Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Vesa #27960 üzenetére

    Nem te érdeklődtél a múltkor, hogy mit küszködök az Inkscape-pel? :D

    Néha kedvem támad kipróbálni az ingyenes szoftvereket is, és vannak ám benne jó ötletek, mindenből lehet tanulni, illetve minden tudás hasznos. Ha ne adj isten a cégnél fel lehetne tenni egy Inkscape-et, hogy összeüssek pár reklámot, rögtön könnyebb dolgom lenne, mint Wordben mókolni (bár aki tud, az mindnnel tud :DDD ).

    Évek során nagyon sokszor futottam neki a Cubase-nek, főleg énekfelételek során másvalaki stúdiójában, és soha nem tudtam megszokni, mert annyira idióta logikája van.

    Miért lebeg az útban az a Transport bar? Nem igaz, hogy ne lehete valahová bedokkolni? Ahogyan a Mixert is. Az Audition-ben is utáltam, ha a mixer eléréséhez pluszban kattogtatni kell.

    Miért előre kell kitalálnom, hogy monó vagy sztereó sávban szeretnék dolgozni? Ha teszem azt felveszek egy szintit, aztán később döntök úgy, hogy sztereó effektet rakok rá, miért nem lehet egy kattintással átváltani az üzemmódot, mint legtöbb DAW-ban?

    Miért alapértelmezett, hogy a kijelölt sáv automatikusan felvételre áll? Rengetegszer történt meg hogy hallgatom a téket, közben rákattintok az alatta lévő sávra, aztán automatikusan elkezd felvenni bele.

    Persze tudom én, hogy mindent meg lehet változtatni a beállításokban, de legalább ne a hülyeség lenne benne a default.

    A Photoshop is áldozatául esett az utóbbi idők újításainak. A maszkok külön panelt kapott, aztán jött a Refine Edge Tool, amit később beépítettek a Maszkok panelbe, hogy aztán egy évvel később teljességgel megszűnjön, és átadja a helyét valami merőben másnak. 3-4 éve nem bírom követni, hogy kell finomítani a kijelölést. Maradok az oldschool-módszernél (színcsatorna-kijelölés, pen tool, ovelay-mód festés-finomítás).

    Amikor meg kitalálták, hogy a sima kattintás lesz az oldalarányos transform, és Shiftet kell nyomni, hogy NE LEGYEN méretarányos, majd eldobtam az agyam.

    Legutóbb meg attól a „fantasztikus” újítástól kaptam sikítófrászt, hogy az összes programnak átszínezték az ikonját lilára. Király! Még az Audition is lila lett, pedig az hangszerkesztő. A tálcán váltogatni szimultán, sokszor futottam lukra. Szinte érzem, hogy az Adobe direkt szívat minket, amikor éppen nem jut jobb az eszébe.

    Persze szégyen lenne egy grafikustól, ha nem tudná megváltoztatni az ikonok színét, meg is csináltam szépen. Kép letölt, Photoshopban átszínez, PNG-ként ment, online ICO-ba konvertál, aztán egyesével mind a Start menüben, mind a tálcán megváltoztatni az új ikonra.

    Most ilyen a tálcám, de jobb szeretném, ha ezzel nem kéne minden egyes alkalommal eljátszani, ha ne adj isten frissítem a programokat.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák