-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
köszönöm szépen
-
-
Alex91
félisten
-
joey04
titán
Látom itt sem olyan egyszerű ez a hdmi dolog akkor. Pedig papíron minden olyan szép, problémamentes...
-
rii
nagyúr
hol tudom eltávolítani a Folx programot?
beleette magát a safariba meg a firefox-ba is mint default downloader
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Stoto
tag
-
Coyote2000
őstag
lehet hogy en vagyok gyenge, de ez az oldal engem 5 perc alatt meggyozott
na jo, benne volt az iPhone iranti rajongasom is (ami erdekes modon megvétel UTAN es nem elotte alakult ki)Mac userek, a Snow Leopard kezelhetosegben es kompatibilitasban feler a Vistaval?
-
varsam
őstag
válasz Coyote2000 #5164 üzenetére
Felér? Köröket ver rá (nálam legalábbis biztos)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én ugy tapasztalom, hogy ez egy kicsit személyfüggő. Vannak ismerőseim akik kipróbálták (és tudom róluk, hogy nem azért mondták,mer "csakazértis", hanem tényleg nyitottan álltak az OSx-hez) és nem jött be nekik. Én viszont csak a kazalhetőség miatt váltottam annakidején. Eszméletlenül bejön, és kézreesik nekem a rendszer. Gyakorlatilag mindent azonnal megtalálok, még akkor is, ha előtte soha nem ahsználtam azt a funkciót.
Aszondom ki kell próbálni, és ha bejön akkor váltani. De elképzelhető, hogy neked sem fog bejönni (bár erre kicsi az esély).
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
joey04
titán
iPhone nálam is hasonló, miután már hosszabb ideig használtam, utána szerettem meg igazán.
Az OSX is tetszeni fog nagyon, hidd el. Nekem volt macbookom, eszméletlenül szerettem, csak azért adtam mert, nem volt szükségem a hordozhatóságra. Asztali cseréje is tervbe van véve egy iMacre, csak még nem szántam el magam 100%-ban. -
-
pite4
tag
Na megint lenne kérdésem! iTunes-ben hogy tudok csengőhangot állítani iphonera? A Create ringtone... nem csinálja
Coyote2000/I] Nekem minim van. Mint átlagfelhasználó teljesen elégedett vagyok vele.( net, e-mail, lefeltöltés, családi fotók, videók rendezgetése, konvertálása, írása, zenehalgatás) Játszani van ps3, a többi igényemet maximálisan kielégíti. Ami hiányzik az az angol nyelv....
Egyszer azt hittem, tévedtem. De tévedtem.....
-
<NewL>
addikt
a gőzmozdonyba nem lehet húzni mp3-at
.m4r -eket szereti. audiko.net - ezen az oldalon találsz egy füleskosár csengést,mind szépen meg van vágva és csak le kell szedni Download ringtone for iPhonejah,lehet rosszul értelmeztem akkor megoldódott
ha már itt vagyok akkor kérdezek egyet. a Safariban van Top Sites (imádom). medium nagyságban vannak a könyvjelzők,amikor rákattintok az edit gombra és smallra váltok akkor bejön egy halom régebben nézett oldal. ezek mik,és miért vannak? kiszoktam őket törölni,van amikor 1 hét alatt van 100-200. nem lehet valahol beállítani ,hogy ne legyenek?
egyébként mintha a 4.0.5-el gyorsabb lenne ez a funkció,az oldalak betöltése a top sitesból
[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
iTunes, csak akkor hajlandó csengőhangot csinálni, ha az adott nótát az itms-ben vetted.
Én a fission-al oldottam meg. Az a nagy trükkje, hogy az AAC és MP3 fájlokat nem konvertágatja oda-vissza, hanem közvetlenül a frame-ekkel dolgozik, így mindenmódosítás minőségvesztés nélkül megoldható. Persze egy csengőhang esetén nem olyan érdekes, de én ez utóbbi miatt vettem meg.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
norbi2k
csendes tag
nulla, semmi, elhanyagolható Ha spórolni akarsz a számlával ne ezen... a teljes kikapcsoláshoz egyébként a falból is ki kell húzni a tápot...
47ft 1kWh... ha egész nap alszik mondjuk 2W-al számolva az akkor is csak 48W, számold tovább.... Persze ha nagyon zöld vagy akkor kapcsold ki estére -
-
Isten ezért teremtette a kapcsolós konnektorokat
Ha a fogyasztása 0,002kwh, és 24 órát sleepben van (nemigazán életszerü), akkor 0,048kwh/nap, és 1,44kwh /hónap. És ez csak a gép, feltéve hogy tényleg csak 2W-ot eszik.
A monitort, a külső tárolót, az aktív USB HUB-ot, a nyomtatót, az aktív hangfalat, meg még kitudja mi minden köthető hozzá is áramtalanítod, vagy csak a gépet? Sok kicsi sokra megy![ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
n_gy_k
aktív tag
Üdv
Ki szeretném próbálni az Apple-t is, de nem szeretnék fejest ugrani az úszómedencébe, ha még úszni sem tudok, így gondoltam mielőtt veszek egy erősebb gépet, beruházok egy gyengébbre, hogy kipróbálhassam, megismerkedjek vele.
Apple PowerMac G4 Dual
2x 500MHz 1Mb cache proci
512Mb SD RAM
40Gb 7200rpm winyó
ATi 7500 32Mb AGP vga
CD/DVD olvasó
Minden eredeti Apple.Internetezésre, letöltésre, filmnézés, MSN-re szeretném használni a gépet.
A játék az nálam befuccsol a Diablo 2-nél, ami gondolom azért elszalad rajta. (?)
Kérdés:
Mennyire viszi ez a gép a DVD, avi, divx, mp3 fájlokat?
Fel lehet erre telepíteni a Leopárdot is vagy "csak" a Tigert?Köszönöm
-
Tim82
félisten
Mindent tudni fog, amire használnád (a Diablo 2-t is ). DVD, divx/xvid, mp3 nem lesz gond neki. Flashlejátszás (YouTube) viszont gyenge lesz, köszönhetően a PPC-s OS X-re szarul megírt Adobe drivereknek. HD videókra ez a gép nem lesz alkalmas.
A Leopard hivatalos rendszerkövetelménye emlékeim szerint legalább 1 GHz-es órajelű G4-es processzor, bár vannak módszerek e limit kijátszására, én inkább nem próbálkoznék vele ezen a gépen. Ajánlott egyébként, hogy etesd meg a maximális RAM-mal, amennyit képes fogadni - meg fogja hálálni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Alex91
félisten
En inkabb megis egy erosebb gepet javaslok ! Bar nalam is van egy G4-es Mini (1,25 GHz, 1 GB RAM), ami szepen teszi a dolgat, de mar sajna sok mindenre mar csak kompromisszumokkal alkalmas. Youtube mar kifog rajta, MP3-at lehet rajta hallgatni, DVD-t, divx-et meg viszi. Mondjuk lehet rajta SD filmet is vagni, szoveget szerkeszteni, kepeket nezegetni, bar azert nem igazan furge . Lassan cserelve lesz...
Az 512 MB meg keves... A 40 GB is .
[link], egy kis jo kis osszehasonlito oldal !
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Tim82
félisten
Emlékeim szerint szabvány desktop SD RAM-ot használ, úgyhogy akár Hardveraprón is. A PPC-s Mac-ek ugyanolyan RAM-ot, vinyót, optikai meghajtót "esznek", mint a PC-k, de a városi legendák szerint válogatósak: ajánlott a márkás RAM, pl. Kingston-okkal nem szokott gond lenni.
Szerintem pedig érdemes kicsit (nem sokat) rákölteni: némi RAM, nagyobb PATA vinyó, esetleg bele egy DVD-író, egy - lehetőleg NEC-chipset-es - PCI USB 2.0 kártya, esetleg szintén PCI SATA kártya, ha akarsz SATA-t is használni rajta.
Alex91: amennyire nekem lejött, nem erőgépet keres, mindarra pedig, amit felsorolt, tökéletesen megteszi ez a masina is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz max-pain #5196 üzenetére
Na ne már. Elolvastad, mire kell neki? Böngészésre, némi torrentezésre, messengerre? DivX-re, DVD-re, amire egy G3-as procis Mac is elég?* Nem HD filmet fog vágni rajta a Final Cut-tal, csak ismerkedik a Mac-ekkel és az OS X-szel.
* Volt nem is olyan régen - 1-2 éve - egy G3 iMac-em, az elégnek bizonyult ugyanezekre, ez pedig azért annál jobb gép.
[ Szerkesztve ]
-
n_gy_k
aktív tag
REG ECC-s RAM-ot is eszik? Abból van itthon 1Gb , ha nem akkor el tudom cserélni simára. Mennyi fér bele maximum?
A 40Gb-os winyó elég szerintem a rendszernek és némi programnak, adatnak. USB-s winyót szeretnék mellé kötni és arra menteni a nagyobb terjedelmű, fontosabb adatokat.
Van itthon egy Pioneer DVD íróm, azt bele tudom tenni, meg egy Asus PCI-s USB2.0-s bővítőkártyám, nem tudom, hogy milyen chipsetes. Ezt honnan tudhatom meg? Bár ez sem akkora tétel, el tudom cserélni olyanra, ami jó bele, ha arról van szó. SATA annyira nem fontos.
Köszi a segítséget.
#5197:
Igen, csak erre semmi másra. Én is úgy gondolom, hogy erre elégnek kell, hogy legyen.
Sajnos nincsen 70-80e ft-om ismerkedni a Mac-el, így marad ez a megoldás. Azért köszönöm a többieknek is az építő jellegű hsz-eket.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Tudtommal sajnos nem eszik szerverekbe való RAM-ot.
Valószínűleg 1.5 GB a maximum - azt hiszem, 3 memóriaslot van benne, tehát 3*512 MB.
A VIA chipset-es USB-bővítőkártya is jó, de lehetnek problémáid az azon keresztül rákötött cuccokkal - ismert probléma, hogy ha elküldöd a Mac-et sleep-be, amikor felébreszted, nem ismeri fel a VIA-s kártyára kötött perifériákat.
Szerintem egyébként akár rá is van írva az Asus kártyád oldalán a chip-ekre, hogy NEC vagy VIA, rosszabb esetben típusszám alapján Google kidobja. Egy NEC-es bővítőkártya is kb. 2k-s tétel, lehet, hogy érdemes még olcsóbban bontóból szerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Gamer PC: i7-6700K / RTX 2060 S 8Gb / 16Gb ram / 270Gb SSD / 500Gb HDD
- AMD GAMER PC! Ryzen 4600G / RX 5700 XT / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 550w! BeszámítOK
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
- GAMER PC! Ryzen 4600G / RTX 3060 12GB / B450 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest