- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirpi
senior tag
Na, nem gondoltam, hogy fog kelleni írnom ide, és mégis. Hétfőn vettem egy 1TB-os Samsung SATA2-es vinyót, és működött is rendesen, telepítettem is wint rá, de egy darabig bennehagytam a régi rendszervinyót is (aminek így automatikusan lett egy OS-választó menüje), és így használtam a gépet 3 napig, nem volt vele semmi gönd. Majd a régi rendszerlemezt kivettem, mert már nem volt rá szükség, erre azt írta nekem a bios, hogy nem talál bootolható eszközt. Gondoltam, az új vinyóról hiányzik valami a bootoláshoz, így beraktam az XP-telepítő lemezt, és mire eljutottam oda, hogy melyik partícióra telepítsen, csak egy 8gigás üres partíciót írt ki a régi vinyó helyén (amihez nem mertem nyúlni, egyből gép kikapcs). Ráadásul azóta a bios meg 33 megásnak(!) látja a lemezt (másik gépben is próbáltam, ott se megy). A bios a nevét felismeri, látszólag minden oké, de csak egy 8 gigás RAW partíciót lát rajta a windows. Megnéztem diskCheckup-pal, és mivel van egy 500-as Samsungom is, össze tudtam hasonlítani az értékeket. A smart teljesen jónak néz ki, egy fura érték van:
Temperature Difference from 100: 589430819
Valamint a device infónál: Total Adressable Sectors: 65134 (az 500-asnál ez az érték 268435455, ez 2^28-1)Fontos adatom (még szerencsére) nincs a lemezen, de ugye nem működik, találkozott már valaki hasonló hibával? És ha visszaviszem gariba, bevizsgálják, és majd egyszer kapok helyette egy másikat, ha tényleg rossz, vagy hogy megy ez?
Előre is köszönök minden választ.
[ Szerkesztve ]
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
Sirpi
senior tag
válasz liksoft #3302 üzenetére
SP3, első körben fel is ment a vinyóra, nem volt 3 napig semmi gondom, szóval nem az a gond, hogy a win rosszul kezelné a nagy winchestereket (és mikor újra betettem, elvileg nem volt szabad írnia a lemezre, a probléma óta csak olvastam róla, amiket bemásoltam).
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
Kazu
csendes tag
Sziasztok! NAgy problémám van, beakartam indítani alaplapon a sata3 és 4es csatlakozót, azt hittem raidhez van köze, és a gépbe levő 2 vinyót, raidbe raktam sajnor raid0 stripe-ba ami azt jelenti mindent töröl. Széválasztottam őket, és most unallocatednek látja a vinyókat egy másik gép. PQ Magic az undelete funkcióval az első partíciót vissza tudná állítani, de az nekem nem jó, mert van 5 partíció az egyiken, 2ő a másikon. Tudtok mondani valami progit amivel az adatokat vissza tudom hozni, tehát undelete plus, pc inspector ezek nem jó, mert ugye nincs kötet címke semmi, nem látja a vinyót. köszi a segítséget előre is.
-
liksoft
nagyúr
Azt írtad, nincs rajta anyag. Ebben az esetben töltsd le a gyártó tesztprogramját, és azzal nézd meg. Ha mégis lenne fontos cucc rajta, akkor másik gépben előtte meg kéne próbálni a mentését.
Lehet, hogy az alaplap BIOS-a okozza ezt az anomáliát. Az OS betöltése után a driver már korrekt módon kezelheti a winyót, de a boot előtt lehetnek gondok. Ez nem biztos, csak vaktában tapogatózon, és ez jutott eszembe.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Kazu
csendes tag
válasz liksoft #3306 üzenetére
Megvan rajta az anyag ez tuti, de maga az OS nem látja a meghajtót sajtágépben. Fontos cucc van rajta, szinte mindenem. Mikor csináltam a raid-et ezt írta: creates a volume where equal portions of the volume are spread across all the disks. thie creates a volume with higher perfomarnce by accessing all diks at once, csak nem figyeltem én meg rányomtam, no comment. Mikor szétválaszottam, már unallocated-é tette, olyan mint egy új vinyó, viszont az adatok rajta vannak, csak elő kell őket hozni.
-
liksoft
nagyúr
Ez érthető volt az előzőből is. Egy másik winyóra tegyél fel OS-t, ahol legyen akkora szabad hely ahová az adatok átmásolhatóak, és az ajánlott progival végezd el a mentést. Az eredetit helyre NEM állítjuk adatmentés során. De ez a nevében is megtalálható. Adatmentés, nem rendszer helyreállítás. A mentendő drive-ot csak az install után tedd a gépbe, felülírás ne történhessen az install során.
-
Kazu
csendes tag
fájl-header nem olvasható azt írja
-
liksoft
nagyúr
Akkor lehet, hogy azok kutyultak valamit. Ugyanis akkor van ilyen jelenség, amikor a partíció méretét és helyzetét nem tudja jól detektálni a program. Ilyen esetben szakember segítségét tudom javasolni. Ugyanis a töredék adatok alapján módosításokat kell végezni (másolaton, nem eredetin). Ezt viszont legtöbbször csak szakember tudja elvégezni.
-
Kazu
csendes tag
siker!! mindne adat megvan tökéletesen
-
skiny83
aktív tag
Sziasztok! Van egy wd mybook-om 500 gigás usb-s külső. Egyik pillanatról a másikra kidobott egy ilyet torrent töltés közben hogy a késleltett írás nem sikerült. ezután még kb 2 szer felismerte a winyót utána már csak felpörgette azután egyszer bejött de akkor már csak raw fájlrendszernek látta és azóta semmi. meg se mukkan. dobjam ki? vagy méregdrága adatmentő cégek? esetleg valaki tud olcsóbb megoldást. kb az 430 gigából mondjuk 50 re lenne szükségem. Köszi.
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
skiny83
aktív tag
válasz liksoft #3321 üzenetére
felületi sérülés okoz gondot? elmagyaráznád? esetleg ajánlanál egy ilyen céget? gondolom magánemberek technikai háttér hiányában nem csinálnak ilyet.
az jutott még eszembe, hogy a digit fényképezőgépem kártyája nagyon rég nem volt formázva. csak törölgettem a képeket. esetleg onnan nem tudnék valamivel visszaállítani képeket? jórészt azokat sajnálom nagyon. meg persze az 500 gigás vinyót. köszönöm
[ Szerkesztve ]
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
liksoft
nagyúr
válasz skiny83 #3322 üzenetére
A felületi sérülés egy variáció.
A fej hibás repülése miatt, vagy egyéb hiba miatt a mágneses felület sérül. Lavina szerű folyamat, így ha elér egy pontot, nem menthetőek az adatok. Ez a felületi sérülés "definíciója", nem biztos, hogy Nálad ez van.
Keress a Google-ben az "adatmentés" szóra. Lehet választani.
Lehet kártyáról is menteni, ha még nem lett felül írva.
-
Gh0sT
addikt
válasz liksoft #3323 üzenetére
Szia liksoft!
Meg szeretném kérdezni, hogy erről a bejegyzésről mi a véleményed:
HD Sentinel
"A lemez önteszt során talált 12 hibás szektort.
A lemez felületén található 9 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra."
Egy notiról van szó, tehát az adatkábel cserét nem tudom hogy miként kellene kivitelezni, egyáltalán lehet-e. A gép egyébként tetülassú, a bootolás kb. 5 perc. A biosban nyomtam egy HDD self testet, de a második fázison elhasalt a winyó read error hibával.
Kérdéseim:
- lehet-e, hogy az adatkábel is sérült (egyáltalán van ebben olyan?)
- lehet-e, hogy az alaplapi sata porttal van gond?Az eseménynapló tele van mostanában ilyen bejegyzésekkel:
"Az eszköz (\Device\Ide\IdePort0) a határidőn belül nem adott választ."
"Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk0\D) a lapozási művelet közben.""[ Szerkesztve ]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
A drive, vagy meghajtása, vagy tápellátás vonalon probléma lépett fel. Úgy tudod ellenőrizni, hogy asztali gépbe helyezed a drive-ot, és ott teszteled.
Természetesen a fontos adatokat célszerű minél előbb biztonságba helyezni. Valami nagyon nem görbe!!!!
-
Gh0sT
addikt
válasz liksoft #3325 üzenetére
Bizonyára én vagyok korlátolt, de hogyan tudok egy notebook winchestert belerakni egy asztali gépbe? Kivettem és egyetlen nagy csatlakozót látok. Hova dugom a SATA kábelt és a tápkábelt?
MOD: azt hiszem kell hozzá valami átalakító...
[ Szerkesztve ]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Azért néz ki olyan idiótán, mert nem SATA. Hanem PATA. Ahogy a Sentinel is mondta, ennek 80 (40) vezetéke vagyis tüskéje van. Pontosabban 43, mert a táphoz tartozik négy, de a fordított csatlakoztatás védelmére egy hiányzik. Ehhez pl: ilyen átalakító jó. Valahonnan csak be tudsz ilyent szerezni.
-
Sirpi
senior tag
válasz liksoft #3306 üzenetére
Szia Liksoft!
Köszönöm a segítségedet! (A válaszod után telefonon is beszéltünk, és ott még jobban megvilágítottad nekem a dolgokat). Szóval letöltöttem a samsung lemeztesztelő programját, előkotortam egy floppymeghajtót, a biztonság kedvéért frissítettem az alaplapon a biost is (a legújabb nem bétára), és megnéztem, mit lát a program. A teszt hibátlannak látta a vincsesztert (hm). Viszont a device info-ban ott volt megint az a furcsa dolog, hogy
Current size: 31MB
Native size: 953,xxx MB
És mivel fontos adat úgyse volt rajta, megformáztam a programból, és meggyógyult Azóta is tökéletesen működik, a bios is 1000GB-osnak látja. Biztos-ami biztos alapon nem ezt tettem be rendszervinyónak. Szóval minden oké, még egyszer köszönöm a segítséged! (anélkül valszeg rohantam volna gariztatni, ahonnan szépen elhajtottak volna a lemezzel).Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha van két régebbi teljesen ugyanolyan 80GB -os IBM winyó, akkor azok között át lehet cserélni az elektronikát egy adatmentés idejéig? Müködni fog? Régen még a 15GB -os Quantum HDD -men megcsináltam, és ment, de az már régen volt.
Azért lenne erre szükség, mert van 2 totál ugyanolyan winyó a gyerekek gépében, de az egyiknek "tönkrement" az elektronikája (csavarhúzó által - nem töhögni - leszakadt pár SMD alkatrész), mechanikailag jó, hiszen eddig üzemelt, és a potenciális donor is teljesen tökéletes.
Nekiálljak, menni fog, vagy dobjam ki, mert reménytelen?
Üdv.: Laci
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
válasz liksoft #3333 üzenetére
Az s*vás.
És ezt mióta csinálják így?
Ezek 120 GXP -s HDD -k, kb.5 évesek.Ez egyébként azt jelenti, hogy IBM winyóknál, esélytelen az elektronikacsere?
(Csak mert van egy másik "párom" is, ami viszont új, és az eggyikbe beleesett egy csavar miközben áram alatt volt. )
Azokról már letettem, nem élet-halál, ez a régebbi jobabn érdekelne.(Miért jó ez így az IBM -nek? )
-
glaci
őstag
válasz liksoft #3337 üzenetére
Akkor minden gyártót szídok!
Régen simán "engedték", hogy "újraélesztsd" az elektronika hibás HDD -d.
Most meg szivatnak, hogy ne javíthasd meg magadnak, inkább vegyél újat.
Hát köszi szépen.5 éve még ment a dolog. (Akkor még "normálisabbak" voltak a gyártók.) Így nyertem vissza adatot egy égett chippes 30GB -os Maxtor -ról, egy kölcsön kapott elektronikával.
Szóval az összes gyártótól "szemétség", hogy gyári szára párosít, és kiszúr velünk!
-
glaci
őstag
válasz liksoft #3337 üzenetére
Egyébként szerintem ne védd őket ennyire, nem érdemlik meg.
Mint adatmentéssel foglalkozó személy Veled is "kíszúrnak" ezzel a "módszerrel".Pl. ebben az esetben ugye megúsznád egy panelcserével, ami szinte 0 rizzikó, és még kölcsön elektronikával is megy, tehát tőke vonzata sincs igazán.
Elelmben a jelen állás alapján, csak lemezátszereléssel lehet megolnani, ami azért mondjuk, hogy eléggé "macerás" + az adott lemezből (tehát kvázi minden létező típusból) kell lennie egy (de inkább kettő) darabnak, hogy egyáltalán meg tudd csinálni, aminek azért komoly tőke vonzata is van.
(Itt nyilván arra gondolok, hogy minden gyártó, minden típusárol tudjál potenciálisan adatot menteni.)
Ja és persze nem ért egy olyan helyiség a kalásodban, ahol teljesen pormentesen tudsz dolgozni, mert ugye muszály vagy a rossz paneles winyót is ripityára szedni.Szóval lehet "imádni" a gyártókat ezért a "húzásért", de én tuti nem állok be azok közé, akik ezt teszik!
-
liksoft
nagyúr
Ember! Gondolkozz!
A folyamatos fejlesztés miatt kényszerül bele a gyártó is. Az adatvédelem, azonosíthatóság, technológia, iszonyúan sok firmware, ....... Kényszerű döntés.
Igen, az én életemet is nehezíti.
Ja, egy-két drive nem elég. Csak akkor ha minden firmware-ből van ennyi a polcon, a különböző kapacitásokkal is fűszerezve. Meg tiszta tér, megy programok, meg firmware kezelő berendezés, meg szerszámok, meg fejlesztés, meg gyakorlat, meg...... Vagyis mára pár tiz milliós induló tőke nélkül nem éri meg (ha mindent szeretnél indulásnál, a százast is ütheti).
Mit gondolsz, miért nem zöldség árában megy egy-egy mentés? A fentiek után még adózni is kell.
Ha ez nem tetszik, akkor tessék menteni, és nem lehúzni a gyártót. De ha nem tetszik, nem kötelező megvenni. Lehet élni számítógép, winchester nélkül is.
Szerk: Ja, ez nem olyan mint a kőműves. Nem olyan, hogy a téglát odatettem. Önálló mikroszámítógép, egyre több belső funkciókkal, ahol a külső elektronika és a mechanika egy egészként dolgozik. Kiegészítik egymást, és egymásra támaszkodnak. A fejlődés olyan bonyolultságot ért el, hogy itt is és ott is tárol egyedi adatokat, melyek a másik drive-hoz nem jók.
[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz liksoft #3340 üzenetére
Értem én, meg meg is értem részben.
De azt senki ne akarja nekem bemagyarázni, hogy a régi rendszer szerint nem lehetne megoldani, ha akarnák. Ez szvsz. csak hozzáálás kérdése lenne a gyártók részéről. Az, hogy egy típuson, altípuson, revizión, és firmwaren belül sem tudsz cserélni panelt, hiába eggyezik meg minden, az nem más, mint "üzletpolitika"! Sajnos ... !Ui.:
Na mind1, szerintem hagyjuk abba, nem kellene teljesen szétOFFolni ezt a topicot.Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
p.geri
csendes tag
Sziasztok!
Egy notebookon szerettem volna készíteni egy új partíciót a paragpn partition manager 9.0-val. Minden sikeresen elindult, ment egy darabig, majd lefagyott az egész. nem válaszolt semmilyen parancsra. Sajnos a reeboot után már nem látja a régi partíciót, hanem formázatlannak érzékeli a vinyót. Lenne rá mód, hogy valahogy visszanyerjek róla adatokat, vagy buktam ezt a dolgot?
Köszi a segítséget -
liksoft
nagyúr
Abban az esetben lenne igazad, ha a gyártó cégek adatmentéssel is foglalkoznának. Viszont ha van is ilyen szolgáltatásuk, azt legtöbbször nem Ők, hanem harmadik cég végzi, Ők csak ajánlják, vagy rajtuk keresztül jut az adatmentéses céghez a winchester.
Mivel technikailag nagy valószínűséggel nem látod át, tényleg meddő vita.
-
glaci
őstag
válasz liksoft #3343 üzenetére
Meddő vita, mert nekem nem lehet bemagyarázni, hogy csak ilyenre lehet a HDD -ket gyártani. Hidd el, valamiért nem akarják, hogy meg tudd oldani a panelcserés felélesztést, még a leg optimálisabb esetben sem, ha minden megeggyezik. Nem tudom mért áll érekükben ezt tenni, lehet hogy valami lobbi van a háttérben. Passz ...
-
glaci
őstag
válasz liksoft #3343 üzenetére
Már azért sem érdemes vitáznunk, mert ezek inkább elvek, meggyőződéses dolgok.
Mindkettőnknek van egy elképzelése (meggyőződése), hogy mi a helyzet jelenleg, ill. ,hogy mi lenne megvalósítható (és mi nem), és úgysem tudnánk egymást meggyőzni.Szóval én elhiszem Neked, hogy Te úgy gondolod, hogy ez jó így, mert csak így lehet működő, jó HDD -t gyártani. És kérlek Te is nézd el nekem, hogy én nem hiszem el, hogy ez egy kényszerű, és egyedüli lehetséges megoldás, ami ha másképp lenne (mondjuk mint régen), akkor a mai HDD -k rosszabbak lennének. Sajnos ezt én nem tudom elhinni.
-
liksoft
nagyúr
Basszus!
A gyártót NEM érdekli az adatmentés! NEM érdekli a Te problémád! Nagy ívben sz@.ik bele! Őt csak a haszon, és piacszerzés érdekli! Ha ezt olyan termékkel tudja elérni ahol nem bontható szét alkatrészeire a termék, akkor azt fogja gyártani!
NEM FOG NEKED KEDVESKEDNI, és közben kisebb hasznot eltenni. NEM érdeke!
Ennyi!
-
Dönci13
csendes tag
Sziasztok! kis segítséget kérnék a következő problémához. samsung HDD-m pár hónapja gép indítás után nem volt látható,majd jpárszori újraindítás után lefuttatott egy konzisztencia vizsgálatot és utána rendben ment minden. Ez jó ideig így ment, majd eljutottam pár hete odáig, hogy most már látszik mindig viszont egy komplett mappám ELTŰNT! kb. 20 gigányi anyaggal.
Amúgy csak filmek és zenék vannak rajta, semmi más.Bármilyen ellenőrzést, adatvisszaállító progit futtatnék le rajta, leáll és újraindul.
Szívesen vennék bármilyen hasznos infót.Köszönöm előre is!
-
glaci
őstag
válasz liksoft #3347 üzenetére
Bassz ...
És a bonthatóságtól függ a haszna?
Részben, hiszen így nem tudsz 2 rosszból, 1 jót csinálni, hanem újat veszel.
Úgyhogy sza*os pénzügyi okok miatt csinálják ilyenre, nem azért, mert csak így lehet jó, gyors, megbízható HDD -ket csinálni. (Az menne bonthatóan is.)Most m ár tényleg ne OFFoljunk tovább.
Én tiszteletben tartom a TE véleményed, és Te is az enyémet.Ui.: Ha jobban megnézed, amit írtál, rájössz, hogy Te sem vagy 180 fokban ellentétes véleményen tőlem, csak nem ugyanabból az irányból közelítjük meg, azért tűnik úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest