- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz Lezli25 #7800 üzenetére
Legalább az offot használnád mert ez proci (esetleg RAM) topikba való.
(#7799) morgyi megadta a választ. Viszont 3000es procik elverik a 2000-reseket ettől függetlenül. Kár ezért sírni. Melyik progiban fontos ez neked annyira? Biztos, hogy van ilyen ezért kérdem.
De ha annyira nem tetszik vegyél Intelt... (Vagy 3900X-et)
[ Szerkesztve ]
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lezli25 #7804 üzenetére
Azert nalad valami nincs rendben. 13 eves korod ota programozol..szoval csalad meg gyerek, feltetelezem hogy most 30 korul lehetsz. Ami kb 17 eves IT tapasztalat, es annyira nem ertesz a hardverhez mint a 16 eves szemszedgyerek ami nyirja a fuvet nalunk egy kis extra zsebpenzert.
Ertem en hogy nem vagy szakmaban, de ha IT-ban dolgozol azert az ilyen dolgokat tudnod kell, vagy illene tudnod.
Ahany IT-s ismerosom van, az mind ismeri a utobbi 5-8 processzorjait, chipsetjeit sot meg VGA-kat is, pedig a legtobb az laposrol nyomja.
Aztan VGA topicban processzoros kerdes, nem valamelyik angol nyelvu YT csatorna amelyik szajbaragosan kimagyarazza a Ryzenek lelektanjat...
Szoval veled valami nagyon nem kerek....
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Zerno
csendes tag
válasz ßrainiac #7815 üzenetére
Nyilván semmivel de he ilyen ütemben fogy a fejlesztések hatására csak kevés lesz !
Legtöbb tesztben 10-15 % al kevesebbet megy mint oktobertben.
Nvidiánál valahogy minig jobb lett a driver frissités után itt meg mintha nem arra törekednének.
Természetesen nem tesztelésre vettem ....megy minden 144 Mhz -n soook-sok fps-l.
(az első tálcára dobásik aztán soha többet nem áll meg) -
Lezli25
tag
válasz MiklosSaS #7813 üzenetére
Nos. Első körben. Számítástechnikával (is) foglalkozom. Újra BGA-zok,laptopokat, asztali gépeket építek/javítok, telepítek, tesztelek, kis és nagy háztartási gépeket javítok, szórakoztató elektronikákat stb. Sehol nem írtam hogy "programozok". Emellett főállásban elektro műszerészként dolgozom egy cégnél. 33 vagyok.
Ez a CCX dolog elkerülte a figyelmem. Plusz ez számomra új fìcsör. Erről nem tudtam hogy feleződik a proci tulajdonságai miatt a ram írási sebessége. Kövezzetek már meg! Valóban nem ebbe a topikba való téma "viszont azt is tudtam hogy itt megkapom a választ"
A 25 éve szakmában lévő gázkazánszerelők is sajnos 8 márkából csak 3-hoz értenek. Akkor hülyék!
Jönnek új technológiák, nagyon gyorsan változnak/fejlődnek a hardverek... nem lehet mindenki képben mindennel kérem szépen. 😉
Szép napot. És köszönöm az érdemleges válaszokat.
-
addikt
Valaki játszik/játszott a plague tale-el? Ez az első játék, ahol droppok vannak, meg-megakad 1-1 mp-re a játék. Microsoft store-os, ha az számít.
-
R3laX
addikt
válasz KaiotEch #7793 üzenetére
Szia!
Állísd vissza gyári beállitásra a drivert és próbáld a game-eket standard beállításon játszani.Szerk.: ja, ha esetleg nem találnád, akkor jobbra fent címsorban fogaskerék, majd balra lent Gyári beállításokra visszaállítás. Azt hisuembígy hívják. Majd ha újraindult nyomj a kihagyásra. Ne engedd neki, hogy automatán állítsa be.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Lezli25 #7818 üzenetére
HA nem vagy megelégedve egy proci teljesitményével azt megérti az ember. De hogy az iráson problémázol az vicc. Amúgy ahogy nézem ezt a topikot te mindenen problémázol mindennel gondod van.
Szerintem vegyél intelt meg nv-t. És akkor itt a topik nem lesz tele azzal hogy mit nem tudsz mi a gondod, mert neked csak az van.Ha az irás ilyen fontos akkor a64 ddr1 500 t1.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz Lezli25 #7800 üzenetére
Pontosan mégis mihez lenne szükséged a dupla memória írás sebességre? Teszten kívül értem, ha pl játékban gondolkozol (ugye az új RTX-el .. khm) akkor ott ez kb fikarcnyit sem számít pl.
be quiet! Silent Base 801 - Asus X570-Plus TUF Gaming - AMD Ryzen 7 5700X3D - Thermalright Phantom Spirit 120 - Corsair LPX Vengeance 4x8 Gb 3200 CL16 RAM - PowerColor Hellhound 7900XT - WD_Black SN850X & Sabrent Rocket 1TB NvME - 2x 6TB Storage
-
Lezli25
tag
válasz r3v0Lut10n #7833 üzenetére
Nem tudom Egyszerűen csak jól néz ki hogy nem 28000 hanem 48000 az írási sebesség. Pl AAA kategóriás játékok betöltésénél nem fontos véletlen? Ahol kell a kakaó. Vagy Sony vegasban amikor videókat renderelek...?
-
addikt
Most már tényleg hagyjuk már abba ezt a procis témát!!
-
addikt
válasz Lezli25 #7839 üzenetére
Ha abba hagytad volna, akkor nem válaszoltál volna rá. Továbbiakban vagy privátban, vagy a topikjában beszéljétek ezt meg. Innentől kezdve törlöm az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat. Ha pedig végkép nem marad abba akkor moderátor eldönti mi legyen. Èn úgy hiszem türelmes voltam és egy pár off még bele is fér, de ez a mennyiség már szerintem túl ment a határon és ez mindenkire vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz Create. #7820 üzenetére
Monitorozd a vram orajelet. Nalam ugyan ez volt Wolcenben es az ugralt ossze vissza... Persze fps korlatozas megoldotta 60ra de nehogymár amint atalitottam az orajeleket vagy auto uv megszunt es wqhd minden ultran 100-110 fps lagg nelkul.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ukrajnai háború
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Opel topik
- Milyen processzort vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Poco X6 Pro - ötös alá
- exHWSW - Értünk mindenhez IS