Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    érdekes tapasztalat, gondoltam megosztom:
    XP SP3 as gépen asrock 4coredual-vsta lapppal ma tesztelgetni akartam. a Fő gépem win10 el osztottam meg pár cumót hogy lássa az XPs retro gép. Létrehoztam egy külön felhasználót a fő gépen anno amivel csatlakozik a retro gép.
    Retro gépen ma akarom a megosztásokat tallózni, de kér jelszót(?), ami hát el volt mentve a retro gépen.....
    Aztán jött hogy lejárt a jelszava a fő gép userjének(mert én hülye nem pipáltam be hogy a jelszó soha ne járjon le) és változtassak. Retro gépen fel is ajánlotta a jelszó változtatás lehetőségét, de amint beirtam a régi jelszót majd a kívánt új jelszót (duplán persze), kék halál fogadott. Ezután a fő gépen változtattam jelszót ugyanarra és bepipáltam hogy soha ne járjon le a jelszó szépen működtek a megosztások.
    Másik mai tapasztalat: egyik retro youtubernél láttam hogy a snappy driver installert használja, így gondoltam kipróbálom. Hát miután ezzel az asrock alaplappal mindent lefrissített utána nem bootolt az xp.Megfejtettem utólag(szerencsére a legutóbbi helyes konfigos indítással elindult a win/ha így nem indult volna akkor instant szívroham...../) hogy a via ide vezérlőt nem szabad frissíteni mert azután halt el a gép(mondjuk idére van egy sata ssdm kötve rendszerdiszknek. lehet ennek van hozzá köze/?/).Viszont más problem is volt ezután. Egy AGPS 128bit/256MB geforce 6200ra is ha frissítette a drivert amire szerette volna azután csak 640x480x4bit üzemmódban indult a windows. Szóval raktam fel újra kitapasztalt nv drivert és azóta rendben megy a retro gép.
    Szóval nem az igazi ez a snappy driver....
    Mondjuk a 3dlabs VP560ra megnézem majd hogy milyen drivert akar majd felrakni. Csak a bővített játéktesztem már végig akarom nyomatni mostmár a 6200al először. csak kb 50 játéktesztet szedtem össze 2 felbontással így jóval lassabban haladok mint szeretném....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák