-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Egy kis segitsegre lenne szükségem -nemnagyon ertek még hozzá-, mac-eket kötöttunk ossze pc-kel, viszont a jogosultsagok kiosztasa nemvalami frankó, ugyanis ha pl mac-en letrehozunk egy konyvtarat, vagy felmasolunk egy filet akkor a jogok:
nobody: read&write lesz
staff: read only
everyone: read only
,emiatt a pc-kről nemtudjuk módositani oket, hogyan tudnam beallitani hogy minden jog kapasbol read&write legyen?
(Ja igen az accountban, most egy felhasznalo van Admin ként)
Koszonom[ Szerkesztve ]
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
varsam
őstag
üdv
Tudnátok mondani vmi jó kis zene lejátszó progit, amivel tudok .flac és .wv (wavpack) fájlokat lejátszani? -
P.O.C.
tag
válasz partymaci #4409 üzenetére
Hali,
Szerintem:
Miután beállítod a megosztott könyvtárhoz való default jogosultságokat (esetedben mondjuk pl. read&write) a userekhez a system pref./sharingben, utána keresd meg a könyvtárat, majd get info.
Ott pedig alul a "kis fogaskerékre" ha rányomsz akkor "apply to enclosed items".De ez csak tipp...
[ Szerkesztve ]
-
mimi_bacsi
tag
Nagyon fontos lenne névjegyzékből (Adress Book) kiszedni adatokat (a legjobb lenne .xls, vagy .csv) van-e valami javaslatotok?
-
rii
nagyúr
hogy tudom megmondani az OSX-nek, hogy egy adott programml nyisson ki egy bizonyos kiterjesztésű file-t?
az *.ai-t preview-ben hozza be
jobb gomb ... open with (ott volt a listában az Illustrator, de ... ) other ... kiválasztom az Illu-t, bepipálom, hogy Always Open With .... de akkor csak ezt az egy file-t fogja mindig így megnyitni ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
beszarás
azt szerettem volna, hogy megkeresem a gépemen az összes AI-t, és lemásolom egy direcory-b ... total commander-nél ez sima ügy, mert még az egyező filenevcek esetében van olyan opció, hogy egy számot ír a végéhez ....
erre OSX-en a DiskOrder, (a nagy Total Comander klón-ként beharangozott DiskOrder) ez nem tudja
az Easy Find amit megtalált, nem negedi drag-and-drop-olni
a PathFinder szinténmost a sima Finder-rel próbálkozom, de az meg szintén csak felülírni, vagy skip-pelni lesz hajlandó
forklift meg nem indul el ... buy or quit. quit
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
joey04
titán
Ma voltam xms-ben megnézni az új gépeket. Jó nagy volt a forgalom, addig nézegettem a macbook prokat. aztán felszabadult a nagy 27es iMac. Azért mentem oda, hogy szemügyre vegyem a 21.5" darabot, de azt más nyomkodta, így maradt a 27es nekem. Hát nincs rá jobb szó, beszarás az a gép.
Most 20"-os monitorom van, ezért gondoltam, már a 21.5ös is bőven jó lesz nekem, De ahogy használtam a 27est, és átkacsintottam a kicsire, mintha valami 17"-os kis sz*r lenne.
nagyon beleszerettem abban a dögbe, de annyi pénz sehogy nem jön össze, eladósodni egy gép miatt nem fogok. Töprengek mi legyen, gyűjtőgessek jó hosszú ideig? Majd meglátom még.a varázs rágcsálóval kapcsolatban vegyesek az érzéseim. a scroll nagyon jó, az összhatás nagyon minőségi, de a mérete nem a legjobb. nagyon lapos szegény. meg nekem lassú volt a mozgása a kurzornak, pedig a leggyorsabbra állítottam. a mighty gyorsabb volt. Viszont volt nálam egy könyv, arra rátettem, akkor azért sokat javult.
-
Alvin_ti4200
félisten
Egeret SteerMouse nélkül használni szerintem borzasztó OSX-en. A 27-es mellett meg persze, hogy kicsinek tűnt a 21,5-es, hiszen kisebb is A 27-es is lószarnak tűnt volna, ha ott van mellette egy 42-es TV. Minden csak viszonyítás kérdése, viszont a 27-es szerintem már gyilkolja a szemet: közelről nem látod át, messziről meg a kis pixelméret miatt alig lehet olvasni. Tudom van FF-ben, Safariban meg az Office-ban/iWorkben is nagyítás, de akkor elveszik a nagy felbontás lényege...
