valamit pl alulfesz az ugye nincs zsetonban,a venti igen
    5.Mutathatnék én olyan ventit ami 500 rpmen többet tol mint egy 1000 rpmes. Nem csak attól függ egy ventilátor hűtés képessége hogy mennyit forog
    6. Üdv a topikban,de ha leszállsz az arogáns lóról akkor több barátod akad majd :R

    MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B

Új hozzászólás Aktív témák