Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz lotuska #9397 üzenetére
Az autó alkatrész nagykereskedelem arról szól, hogy raklapszám veszik az alkatrészt, és továbbadják.
Tehát a legnagyobb költség az, amit nekünk úgy tanítottak, hogy elábé. Eladásra Beszerzett Áruk Beszerzési Értéke. Utána valószínűleg sok a logisztika (raktározás, készletfinanszírozás), utána valószínűleg az áruterítés költségei (szaladgálós sofőrök, fehér furgon, gázolaj, idióta sofőr által kiflibetört ford mondenó biztosítása, stb.)ehhez képest, ha nem nagyon rosszul van megszervezve a cég, akkor a központi irányítás költségei nem olyan magasak. a fel nem osztható költség szerintem kicsi. ha nagy, akkor újra kell tervezni a céget.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
nagyúr
udemy-n még 11 óráig rengeteg tanfolyás 100-200€ helyett csak 11€.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
olloczky
senior tag
válasz Flowtation #9405 üzenetére
F.szom... akkor jobban szét tudtam volna nézni. mindegy nem döntöttem rosszul az én course-ommal. Rögtön leemeli a pénzt bankkártyás fizetésnél.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
laskr99
addikt
Elsőnek írok életemben önéletrajzot, a profession.hu-n csinálom. Tanulmányoknál már megvan az alapfok+targoncavezető de mivel még diákmelón kívül soha nem volt melóm a magamról részre kéne valamit írni? Anyám folyton azt magyarázza oda felesleges..
Tapasztalat meg 1 év csomagoló diákmelóban.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Flowtation #9405 üzenetére
nekem egyből vonta.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
adalbert1
veterán
válasz velizare #9403 üzenetére
Pár témában én is szétnéztem, de rengeteg olyan kurzust találtam, amit olyanok készítettek, akik elég erős akcentussal beszélik az angolt - ez szerintem eléggé ront az információ átadásán, ha hallás után nem értem elsőre, amit a videón magyaráz - igaz, általában ha az eredeti árukat nézem, ezek a kurzusok olcsóbbak is, nem a 150-200 eurós kategóriában vannak (az mondjuk vicces, hogy a 200 eurós tanfolyamot is 10.99-re árazzák le, illetve a 20 eurósat is ).
Valaki használja esetleg mellette a Coursera-t is? Régebben regisztráltam oda is, de ott az nem tetszett, hogy meghatározott időpontban indulnak a kurzusok, az udemy-ben első ránézésre jobb, hogy az ember a saját tempójában haladhat, viszont a Coursera-n jobban meg van válogatva az előadók köre. -
Jhonny06
veterán
válasz adalbert1 #9413 üzenetére
Ezt sajnos meg tudom erősíteni. Nekem mondjuk a megértésével nem volt bajom, de amikor órákon át hallgatod az ázsiai faszit, aki nem tud normálisan beszélni angolul (pedig elvileg amerikai egyetemen tanít), hát.. erősen ront az élményen. Az indiai akcentusról ne is beszéljünk.
-
bpx
őstag
válasz adalbert1 #9413 üzenetére
Udemy-n csak 1 kurzusom van, de mellette a Coursera-t is szoktam használni. Igazából semmit nem jelent, hogy mikor indul a kurzus, folyamatosan mennek egymás után. Nem kell az "előírt" tempót tartani, simán át lehet iratkozni 1 kattintással a később indult kurzusra és viszed magaddal a progresst is. Nekem van olyan kurzusom, amit már több, mint 1 éve kezdtem, de még nem fejeztem be, akármikor lehetne folytatni.
-
fpeter07
veterán
Elkezdtem böngészni pályakezdőként (környezetvédelem) az álláshirdetéseket. Bonyolítja a helyzetem, hogy BSc-n teljesítettem az összes tárgyat, de a záróvizsgám csak nyáron lesz. Lenne néhány kérdésem:
1) Meg tudok pályázni olyan állást abszolváltként, ami felsőfokú végzettséget kér?
2) Meg lehet pályázni szakirányos középfokú végzettséget (pl. technikum) elváró állást? (Ha kapcsolódik a szakmámhoz). -
-
Arcanus
aktív tag
válasz PazsitZ #9419 üzenetére
Engem legfőképpen az zavar, hogy lassan elvégzem a BSc mérnökinformatikus képzést csúszás nélkül és bármilyen online állás hirdetést nézek annyi mindent kérnek, hogy kb semmit nem tudok teljesíteni. (elvárások pipa, de előnyt jelent - és akkor itt egy kis novella jön).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Arcanus #9420 üzenetére
Elonyt jelent resz az mindig kamu, nem kell vele foglalkozni. Almok es vagyak kerulnek oda a HR reszerol. Eleve ha letezne is olyan ember a foldon aki megfelel mindegyik kriteriumnak, 5 ember munkajat kellene vegeznie es el is kerne erte otszor annyit, mint amit a melora amugy adnanak.
-
Gombinyó
őstag
Sajnos ez ilyen. Az iskolapadból kikerülve küzdeni kell, mint disznó a jégen, hogy alkalmazzanak valahol reveláns tapasztalat híjján. Aztán, ha összejön minél kevesebb idő alatt összeszedni annyi tudást amennyit lehet és továbblépni, ha az aktuális helyen nincs több lehetőség. Annó legalább is én ezt tapasztaltam.
-
Mercutio_
félisten
Ha eddig még nem tetted érdemes lenne szakmai jellegű diáklmelót nézni heti ~20 órában, esetéeg kitalálni 1-2 kisebb saját projektet.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Láttam egy állást, ahol csak megváltozott munkaképességű személyek jelentkezhetnek. Illetve valami komplex szakvélemény kell róla, amit nem tudok hogy micsoda. Azt szeretném kérdezni, hogy 1-es típusú cukorbetegség annak számít? Lehet kérdeztem már itt de nem találom. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
-
nagyúr
válasz topjoyy #9431 üzenetére
aki kiállítja neked az orvosi igazolást erről a betegségről (a bno kódosat), attól kell kérned. ez 100%, hogy szakorvos lesz, talán belgyógyász? neki elmondod, hogy munkavállaláshoz van rá szükséged.
ha kis cégnél dolgozol, ott hajlamosak elfelejteni, hogy ezek korlátozott ideig érvényesek, azaz lejártakor nekik is be kell majd vinned a papírt.[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz topjoyy #9436 üzenetére
Egy korábbi cikkből:
Betegség utáni adókedvezmény igénylése utólag, évek múlva
Mit lehet tenni, ha csak később, évek múlva jössz rá, hogy neked járt volna a súlyos fogyatékosság adókedvezménye?
Ebben az esetben is az első dolgod, hogy orvosi igazolást kérsz. A betegség fennállásának idejére utólagosan is megkapod az adókedvezményt. Az orvosi igazolás kelte friss lesz, de rajta lesz a diagnózis dátuma is. Nem kell a korábbi évekre évenként külön-külön igazolást kérni.
Az adókedvezmény utólagos igényléséhez az adóbevallásaidat módosítani kell (hivatalosan ezt önellenőrzésnek hívják). Minden évet külön-külön kell önellenőrizni. A visszaigényelt összeget az önellenőrzés beküldését követő 30 napra utalják ki. Az önellenőrzés elvégzéséhez érdemes felkészült könyvelőhöz vagy adótanácsadóhoz fordulnod.
-
kicsi83
tag
Dolgozik itt valaki Unisysnél? Ha igen írjon már rám privátban. Előre is köszönöm.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogyha valaki alkalmazottként dolgozik bejelentve idehaza, és mondjuk a cég kiküldi többször 2 hétre dolgozni, ilyen kiküldetésre hogy segítsen a kinti munkában, illetve tanuljon, akkor van valami minimum összeg amit fizetnie kell a munkáltatónak ? Vagy ha akar ad pénzt, ha nem akar akkor nem ad ?
(Természetesen az itthoni fizetésen felül.)
[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
freaghill
őstag
(#9438) kicsi83: férenyomtam a gombot, de pü ment.
[ Szerkesztve ]
-
lotuska
tag
válasz lotuska #9397 üzenetére
Sziasztok, megvolt az elso ket interju, penteken megyek a harmadikra(penzugyi kontrolling).
-Az elso interju egy HR-s szemellyel volt, elmeseltem hol tanultam, mit dolgoztam eddig es jelenleg hol dolgozom, probaltam ravilagitani a szemelyes es a szakmai erossegekre, eleg jol ment o viszont kifogasolta a kontrolling tapasztalatot(ket ev tapasztalat kell a hirdetes szerint, koltsegtervek elkesziteset kell elvegezni a jelentesek mellett)
-A masodik interju: CFO+HR, szakmai interju volt, nagyon jol sikerult,vallalati penzuggyel kapcsolatos elmeleti es gyakorlati kerdesek voltak, meseltem milyen beruhazas ertekeleses projektetet csinaltam eddig es milyen versenyeken vettem reszt, mirol szoltak ezek a versenyek.
-Most penteken lesz a harmadik interju, itt mar CEO+CFO lesz jelen. Mire szamithatok itt? Van valakinek tapasztalata ilyen helyzettel kapcsolatosan? Ami nem volt az eddigi interjukun es keri az allashirdetes az az eros excel ismeretek es az angol.
Koszi a segitsegeteket!
[ Szerkesztve ]
-
válasz lotuska #9445 üzenetére
Tapasztalataim szerint az allasinterjuk utolso, CEO-s kore mar csak az egymas korbenyalasa, illetve a fizetessel kapcsolatos dolgok szokott lenni.
Nagyon esetleg angol beszelgetesre szamitanek, de a CEO mar alapvetoen nem "interjuztat", ertekesebb az O ideje annal. O arra kivancsi, hogy szimpatikus vagy-e neki, ugy erzi-e, hogy meg lehet benned bizni, stb. Azt, hogy a munkat el tudod-e vegezni a tobbi ember dolga eldonteni.
Aztan lehet valaki mas majd meghazudtol, de En nagyon meglepodnek, ha a CEO korben is szakmazas lenne."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nagyúr
azt írja, hogy a 2. körben is bent volt... szerintem "enyhén" mikromenedzselt a cég, nagyon lapos hierarchiával. a "cfo" könyvelhet nekik.
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok!
Kicsit komplikált a helyzetem, de remélem ettől függetlenül nem leszek elítélve.
3 éve dolgozok már egy cégnél, viszont úgy döntöttem, hogy szeptembertől ismét szeretném megpróbálni az egyetemet. Természetesen meg is beszéltem ezt a főnökömmel, aki azt mondta, hogy akkor Jan 31-el közös megegyezés alapján megszüntetjük a munkaviszonyomat, viszont alkalmi munkavállalóként még igényt tartana rám. Nem tudom mennyire jön ez le rám negatívan, de én úgy gondoltam, hogy bemegyek majd a munkaügyi hivatalba, és regisztráltatom magam majd munkakeresőként, illetve jelentkezek munkanélküli segélyre (bár ha jól tudom már máshogy hívják ezt). Viszont ezt az összeget állam csak 90 napig, azaz 3 hónapig biztosítja. Sajnos még a hivatalba nem tudtam elmenni, de mindenképp tervezem, addig is itt érdeklődnék egy-két dolog felől.
1: Vajon az alkalmi munkavállalói státuszom mennyiben befolyásolja a dolgokat, ha regisztráltatni szeretném magam álláskeresőként?
2: Ha letelik a 3 hónap, nyilván a pénzt már nem utalják tovább, viszont van esetleg olyan opció, hogy ezt az összeget valami úton-módon visszaigényeljék tőlem?
3: Van arra lehetőségem, hogy ezen időszak alatt "visszautasítsam" a felajánlott munkát úgy, hogy rám nem lesz ez negatív hatással?Igazából az egész tervem abból áll, hogy amíg újraérettségizek (május-június), addig csak a tanulásra szeretnék koncentrálni úgy, hogy közben azért kapok egy biztos havi összeget (munkanélküli segély), viszont miután minden vizsgámat letettem szeptemberig természetesen szeretnék még dolgozni.
https://www.twitch.tv/csehla
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest