Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz zeus_2k14 #16663 üzenetére

    A végzettségek mindig jól jönnek szerintem, akkor is, ha épp nem akarsz abban dolgozni. Ha meg eltérő területek, akkor még több lábon tudsz állni.
    Én magamból indulok ki, nekem pl az "áthidalás" időszakára tök jól jött.

    Alapban mérnök-infós a diplomám, de egy percet sem dolgoztam benne, máshová sodort az élet az első munkahelyemen és ott ragadtam. Aztán eltelt másfél évtized és nyilván ez a terület nekem már felejtős mivel tapasztalat 0 és az, amit anno megtanultam 99%-ban kiesett már, plusz idejétmúlt ismeret.
    De a munkám mellett úgy döntöttem, hogy növesztek még pár lábat, mert olyan területen dolgoztam, amely esetén nem az van, hogy egyik cégből kilépek és ott a másik. Szóval nem volt mozgásterem és nem akartam olyanná válni, mint az idősebb kollégák, hogy hiába nem akartak/szerettek már ott dolgozni, váltani nem tudtak, mert semmihez sem értettek és csak lemondóan siránkoztak, illetve siránkoznak a mai napig tehetetlenül.
    Ezért megcsináltam a C, C+E, D kategóriás jogsit és egy OKJ képzést is. Az OKJ képzésre mondtam azt, hogy na ezzel biztosan nem fogok elmenni dolgozni (akkoriban nem volt túl jó benne a bér), de azért megcsináltam, mert úgy voltam vele, hogy legyen egy irodai munka kompatibilis végzettségem is, emlékszem azt mondtam, hogyha netán levágják mindkét lábam egy balesetben, akkor legyen egy ilyen is, hogy el tudjak helyezkedni.

    Aztán úgy alakult, hogy ezek a végzettségek adták meg a szabadságot és mikor a majdnem 15 év után olyan szerkezeti átalakítások történtek a munkahelyemen, amelyre azt mondtam, hogy én ebben nem veszek részt, azt meg tudtam tenni úgy, hogy egyik nap eldöntötték, hogy meglépik az átalakítást, másnap én meg a felmondásommal (ami végül közös megegyezés lett) mentem be.
    Az álláskeresés alatt pénzemnél voltam, mert beugrós kamionos munkát csináltam (igaz ezt csináltam már a főllás mellett is lassan 2 éve) és időközben úgy alakult, hogy az OKJ-s végzettséggel is érdemes volt elkezdeni az álláskeresést, mert időközben fejlődtek benne a bérek. Na persze nem minden cégnél, nemrég pont erről beszéltünk itt, de a normálisabb cégeknél megfelelő bérrel és karrierúttal számolhat benne az ember. Szóval végül abba az irányba mentem, amelyről nem is gondoltam volna akkor, amikor elvégeztem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák