Új hozzászólás Aktív témák

  • Müszi

    senior tag

    Sziasztok! Üdv mindenkinek a clubban. :)
    Beújítottam én is egy AMD FM2-es ITX rendszerrel. Lapot, procit és házikót vásároltam. A táp, SSD, ramok, HDD és ODD pedig átköltözöt az előző AM3+-os rendszeremből. Sajnos voltam olyan felelőtlen és nem olvastam utána, hogy ezekkel az ITX-es Asrock lapokkal vannak gondok. Konkrétan a proci VRM áramköre lett alulméretezve, így egy 100W-os IGP-s 5800K-val esetenként túlmelegedhet és zárlatos lehet, mint itt is néhány kollégának.
    Ezt elkerülve és az egyébként is elsődleges fogyicsökkentés érdekében próbálok mindent alulfeszelni persze a teljesítmény megtartásával vagy akár emelésével. Szerintem egészen jól muzsikálnak ezek a procik ebben a tekintetben. Egyenlőre az IGP-vel nem foglalkoztam, tehát ott minden alapon van, de mivel nagyjából így is hozza az előző HD5670-es kártyám teljesítményét ezért ezt nem is piszkálnám. Egyébként sem sűrűn játszom.
    A procit próbáltam a tesó A10 5700-as órajelein is a 65W TDP miatt, de akkor valamiért a Cool'n'Quiet nem működik rendesen. A feszt ugyan csökkentgeti néha, de az órajel marad állandóan a beállított 3400MHz.
    Maradtam tehát a tesznél a pici húzásnál és a fesz csökkentésénél. Későbbiekben pedig az alap órajelen a fesz tovább csőkkentése a cél. Az NB órajelét is feltettem az alap 1800-ról 2000MHz re és ennek ellenére ott is tudtam csökkenteni a feszt 1,75v-ra. A 2X4GB Kingmax ramok is szépen dolgoznak 1600MHz max névleges frekin, 1,5v alapfeszen.
    Azt viszont már most megkérdezném, hogy a turbó órajelet milyen alkalmazásnál használja? Sajnos nekem még nem sikerült tetten érni. Mielött még valaki megkérdezné, a biosban természetesen be van kapcsolva.
    A többi esetleges kérdésemmel majd késöbb zavarnék. Egyenlőre itt egy kép a jelenlegi állapotról:

    Bocsi a hosszabbra nyúlt szösszenetért. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák