-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz SzlobiG #5651 üzenetére
Nálam is mióta normálon tolom megszűnt minden anomália , csak kedves fórumtárs bajlódik vele , ami valljuk be nagyon is idegesítő tudd lenni , csak arra kell rá jönni mi lehet az , gondolom egyből új Win tett fel , ami kiküszöböli a driver gondot , így valami program lehet , Msi afterburne pl szerintem nem lehet mert nálam semmi gubancot nem okoz meg gondolom másnál sem Cod MW alatt
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
V.ki tudna nekem egy pár print screen.-t küldeni gpu-z +hwinfo aki giga 5700xt gaming.-et használ pár pör bench vagy játékok után , max hőfokok hogyan néznek ki milyen gpu fesz mellett .
köszönöm előre is.
Szinyák
-
apollo12
veterán
Hali lestem ezt a vidit [link] , és itt majdnem fix Mhz megy a gpu, nekem 1980-2040mhz között ugrál folyton, azt hogy állította be
-
Albigator
őstag
válasz hokuszpk #5654 üzenetére
Na erről beszéltem nem rég: vkik egyáltalán nem ajánlják az MSI AB-t, vkik meg csak pislognak h miért ne lenne jó.
Tegyünk már tiszta vizet a pohárba ezzel a témával kapcsolatban.
Amúgy milyen alternatíva van helyette?
A radeonos teljesítményfigyelő nem megbízható egyáltalán, ezt többen is megerősítették már... -
Kolbi_30
őstag
Jovoheten, megkapom a pulse 5700 karimat. Az összefoglaló kívül valami jotanacs? Vega56 vált le.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
arnoldito
senior tag
válasz apollo12 #5655 üzenetére
Szerintem úgy csinálta az ember, hogy a wattmanban minden csúszkát felhúzott fixre. Vegánál próbáltam én is, és úgy 10Mhz-s órajel pontosan tartja. 5700 még nem próbáltam.
Kolbi_30 : add el. Csak viccelek. Szerintem max annyi, hogy érdemes saját venti profilt lőni neki, nem olyan robosztus a hútése azért.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz apollo12 #5655 üzenetére
Ez tényleg fasza.
Nálam a Metroban is ugrál rohadtul a kihasználtság emiatt az FPS is... Itt meg végig 99%, még FHD felbontáson is.(#5657)
Ja igen vki régen ezt már említette, de még sosem próbáltam. Pedig hwinfo és riva fennt van, de MSI AB-t használok jelenleg.
(#5659) arnoldito
Lehet a fix GPU órajel a kulcs a jobb játékélményhez?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ScomComputer #5649 üzenetére
Szia ! lepucoltam a drivert DDu val még az elején, azóta meg újra dobtam a Wint. Utána is néha elkezdte ezt a villogást, de a tálca a Windosban is. Amit ajánlottál,12.2 es drivert raktam fel, most ez a villogás teljesen eltűnt, AB is megy nincs villogás gond. A kép megakadást 1 óra játék alatt eddig 2 x csinálta, egyszer 10 másodpercig állt a kép és sípolt/ beakadt a hang is, de elindul, másodszorra újra kellett indítanom sajnos.
jelenleg ami zavaró az, hogy DP porton nem éleszti fel a monitort és a gépet alvó állapotból valamint a HDR bugos FC alatt, kilépés után úgy marad a Windows felülete is sajnos.
Eddig ez a legjobb driver hozzá, köszi a segítséget!"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Tomko78 #5650 üzenetére
Szia! köszi a segítséget, most találtam egy tűrhető drivert ezzel elketyeg, aztán remélem jön javítás hamarosan.
Nem volt nálam köze a textúráknak a dologhoz illetve mindegy mire állítottam.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Macka
veterán
Uraim! 5700-at használ valaki WOT-hoz, 1440p-ben? Ha igen, milyenek a tapasztalatok? Lag,shuttering, egyéb nyűgök, ilyesmi.
-
félisten
Nem sajnos ha erre a szemcsézett képre gondolsz.De ahogy néztem Tomko képeit nála is jelen van ez a szemcsézettség még a Win hátterén is látszik az éleken a telóm OLED kijelzőjén nézve.De már tökre megszoktam, szerintem az Nvidia után tűnik csak másnak.
Megpróbálom ma rákötni a TV-re , egy Samu QLED 4 K.
Van még egyéb érdekesség is amit nem tudok hova tenni COD alatt. A két kártyát összevetve ugyan azokkal a beállításokkal LOW grafikán más a grafikai minőség.
Szerintem amit a Radeon kidob az tűnik reálisabbnak.
Vagy az NV kártya csal megjelenítésben minőségre vagy a Radeon butít túl, nem tudom.
Ez csak a full LOW grafikát érinti, nem hinném hogy sokan használják így az 5700 karit[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Create. #5673 üzenetére
Nekem sem egyáltalán.
Az a gond hogy Chrome alatt is jelen van ,nem csak játékoknál.. Képnézegetés közben is a próbáltam családi fotókon, DE a párom azt mondja ő már megszokta nem is látja, szóval ilyen túlélesítésnek tűnik nekem, fene tudja.[ Szerkesztve ]
-
-
shakti69
tag
válasz Kolbi_30 #5658 üzenetére
Részemről annyi, hogy kb. 1600-as ventifordulatnál (ez kb. a max, ami eddig kijött belőle), csak tök csöndben hallható morgó hangja van. Ha zavar, chill-el visszafogható.
Nem vagyok nagyigényű, én bepasszintottam a helyére és működik. A híres stutteringgel sem találkoztam 12.1 driver óta, ha jól emlékszem. -
félisten
átdugtam HDMI re , így jobb a kép. Oasisnal azt javasolták próbáljak a fényerőn és kontraszton lejjebb venni, és valóban jobb lett most DP kábellel is jó a fekete, kevésbé szaturált. Januárban eviszem hozzájuk újra kalibráltatni.
Vissza tettem most a 12.3 as drivert újra a délelőtti .2 után. Nincs fagyás COD alatt egyenlőre már több mint egy órája.
Ki érti ezt ? mindegy örülök neki, úgy látszik megtartott magának valamit a .2 ből amitől megjavult[ Szerkesztve ]
-
addikt
Raktam be egy kis tutorialt az összefoglalóba, hogy hogyan kell egyedi osd-t csinálni HWiNFO-val, akit esetleg érdekel az ilyen és van felesleges félóra, órája rá. Elég szöszölős, de szerintem megéri. Ma játszottam vagy 6órát, hogy futott és nem okozott problémát. Az amd overlay sajnos nálam is eltűnik random, ezzel nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Valaki Breakpointozik? Elég sok a crash report nvidias haveroknal senkinel nem volt egy sem kezdem mar unni xd
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
gaben88
őstag
Nem bírok rájönni, de melyik most a legtutibb beállítás egy LG 29WK600 monitor esetén (Freesync 40-75hz)? Freesync on, ez alap. De utána? V-Sync on vagy off? FPS-t érdemes limitálni pl RTSS-el? Chill? Antilag? Bővített szinkronizálás? Egyéb? Elvesztem a beállításokban...
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Aby_2014
aktív tag
Create. : Köszönöm a javaslatot és a leírást, a hwinfoval történő monitoringra. Tetszik
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
R3laX
addikt
Ez mókás, hogy a Mortal-t passzívan viszi a kártya a Fix 60FPS miatt, pedig a memória órajel 240Hz-en még mindig be van ragadva.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest