Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz bambano #2196 üzenetére

    a miért vannak ekkora hibák-ra nem tudom a választ. csak azt tudom, hogy nekem alapból nem (volt) szimpatikus a 2.6-os ág.
    2.0-val kezdtem, igaz, a legvégével, kis-linuxos koromban. ahoz nem kellett nagy tudás, ment is gyönyörűen. aztán a 2.0-2.2 átállás jött, de 2 fordítás után már az is ment, jódarabig ha kellett, ha nem, fordítottam a friss kerneleket.
    aztán 2.2-2.4 váltás már egy kicsit tovább tartott, meg közben volt 1-2 hardverváltás, tehát a konfigot nagyrészt át kellett írogatni, de a végefele vagy az volt, hogy a régi konfigot átmásoltam, és csak végignéztem, hogy minden megvan-e, és az esetleges újításokra szükségem van-e, vagy egyszerűen 2-3-4 veerzióváltász kihagytam.

    közben jött a 2.6. ezzel voltak próbálkozásaim, de miután a devfs-sel erősen megkínlódtam vele, és nagyon sokminden nem volt hajlandó menni, ezért le is álltam a konfig-próbákkal. most is csak azért van 2.6-os kernelem, mert az ubuntu 6.10 azzal jött, és elég sokminden van, ami sehogy, vagy csak sok patch-csel menne. nagyon elsietett volt ez a 2.6 kiadása és a csiszolgatása is eléggé látványosan gyengébb, mint a 2.4-esé. valszeg azért is, mert bonyolultabb lett, de akkor is a 2.4 sokkal ''szebb'' volt.

Új hozzászólás Aktív témák