-
joey04
titán
válasz Alvin_ti4200 #4420 üzenetére
persze, a kezdeti "sokk" után megbeszéltem magammal, hogy elég lesz a 21.5 méret is. duzzogva, de megértettem az érveimet.
-
tlac
nagyúr
-
bmwk1200s
őstag
Tud valaki intenzív és professzionális szintű Mac oktatást? Hol, mit, mennyiért?
Most nem a 4 órás alapismeretekre gondolok.... , azt sikerült a guglival megtalálni.Semmit sem írok alá!
-
-
The_dog
csendes tag
Emberek, a Magic Mouse-sal kapcsolatban van már valamelyikőtöknek tapasztalata? Jól mükszik? Valamelyikőtök vett már?
-
mimi_bacsi
tag
Az Address Bookban összetett keresést lehet tenni? Névre és helységre is szeretnék keresni. (Beírom, “Gyula” és az összes Gyula nevű ismerősömet kigyűjti, pedig én a városra kerestem rá....)
-
Takhanto
őstag
Hol találom kext file-okat osx telepítő lemezen? Valaki tudja?
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
válasz mimi_bacsi #4432 üzenetére
szóköz és írd be a nevet. pl. gyula jenő
Ez az összes Gyulán élő Jenőt kikeresiFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz mimi_bacsi #4435 üzenetére
Sztem igen.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
superecneB
őstag
Előre is elnézést az esetleges hülye kérdésért, de ha összerakok egy olyan konfigot ami pl a Macekben van (ugyan olyan proci, ram, vga stb) és rakok rá egy Mac OSXet, az kb ugyan az mintha Macem lenne? (Nyilván nem mert nem olyan szép, de teljesítményt tekintve)
-
válasz superecneB #4437 üzenetére
Igen és nem. Bár ez inkább az osx86 topic-ba való téma.
Attól függ a válasz kit kérdezel meg. Ismerek olyant akinek pöccre megy a rendszer, és olyant is aki folyamatosan kext-ek hegeszt a rendszerébe, hogy (stabil) működésre bírja.Néz szét a használtpiacon. Amiből összerax 1 mac-et, abból a pénzből már kapsz 1 használt eredetit.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz superecneB #4440 üzenetére
Akar erosebbet is .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
_Blank_
senior tag
az új minikkel mennyire gördülékeny vmware-el futtatni mondjuk egy win7-et?
a notikban is 5400rpm vinyó van és ahogy néztem videókban teljesen jól megy a virtualizáció, de jöhetne azért egy-két real life tapasztalat. -
Hát ha van zsé egy 2db Intel Xeon 5500-al szerelt gépet összerakni az asztal sarkán...
Merthogy csak mac-et írt, és az a mini-től a mac pro-ig bezárólag elég széles skála.Nem a teljesítményen fog (esetleg) megbukni a mutatvány. Mutass egy mini kivitelű (design,méret!) otthon összerakott gépet.
-
Alex91
félisten
Nem a teljesítményen fog (esetleg) megbukni a mutatvány. Mutass egy mini kivitelű (design,méret!) otthon összerakott gépet.
Most ezzel mire ugrottal
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
xedos
addikt
válasz _Blank_ #4442 üzenetére
Én már 1000éve használom-tam a Paralells-t nekem idáig mindig elég volt.
Az elején Core Duo 2Ghz, 1.5G RAM és térinformatikai rendszer futott adatbázis-kezelővel együtt virtuálisan. Szóval szerintem használható! Ráadásul most már van valamilyen DirectX és OpenGl támogatás is benne. -
tlac
nagyúr
Mutass egy mini kivitelű (design,méret!) otthon összerakott gépet.
ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy otthon összerakott legyen, akkor nagyon egyszerű a helyzet, mivel most már elég nagy választék az atom+ion-os mini gépekből
de ha otthon kell összerakni, akkor is meg lehet csinálni igényesen, most már elég sok gyártónak vannak itx-es házai, lehet válogatni
-
Takhanto
őstag
Kéne egy igényes,sokat tudó, cd-dvd író progi. SimplyBurns kívül bármelyik jöhet.
[ Szerkesztve ]
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
superecneB
őstag
Mac OSXre van valami Autocad ami működik, vagy solid edge?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD!
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 Intel 8gen, 8 / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RGB Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- AMD GAMER PC! Ryzen 4600G / RX 5700 XT / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 550w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest