- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz Gyuri27 #7752 üzenetére
Igen 4x2 duplázott a procinak, de egyébként a részletekről nem volt szó, lényeg h szarabb :D. Simán csak a stílus nem tetszett, amit korábban is képviseltél. Offoff..
(#7749) Nokedli92:
Nálam is a 2020-ban szinte minden standard-en van.
(#7750) vladtepes2:
Igen, erre mondják, hogy akinek nincs problémája nem is nagyon ír ide. Használja és kész :)[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Melyik része volt a sértő?
Sajnos asus is elment a vakitás irányába. Régen az olcsóbb lapokat kerülni kellett tőlük. De már a középkatot is.
Egy 370-es taichi meg úgy ez a taichi széria korrekt.
Az más kérdés, hogy el is kérik az árát.
Azt meg továbbra is tartom, hogy 2933 vs 3200 difit mérni lehet. Érezni nem nagyon.Legyen on is. Nekem valamiért a win 10 büdös.
Felvetettem (kértem) problémás vga tulajoknak, próbaként húzzanak egy 7-et vagy linuxot. Marha kiváncsi lennék, hogy ott is előjön-e ez a sok faccság.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
R3laX
addikt
válasz Gyuri27 #7754 üzenetére
Mind1, ne menjünk bele, pár hozzászólásod már régebben :) is. Én elvagyok vele, lényeg hogy hűvös, meg 1.362V-on elviszi a 4.1-et prime alatt is. Ram meg ezzel a procival 3466MHz c16 53500/52500/49000/63ns-t dob.
Win10 egy nagy rakás sz., de azért nem mennék vissza 2011-be az időben egy friss rendszerrel.
-
Gyuri27
félisten
Próbát megérne. Mert ha 7 alatt nem jön elő (és feltételezve, hogy nem csak 7-re tud drivert irni az amd, azaz 10-re is meg tudja ugyanazt irni) akkor a 10 a ludas.
Nyilván ez kevés vigasz. Viszont akkor a 10-et lehetne, kellene szidni.
Én biztos kipróbáltam volna már.[link] csak hogy na
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Lezli25
tag
Ha már csúcs vga-knál tatrunk. Lenne egy kérédsem amit megköszönnék ha valaki megválaszolna átlláthatóan.
Adott az nVidia oldalán jelenleg a pcie 3.0 x16. És AMD-nél már van ugye a 4.0 is.
MOst ha példának veszem a vga-mat 2080 Super ennek a pcie 3.0 x16 csatlakozója mekkora sávszélességet lenne képes biztosítani? Azaz a vga gyári órajelei mellett a memory bandwich : 496,1Gb/s- ez meddig lehetne növelhető hogy képes legyen léekezelni a pcie 3.0 x16 szabvány?
Az alaplapom tudja a 4.0-át ezért érdeklődöm. Plus majd jönnek az nvidia 3000-res vgai és azok a hrek szerint 4.0-ásak lesznek.
Köszönöm! -
Albigator
őstag
-
Lezli25
tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Lezli25 #7765 üzenetére
Olyannyira nem limitál a 3.0x16, hogy még a 3.0x8 sem..nagyon ritka eset az, amikor egyáltalán mérhető a difi. A 4.0 egyáltalán nem a VGAk miatt "kell", csak a marketingesek hozzák a formájukat..egyéb eszközök kiszolgálása sávszélességgel, (adattárolók, capture eszközök, stb.), amik eddig esetleg limitálva voltak, ill. több eszköz egyidejű használata az újabb szabvány előnye, VGA téren nem kell foglalkozni vele.
-
Albigator
őstag
válasz szabeska #7771 üzenetére
Sztem ezek jó eredmények. Nitroval sem volt ilyen nálam. 2050 MHz-en se értem el az 5400 pontot. 2100 MHz-en pedig az 5500-at se.
Viszont sima 2070-el slient BIOS-al simán meg van full alapon is:
Mondjuk NV ebben a progiban erősebb de ez nem jelent semmit.
[ Szerkesztve ]
-
AlienApollo
tag
Amúgy lassan egy hónap telt el új driver nélkül... Vajon a csodadriver 2.0-t heggesztik vagy úgy gondolták a legutóbbi verzió úgy tökéletes ahogy van és nincs már min javítani?
Viccet félretéve szerintem jó hogy nem futószalagon tolják ki mint eddig mert a minőség elég hektikus volt, de kíváncsi vagyok mikor jön már és mi az amit sikerül orvosolniuk (mem clock, agressive downclock, hardwer acc. ...).
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Albigator #7772 üzenetére
Az a probléma hogy pont az a Superposition elég fals képet mutat... akármilyen játékban megnézed, az 5700xt elveri a 2070-et. de még a legroszabb esetben is egálban vannak. A superposition innetől fogva esetleg ugyan azokkal a kártyákkal, és/vagy tuning eredmények összehasonlítására jó, de NV vs AMD -re semmiképp.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Snike
aktív tag
Ma esti érdekesség.
Ma este Plexen filmet néztünk, amikor hirtelen elsötétült a tv -> ránéztem a gépre látom, nem indult újra, háttérkép és program a képernyön, -> közben a tv-n (plexen) ment tovább a film, -> oké nincs baj a géppel.
Most leülök a gép elé, hát nem lefagyott 3 órája. De akkor mi történhetett, hogy a PLEX ment tovább?PS5, mert az jó! :)
-
Albigator
őstag
válasz Cyberboy42 #7774 üzenetére
Tudom ezért írtam ezt:
"Mondjuk NV ebben a progiban erősebb de ez nem jelent semmit."
5700 XT-ről meg nem azért váltottam lefele 5700/2070-re mert hülye vagyok, hanem mert nálam az a bontott Nitro nagyon nem jött be és ezeket fogtam ki eddig jó áron.
-
szabeska
addikt
Még egy-két kérdésem volna:
- Uv esetén, csak lejjebb veszem apránként a feszt és tesztelgetem?
- auto UV esetén megmarad a beállított freki értékem?
- a power draw csúszkát hagyjam +50%-on, vagy azzal is játsszak/vegyem vissza nullára? hogyan függ össze ez a csúszka a volt értékével, vagy hogy is mondjam?[ Szerkesztve ]
F1
-
Snike
aktív tag
válasz szabeska #7778 üzenetére
Szerintem ezt nem nekem szeretted volna írni. (padam87 az embered ha jól láttam)
A driver felrakása után én nem foglalkoztam a beállításokkal.
Nem játékra használom a gépet.
Ritkán de én is szembesültem fura hibákkal:
- havi egyszeri fagyás (ahogy tegnap este is ami mellett a gép persze dolgozott tovább(streamelt)),
- kép bevillanás,
Mellesleg én egy őskövület FullHD samsung monitorral 60Hz(DVI kábellel-átalakítóval- használom)PS5, mert az jó! :)
-
hajbel
addikt
1. Igen, de jó sokáig tesztelgesd.
2. Ha manualra váltasz, elveszik az auto UV értéke. Persze csak alap órajelre vonatkozik az auto UV által meghatározott érték. Általában, amint azon a feszültségen feljebb eszed az órajelet, crashel.
3. Írták, nálam is így volt Vegán, hogy 25-30% felett nem volt értelme, csak jobban melegedett tőle a kártya, plusz teljesítményt nem hozott. Mondjuk azt nem tudom, hogy hogy függnek ezek össze. Egyelőre a saját gépemet kéne stabillá tenni, de semmi időm jelenleg."I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
szabeska
addikt
Közben olvasgattam, a power csúszka mehet akár +50%-ra is, nem fog rögtön többet fogyasztani a kártya, csak HA szüksége van rá, akkor lesz tartaléka, hogy ne downclockoljon energiahiány miatt. De ha UV van, akkor nem fogja kihasználni a +50%-os mozgásteret úgysem. Én ezt szűrtem le eddig.
F1
-
bobalazs
nagyúr
Na találtam kapásból két rossz játékot a kártyámmal.
Az egyik a Space Engineers, ahol a "föld" pályán lévő grass (fűjjet) 0-tól eltérő állitás esetén graphics driver összeomlás az eredmény.
A másik csoda pedig a RAGE 2 ahol idegesítő bevillanások vannak. Gyanúm szerint freesync hiba, mert bekapcsolt vsyncel van fps stutter meg 20-40 fpsek viszont nincs villódzás.
[link] -
arnoldito
senior tag
Engedj már rá arra az órajelre egy normális tesztet. A Heaven ezer éves, a Superposi meg lefut akkor is ha nem stabil. Küld meg neki 3DMark Time Spyt Extreme stres tesztel, ha stabil akkor az is marad. Annyi hogy amíg tesztelsz érdemes a ventit felhúzni, mert fűt. Utána jöhet a játék.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
Vettem egy ref. 5700 XT. Elvileg ennek a boost frekvenciája 1905 MHz, de én rengetegszer látok ennél többet is, anélkül, hogy bármit állítgattam volna.
Hogy működik ez? -
R3laX
addikt
(#7787) szabeska
Én is még úgy vettem, de sajnos már visszaemelték. Viszont itt simán be lehet szerezni egész jó áron bármit . [link]
Új Doomot is itt veszem lassan . Mortal-t is itt vettem, BF5-öt is... 2016-os Doom-ot is. Eneba, Gamivo, Cdkeys, Kinguin, HRK, G2A......etc.... mind megbízható.
Sokan szerintem innen is árulnak HWaprón, csak rádobnak egy kis hasznot .[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Srácok másnak nincs gondja ezzel a 20.1.3-s driverrel? Mióta felraktam, ha pl 2 napig megy a gép, akkor egyszercsak megfagy, kihúzom a DP-t kábelt majd vissza és már kép sincs. Wolcen játék pl kilépésnél megfagy, bár az egér működik. Bár ez utóbbi lehet játékhiba is.
-
Lezli25
tag
Sziasztok! Tudom!Nem ide tartozik, de már teljesen kész vagyok agyilag.
Következő lenne a problémám: Hardverek:
Asus Rog Strix X570 E-Gamin alaplap (legfrissebb bios) Új hardver
Memória: Gskill TridentZ Neo - 3600Mhz - cl16 - új hardver
Proci: Ryzen 3800X - új hardver -alapon
vga,ssd-k...A lényeg hogy megcsinálom az Aida64 memory benchmarkot és a memória írásnál csak fele annyi érték jelenik meg mint annak kéne. A mellékelt képen láthatjátok lent! Itt most épp a Corsair ramokkal csináltam a testet, de tök mindegy, mert a Gskilleknél is ugyan ez a problémám. Próbáltam én már mindent. Gyári értékekkel, variált beállításokkal, FCLK 1:1 arányban, még másik ram párossal is (Corsair vengance). Proci teljesen gyári értékeken megy. De mindegyik ram-nál ugyan ez a jelenség sajnos. A ramokat (Gskill, Corsair) kipróbáltam egy Asus x470 Prime Pro lapban 2700X cpu-val és ott 45-47.000 volt az érték ami már korrekt. Semmi tuningolás nem történt!
Ha valaki tud segíteni nagyon jó lenne, mert ez már nagyon bosszantó. Egy tonna pénzem van benne és itt kell agyalni miért van ez a dolog. 18 éve ezzel foglalkozom, de ilyennel még nem találkoztam.Köszönöm! Szép estét!
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ukrajnai háború
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Opel topik
- Milyen processzort vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Poco X6 Pro - ötös alá
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest