-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
beszarok komolyan, ez miatt vettem a kártyát mert FS 2 HDR monitorom van és ezt akartam kipróbálni...Nem tudom ezt a túlélesítést sem kikapcsolni azt nem tudod mi lehet? A radeon szoftverben ki van kapcsolva, de COD ban és DOOM ban + Windosban lévő háttérképek úgy néznek ki mintha látnám és apró szemcsékből állnak...
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Bossp
addikt
Nekem facebookon jon ki a legjobban. En sem vagom mi ez xd. Ugyan igy fs2 monitor. De mintha totalba leszarnak a freesync 2 ot azerintem evek ota nem fejlesztettek hogy mukodjon vagy tettek erte lepeseket. Ugy nez ki el kell engedjuk. Breakpoint automatikusan belotte a hdr-t 4.kellett elinditanom a jatekot mire kitudtam kapcsolni mert mindig kifagyott ha be volt love
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
arabus
addikt
válasz Szinyák #5605 üzenetére
Állitolag pont a hömérsékleten javit.
én feltettem kislányom gépében megy szépen.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
Elfelejtettem irni hogy navi-k a win 10 1909 elötti verziókkal
borzalmas dolgokat müvelnek.
Melegen ajánlott frissiteni.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
apollo12
veterán
felismertem egy kis anomáliát, ha az asztalon meg van jelenítve radeon szoftver, akkor random időbe le fagy a szoftver és csak gép resi segít rajta, leginkább Tom Clancy's The Division 2, ben és forzába
-
Tomko78
őstag
válasz Szinyák #5592 üzenetére
Nekem meg pont fordítva van , ha nem 144 hz megy a monitor akkor ugrik fel 200 mhz 1750 mhzre , főleg ha 120 hz teszem azt nem szereti mert egyből 1750mhz megy a vga memória
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
arabus
addikt
válasz Create. #5611 üzenetére
Ez jó ötlet volt.
A közösség érdekében.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Albigator
őstag
Ja persze, köszi.
Csak azért a saját tesztjeimnek jobban hiszek, főleg mivel az én konfigomban igazán reálisak az eredmények: RAM és CPU adott, csak a VGA változik.
[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
BF5 .-re ki milyen drivert használ ? menüben kicsit véha észreveszem villog . Játékok elején olyanokat dropol nem tartja az órajelt stabilan . Jelenleg a 12.1 driver van fent ...
Másnál bf5 téren mi a helyzet ? Lehet v.mit vele kezdeni vagy majd javítják ?
Szinyák
-
gaspargeri
csendes tag
Majd az osszes jákéknál meg meg akad az 5700xt jellemzően amikor tölt be valamit,pedig baromi magas fpseim vannak! Gears 5nél is 1440 80-90fps -ről 5 percenként dadog egy nagyot! Őrjítő! Vega 56-al semmi hasonló nem volt..
Kerzem azt gondolni hogy ezek nem driver hibák,egyszerűen szar a hardver es akad töltésnél!
Lehet hogy az inteles környezet zavar be a pcie 3.0x16 miatt?
Mert amúgy z390 lap ,i7 9700k, 2x8 gb 2300mhz ddr4,750-es gold 80+ psu,es ssd megy alatta.... -
gaben88
őstag
Giga 5700xt-re en is feltettem a szeptemberi BIOS-t. Letezik, hogy ezek utan a TimeSpy invalid eredmenyt dob? Amugy alapon a GPU score-ok jobbak lettek. :-)
Amugy ki mivel OC-zik? A gyari AMD megoldasa nekem kinai... MSI AB? Esetleg a gyari Giga Aorus Engine?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
simo9555
tag
válasz Szinyák #5614 üzenetére
Dx11ben szintén 12.1-es driverral tökéletesen fut. Az új drivereket is próbáltam, azzal konkrétan az első 2 percben kifagyott dx11-ben(elment a kép csak rr segített, olyan szinten), dx12-ben pedig microlaggolt. Remélhetőleg mindenre jön majd egy átfogó javítás, mert nekem ezek a 2020-as driverek vállalhatatlanok. CS:GO-ban például kis fekete téglalapok villanak be néha-néha a menüben és játék közben is ha előhozom a scoreboard-ot. A 19.12.1-es driverrel idáig minden tökéletesen megy BF5, CODMW, CSGO, PUBG, Divison 2. Radeonban semmit sem állítottam, minden alapon fut nálam.
-
vladtepes2
csendes tag
Észrevétel: Az összefoglalóban az xfx ultra a jók között van, és a kerülendők között is. Nekem a sima van, fenntebb írtam is, amióta meg van semmi gondom vele. Azzal mi a helyzet? (Nem fontos a dolog, csak kiváncsi vagyok.)
-
Szinyák
őstag
válasz AlienApollo #5615 üzenetére
hol kell ezeket a ficcsöröket kikapcsolni 12.01 driverben nem találom ..
Szinyák
-
arabus
addikt
válasz gaben88 #5617 üzenetére
driverben csinálj egy restore default-ot
akkor megjavul a 3dmark.
eléggé felesleges az oc de afterburner
persze jo sok anomáliával szintén
morepower tool is joXeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
addikt
válasz vladtepes2 #5620 üzenetére
Köszi azért csak az ultrát raktam be, mert ahogy néztem ugyanaz, csak az ultra gyári oc-s, szóval ha az ultra jó, akkor a simának is jónak kell lennie.
szerk. átírtam így: xfx 5700xt thicc ii / ultra, egyébként szerintem a sima csak neked van.
[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
-
AlienApollo
tag
válasz Szinyák #5626 üzenetére
Játék/globális grafika (vagy külön a BF5 profil alatt ha használod) + Kijelző beállításoknál
ISLC nélkül vannak mikrolaggok nálam, azt innen tudod letölteni ha még nincs meg:
https://www.wagnardsoft.com/forums/viewtopic.php?t=1256 , futtatod és rákattintasz a START-ra és akkor végzi a dolgát. -
fanti
addikt
válasz Szinyák #5626 üzenetére
úgy emlékszem, hogy a glabális játék alatt van
nálam is a 19.12.1 nyert hangszórót, azzal csekély hibácskák vannak csak itt-ott, de semmi komolyabb
mint írtam, én 2070 superről jöttem át ide, de ott is voltak laggok, mikrolaggok, és egyéb érdekességek, úgyhogy a zöldek sem tökéletesek....picit talán jobb a szoftveres szupportjuk, de ők is tudnak olyan gebaszokat kreálni új driverekkel, hogy csak pislog az ember, mint hal a szatyorban....
-
fanti
addikt
válasz Szinyák #5630 üzenetére
Hááát, most képzeld el barátom, hogy van egy alaplapod UEFI-vel, és már abban lehet hiba. Abban van egy processzorod, abban is lehet hiba (ha Intel, akkor van is, nem is egy). Erre jön még a RAM, és a rendszered esetleges tuningja, ami szintén lehet instabil (hiába tesztelted agyon).
Erre ül rá a Windows 10, amit ugye nem kell bemutatnom...erre a driverek, amik szintén ütközhetnek, vagy lidérces hibákat okozhatnak teljesen véletlenszerűen. Ott a DX12, ami, háááááát, minden csak nem tökéletesen kiforrott. Erre jön rá a játék, ami többnyire egy jó nagy bughalmaz, jönnek rá a javítások, de közben cserélődnek a driverek, megy a windows update.... és egyszer csak hoppá! szépen megy a nagykedvenc játék! öröm és boldogság van. majd kiderül, hogy az egyel ezelőtti nagykedvenc játék (amit régen nem próbáltál már, és amikor játszottál vele jó is volt) hibázik, kiugrálgat, laggol mint a fene, és még a Freesyncet sem találja....
és kezdődik a kör előröl....Az ízesített vodka (0.5 liter) a Pennyben 1599. Ft.-!
Na, az legyen mindig kéznél
Sosem lesz semmi sem tökéletes, csak ideiglenesen nagyjából hibamentes.
Hiába a WHQL driver, a jogtiszta Win10, és a megvásárolt játék...sosem lesz stabil semmi, esetleg éppen elfogadható.[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
véleményt szeretném ki kérni aki már cserélt thermal padot + pasztát milyet érdemes venni hozzá ami nagyon jó . és milyen vastag kell ? Mennyit jelentene hőfokban ?
thermal grizzly kryonaut gondolom mehet alá. de pad.-bol nem tudom milyen vastag és minőségűt érdemes ...
Köszi előre is.
Szinyák
-
félisten
COD MW alatt most már 4 szer megfagyott a játék, úgy hogy közben normal hőfokokat mutat. Sípoló hang szól a fejhallgatóból aztán annyi, állókép csak a power gomb hosszan nyomva tartásával tudom újraindítani a gépet.
Előtte elkezd villózni a kép is párszor. Ami érdekes, hogy az utolsó megfagyás előtt gyorsan lecsuktam kis méretre és a Windows tálca is villog. Erre van valami ötletetek?"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vitee
aktív tag
Nekem rendszeresen beáll a kép a Cod-nál, de nagyon random időközönként. Van hogy 1-2 óra alatt csak 1 alkalommal, de van, hogy többször is.
Konkrétan megfagy egy 5-10 másodpercre a kép, és utána megy tovább mintha mi sem történt volna. Akadozás ilyesmi egyáltalán nincs, talán csak a Single kampányban akad be néha, de a multi hibátlanul fut csak ez az egy gyíkja van, szóval egyelőre ez így jó, aztán remélem javítva lesz haha, annyiszor hittem már ilyenekben"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Tomko78
őstag
Nekem csak akkor csinálja, ha az első két textúrát highra állítom , próbáld meg normálon 😁 nem fog akadozni , ha normálra állítottad akkor indítsd újra a gépet, és nem fog akadozni
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
félisten
igen, Windowson is (tegnap ujratelepitettem) COD meg automatikusan updateli magát inditasokkor.
Vitee : Ez nem jó hír....
Tomo78:Nálam minden lowon van multi alatt, nem csak a textúrák, hanem minden robbanás, árnyék ilyesmi kikapcsolva.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
feltettem a régebbi drivert( 19.12.1) az asztalon az órajel helyreállt,de a COD továbbra is fagy, de most 2 pályát végig tudtam tolni mielött megállt. és DP porton át nem ébreszti amonitort fel.
-
Tomko78
őstag
Jó látom te is 1080 P monitoron játszol? Ha igen vígan kéne vinnie ha az első kettő normál többi meg max beállítás mellett , de próbáltad is normálra textúrák és többi meg maxon , akkor is kifagy?
-
-
Tomko78
őstag
De lehet pont ez a baj 1440p en lowon a cpu mondja béláim ezt komolyan gondoljátok , míg a vga a golyszlikat vakargatja , mert MW 1080p 144fps mellet is még bőven érzek tartalékot a vgaba , csak ugye a MW van egy olyan mókája , hogy ha higra teszem akkor elkezdi zabálni a rendszer memóriát 3-4 kör útán 16 gb használ és befagy a kép kb 5 mp-re , utána pedig végig akadozik , addig viszont tök simán megy , viszont normálon illetve a driverben babrálva is szebb mint ha csak highon van a grafika
-
Chaser
legenda
freesync terén kellene nekem segítség, egyelőre a forzához próbálom életre kelteni de nem úgy veszem észre mintha sikerülne
vettem "garantált" ( : freesyncet tudó monitort, nem nagy tartománya van, 40-60hz, letettem a 144hz-ről inkább nagyobb méretű kijelzőt vettem, a bibi ott van, h engedélyeztem monitoron a syncet, két fajtát is próbáltam ott, wattmanban is engedélyeztem, de én semmit nem látok no-synchez képest, illetve bekapcsolt vsync mellett sokkal folyamatosabb a játék, mint freesync mellett - természetesen freesync mellett vsyncet játékon belül kikapcsoltam, másik opciós részen állítottam be a max fps-t 60-ra, feleslegesen ne tekerjen vga többet, ami ezen a felbontáson 90-100 közti fps-t tud -
vsync mellett gyakorlatilag csak akkor törik a kép, ha hirtelen megállok - pl 200-zal belezúgok egy épületbe, fába, olyankor van h teljesen más frame jön, párat kihagy, de freesync mellett szabályosan töredezik sokszor , ahogy no-sync mellett is -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
válasz Tomko78 #5644 üzenetére
tegnap csináltam tesztet a kártyával tegnapelőtt a 2060 nal. megjelenése óta játszok vele.Nem eszi be a rendszermemóriát most is tesztelem Afterburnerrel.Szerintem DX / driver hiba. megpróbáltam normalon az elöbb, a 2 . pályán kifagyott.
felteszek nyári drivert most hátha...[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
Nem is Nvidia vga értettem ezt a rendszer memória zabálást , nekem speciel zabálja highon , neked kifagy , csak érdekes mindenkinél máshogy viselkedik , mióta megjelent a game jó pár drivert próbáltam és mindegyiknél zabálta highon a rendszer memóriát , csak nem értem miért , normálon semmi ilyen nincs tök simán fút semmi akadás , na itt már eset vissza fele a memória használat mikor a képet lőttem ,adrenalin-2019-edition-19.10.2-oct24 ettől régebbit ne tegyél mert gebasz lesz próbáltam
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tomko78 #5647 üzenetére
Nézd most ez lett az új hiba sajnos.
Bocs a minőségért telóval vettem fel. [link]
Minden egyes váltásnál / vagy néha random is elmegy a kép egy másodpercre. Ez a régi driverrel van most. A Végén mikor rányomok a játékra akkor meg kifagy minden.
nekem a RAM usage 8-12 GB összesen, nem engedem neki becachelni a textúrákat Mindegy, feladom egyenlőre..[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Lepucoltad az nv drivert az amd előtt a DDU-val,szerintem próbáld meg újra,meg ne engedd,hogy az msi ab fusson az is bekavarhat hasonló módon,főleg ha fut a rivatuner is..
Egy összerakott gépben a 5700(nonXT) a 12.2-s driver volt a legjobb, a 12.3 random elfelejtette az oc-s beállításokat..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest