Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz arn #98739 üzenetére

    A voodoo1 nem volt akkora lepetézés a megjelenésekor, mint amennyire ez a köztudatban él. A 3dfx első dx driverei annyira szarok voltak - nekem anno volt gyári telepítő cd-m a voodoo1-hez valamikor 96ból - hogy minden directx-es játék, amivel próbáltam, azonnal állóra fagyott, és úgy alapvetően is rohadt bugos minden. Az újabb procikkal külön vadászgatni kellett a drivereket, hogy a rendszer egyáltalán a pörgő 3dfx logót túlélje állóra fagyás nélkül glide alatt (pl k6/2). A drivermizéria csak olyan 98-99 után kezdett rendeződni úgy ahogy szépen lassan, addigra meg a voodoo1 már piaci szempontból erősen kukaérett volt.

    Plusz arról se feledkezzünk meg, hogy a voodoo1 csak egy társkártya volt, mindenféleképpen kellett mellé egy videókártya, és erre a célra ideális választás volt egy virge.

    A virgenek - és a vele konkuráló rage2 szériának volt kb egy szabad éve, hogy letarolja a belépő szintű 3d kártyák piacát, és ezt meg is tették, töménytelen mennyiségű pénzt bezsákoltak ebből, ketten együtt 70% körüli piaci részsedést kalapoztak össze.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák