Új hozzászólás Aktív témák

  • Directors

    senior tag

    válasz velizare #9492 üzenetére

    Olyan gombot nem találtam hogy mindenkinek válaszolok. :D

    Nos hát mikor felvettek ide akkor nem volt arról szó hogy ki kellene mennem külföldre. Tavaly év elején kezdtem el dolgozni. Ez egy induló elektronikai cég lenne. Július közepén mondta a főnök hogy kétszer két hétre kell kijönni. Vasárnap reggel indulás, és a követező hét csütörtökén indulás haza. Majd ugye vasárnap irány vissza. Aztán szépen lassan elteltek a hónapok és már februárt írunk. Mindég jött a főnök valami kifogással hogy jönni kellene kifelé. Kb már a 16. hetemet töltöm kint. Három alkalom volt mikor "csak" 1 hétre kellett kijönnöm. Az elején, a kétszer két hétből lett háromszor két hét. Aztán kettő hetet otthon voltam majd irány megint ki két hétre és így tovább. Szerencsére nem megszakítás nélkül voltam kint. Főnök ígéretet tett arra hogy időben szól ha jönni kell ki. Persze mindég csütörtökön szólt hogy azon a héten vasárnap jönni kell ki.

    Összességében nem rossz kint, de nem szeretném az életemet itt kint tölteni. Szeretek otthon lenni a családommal , barátaimmal rokonaimmal. Nincs gyermekem. Céges vagy bérelt autóval kell kijönnünk. Általában ketten. A szállás adott. Minden mást saját magunknak kell intézni. Napi 22 eurót kapunk. Plusz ugye az otthoni bér. Nyáron háromszor négyszer elvittek bennünket a magyar és a külföldi kis főnök is vacsorázni vagy ebédelni. Nem puccos étteremre kell gondolni. Persze nagyon jól estek ezek a dolgok. :) Lényegében ugyan azt vagy hasonló dolgokat kell kint csinálnunk mint itthon.

    Ha az elején őszintén elmondja a főnök hogy mennyi időre kell kijönni, vagy legalább nem hiteget minden út végén hogy ez az utolsó akkor mérlegelek. Viszont nagyon sok a hazudozás mellé beszélés a főnök részéről. Mi kollégák így érezzük. Nem látjuk a végét. Azt érezzük hogy vagy pénz mosoda vagyunk, vagy csak a főnök azon nyerészkedik hogy kiküldözget bennünket, ő meg jól megszedi magát. Többször lettünk kiküldve olyan címszóval hogy azért kell kimennünk hogy az új termékeket megtanuljuk hogyan kell összeszerelni, tesztelni. Ez alatt a 16 hét alatt 2 hét volt mikor tényleg egy új termékkel kellett foglalkozni. A többi csak ilyen besegítés volt.
    Itthon januárban már volt olyan hogy kényszer szabira lettünk elküldve mert hogy nem volt mit csinálnunk.
    Állami támogatásból kapjuk a bérünket a munkanélkülin keresztül. Így a főnöknek a bérünk miatt sem kell aggódnia.
    Ha nem kellene kijárkálnunk és csak itthon kellene dolgoznunk akkor mindenki jól érezné magát. Plusz ugye mindég lenne rendszeresen melónk. Az nem írtam de 8-an voltunk eddig. Ebből most két kollégát elbocsátott a főnök, egy másik kolléga pedig lelépett mert ő nálam is többet volt kint. Ott kisgyermek is van. Ha jól emlékszem ő több mint 20 hetet volt kint. Betelt nála a pohár.
    Most egyenlőre agyalok, mi legyen, de kezd megszületni a dolog. Természetesen most is innen kintről írok. :D
    Nos végül is "röviden" tömören ennyi.

    (Remélem semmit nem felejtettem el.)

    A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

Új hozzászólás Aktív témák