- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Sziasztok
Először rendelnék az Amazonról (amazon.de) Tegnap elvertem 1,5 órát rá, de fizetni nem sikerült.... Hol tudok fizetőeszközt beállítani?
-
milu
aktív tag
válasz
radi8tor #9145 üzenetére
Amiket találtam a közelemben:
Francé
Germany (Deutschland)
Italy (Italia)
Netherlands (Nederland)
Poland (Polska)
Spain (Espana)
Sweden (Sverige)
Turkey (Türkiye)A kérdésem a következő:
1, Annak érdekében, hogy minden ország árait lássam (akár forintban), minden - itt felsorolt ország webshopjába - külön be kell regisztrálnom?
2, A szállítási költség összegét akkor látom, ha kosárba teszem és a "pénztárhoz" megyek?Ki hogy csinálja a gyakorlatban?
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Gariztatással van vkinek tapasztalata, ha a vásárláskori szállítási cím és a tartózkodási hely két külön országban van?
PC-t raknék össze, Amazon.co.uk-ról rendelek mindent, angol címre. Elvileg az összes termék "sold by Amazon" és eddigi tapasztalataim alapján ők vmi EU címről küldenek (talán a német SARL bukkan fel leggyakrabban) és a visszaküldés is EU címre ment eddig mindig. Magyarországon is tudom érvényesíteni gondolom a (bolti) garanciákat a termékeikre, nem? -
milu
aktív tag
A napokban azt olvastam, hogy 1-2 éven belül jön az Amazon Magyarországra is.
Mi a véleményetek ezzel a hírrel kapcsolatban? -
Visormail
addikt
Üdv!
Én nem tudok trialt regisztrálni, a https://gaming.amazon.com/home oldalról indulva, onnan a https://www.primevideo.com oldalra dob a try prime-al. Az első körben ahol a bankkártyát kéri még felismeri az országot, a következő oldalon ahol a címet kellene megadni, már UK-t állít be. Hiába választom ki a listából Hungary-t, mindig : Unable to change country, please try again. Ha úgy hagyom, akkor meg nem fogadja el a várost és az irányítószámot. Ilyenkor mi van?
-
warcat
veterán
válasz
radi8tor #9132 üzenetére
Én arra is gondolok, hogy nincs neki beállítva egy alapértelmezett cím esetleg, hanem csak annyi van pl, hogy Hungary IP cím alapján (baloldalt fenn látszik).Simán rendelheted végül más országba is (ami a számlázási módszerük miatt kvázi 'bátorítva' is van) és akkor helytelen lenne a becslés.
Szerintem egyszerűbb eleve fejben elrendezni, hogy minden EU-n kívüli terméknél minimum lesz 27% áfa pluszban és akkor nincs meglepődés meg csalódás.Pl US-ből egyetlen csomagom jött át sok éves időtartamra lebontva vámolás nélkül, ez egy bőrkabát volt kis házi műhelytől, akik az amcsi postával adták fel.
-
default.
őstag
Sziasztok!
Amazonon kiválasztok egy terméket, kiírja oldalt, hogy a becsült költség: vételár + szállítás, és a vám becsült költsége 0. Ezek után rányomok, hogy megveszem, és rögtön beír egy szép összeget a vámhoz is, így már sokkal több a vége... Csak akkor miért nem írja rögtön a becslésnél a vámot is?
(Amazon.com az eladó)
Köszönöm előre is, Üdv
-
Pierre75
senior tag
válasz
radi8tor #9124 üzenetére
+Teasüti
Köszi a visszajelzést!Más: esetleges elállás menete érdekelne
-jelzem az ügyfélszolgálatnak a szándékot (30 napon belül is indokolni kell?)
Hilfe / Brauchen Sie weitere Hilfe? / Kontaktieren Sie uns
-mit kell feltüntetni a visszaküldendő dobozán (amikor az ügyfélszolgálat által megadott címre postázom a terméket) ahhoz, hogy a visszaküldés postaköltségét megtérítse az amazon?
-melyik futár ajánlott? (postával volt dolgom 3 éve, egy felvidéki faluba 1 hét alatt izzadt ki vmit, cserébe drága volt)
-mennyi időt szokott igénybevenni a vételár visszautalása? (értsd ülnek-e rajta 30 napot) -
Pierre75
senior tag
Azoktól kérdezem akik már rutinos amazon vásárlók:
mennyire kaotikus a rendelés kiszállítása?
röviden: amazon.de megrendelésnél normál szállítást választottam (10.01) a gyors helyett (09.29). A megrendelés visszaigazolásánál már szerdai érkezést írtak. A UPS követési pontja várható mai kézbesítést jelzett, de se e-mail, se telefon, csak beesett a futár délután.
A logisztika rohamtempója lenyűgöző, de a véletlen műve hogy akkor otthon voltam.
Vmi értesítés szokott lenni (csak most vmiért elmaradt)? -
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Szeptember 18-án rendeltem Hifi-express.com-ról két terméket és csak az egyik volt benne a csomagban.
Amazonos raktárból küldik.
A doboz is Amazonos amiben volt és az ExpressOne kézbesítette Németországból.
Rendeléskor az egyik terméknél (ami megérkezett) az SKU-nál 556 van feltüntetve, de a másik ami nem érkezett meg annál ez szerepel az SKU-nál: 44069777-russian-federationMost akkor két különböző raktárból küldenék?!
Az az érdekes, hogy mindkettőnél azonos a nyomkövetési azonosító. -
meoindil
aktív tag
Üdv!
Meg tudná valaki mondani az amazon.de most mivel (DHL, GLS, MPL) szállít Magyarországra?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Következő kérdésem lenne: Svédországban élek és a svéd amazonról (amazon.se)-ről vásárolnék (Elég nagy összeg kb. 500e Ft). Az eladó egy angol cég lenne, milyen plusz összegre kell számolnom?
Mert checkout-nlál csak a termék összegét írja ki. Nyilván a szállítás ingyenes...
It az egyéb dolgokra gondolok, vám, áfa...? Ez most hogy zajlik?
Az eladó oldalán azt írja: Az Amazon.se oldalon feltüntetett árak az ÁFA -t tartalmazzák.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#72688384 #9109 üzenetére
Has your e-mail address or mobile phone number changed?
If you no longer use the e-mail or mobile number associated with your Amazon account, you may contact Customer Services for help restoring access to your account.Ami után telefonhívást javasol amazon.de:
If you need more password help, call us at:
+4994178878900 -
törölt tag
arra van ötletetek hogy tudok belépni az amazon accountomra ha a telefonszám ami meglett oda adva már rég megszünt?
-
warcat
veterán
válasz
kssvirag #9106 üzenetére
Ha sikeresen beterhelték a számládat akkor nincs semmi tennivalód, csak zárolást kérnek a banktól az összegre, és csak akkor veszik le amikor a futár kiszállította és a státusz deliveredre módosult, illetve néha, elhúzódó teljesítés során, amikor lejárna a zárolás.
Vélhetően olcsóbban jönnek így ki, ha törlöd a rendelést stb. mert nem volt még tényleges pénzmozgás.Van miből megelőlegezniük.
-
warcat
veterán
válasz
BenJoe00 #9104 üzenetére
Attól függ mit beszéltek meg az eladóval és mennyire megbízható.Nem nagy dolog elintézni amazonnal,pár perc chatelés.Nyilván függ ha ezt beszélitek meg, hogy vállalja később, akkor fontos mennyire megbízható az eladó.
A másik meg, hogy a termék gyártója foglalkozik-e egyéni vásárlói RMA kérelmekkel.Ha igen, akkor fordulhatsz hozzájuk közvetlenül és csak a kiskereskedelmi (itt amazon) számla másolatát kérik el és intézed velük az amazon teljes kihagyásával.Oculusnál én is arra emlékszem, hogy nem nyújt közvetlenül ilyet, szóval ott 'amazonozni' kell. -
válasz
BenJoe00 #9102 üzenetére
Szó szerint, ahogy írtad. Én most vettem a francia oldalról, egy OnePlus 8T-s telefont, és a számlát is csak az amazonos fiókba töltik fel, a kapott csomagban semmilyen dokument nem volt. Szóval, ha garancia időn belül ad el valaki amazonos cuccot, az új tulaj nem fog tudni garanciális ügyet intézni, csak az eredeti vásárló, a saját amazonos fiókjából, ott van egyébként, egy arra szolgáló felület is.
-
BenJoe00
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam semmilyen infot a témáról, hátha itt valaki tudna segíteni:
Spanyol amazonról rendelt terméket vennék használtan. Tehát valaki megrendelte onnan, de továbbadna rajta. Ilyenkor én tudom érvényesíteni az amazonos garanciát? Sajnos a gyártói garancia biztos nem megy itthon (Oculus Quest 2), úgyhogy csak az amazonos jöhet szóba, ha valami baj van, de annál attól félek, lehet, hogy csak a megrendelő fiókján keresztül lehet intézni. -
warcat
veterán
válasz
krizoli #9100 üzenetére
Ha euróban hagyod a végösszeget, akkor a bankkártyád kap egy eurós terhelést, amit úgy vált ahogy a bankod/fintech eszközöd szabályai lehetővé teszik.
Curve-t használok ami kb fillére bankközi árfolyamon vált ami most 350.51Ft/EUR.Egyébként az amazon forint alapú terhelése úgy van belőve, hogy egy picivel kedvezőbb mint a népnyúző mastercard + hazai bankok kombója.
Az egy hónapos várakozás lehetséges, ha népszerű termékről van szó (pl most a videókártyák), amazon algoritmusa látja a beérkező szállítmányokat és mennyiségeket és ez alapján kioszt neked egy dátumot, ami általában bőkezű és inkább a hamarabbi teljesítés a jellemző.
Mindez amazonra igaz, marketplace eladók az más téma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest