Új hozzászólás Aktív témák

  • FDAssasin

    csendes tag

    Sziasztok!
    Vettem egy FX-8320-at a héten. Egy Asus M5A97Pro van alatta, ami ugye csak 6+2 fázis, szóval húzni nem igazán terveztem, de azért a hőmérsékleteket megnéztem, a CPU/NB feszkót lehúztam ameddig lehetett, hátha segít valamit.
    Egy 6 csöves (de olcsó kínai) hűtő van rajta, MX-4 pasztával. Az alaplap ahogy nézem alaphelyzetben undervoltol valamennyit a magokon, mert néha beesik terhelés alatt 1.23-1.24 voltra a feszültség, órajel visszaesés nélkül. Ha megpróbálom undervoltolni a magokat akkor amint az AUTO beállítás helyére fix negatív érték kerül, azonnal magasabbról indul a feszültség és a hőmérséklet is megemelkedik. Minden energiatakarékos funkció be van kapcsolva, LLC-hez nem nyúltam.
    A HWMonitor indítása után jött a hideg zuhany, ugyanis Prime95-ös SmallFFT alatt az alaplap szerint felmászik 60-61 fokra a proci. A CPU dióda szerint pedig csak 45-46 fok, de ha rákeresek, több fórumon is írják, hogy az pontatlan. 1.36 voltra lehúztam a ramokat is, hátha a memóriavezérlő fűtésén is lehet valamit spórolni, de gyakorlatilag 0 amit nyertem. Megnéztem AIDA64-ben is, de ugyanez a helyzet.
    Kezdjek aggódni? :(

Új hozzászólás Aktív témák