Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz Vladi #20646 üzenetére

    Egyrészt nekem nem mp3 lejátszó kell, hanem minden audioformátumot lejátszó program, még a videók hangsávjának lejátszását is elvárom tőle. Többfüles lejátszási listák, médiatár, tagelés (akár netről), gain-állítás, konvertálás profilokkal (amelyekhez lehet külső encodert meghívni), emellett spektrum, spektrogramtámogatás, cue fájlok kezelése, kinézet testre szabása, a lejátszása listán és médiatárban duplikátumok kiszűrése, többféle kimenet támogatása (akár adatfolyam lemezre mentése, hálózati streamtípusok kezelése). Esetleg nem árt a minősítés, dalszövegkezelés, statisztikakezelés, tömörített fájlokon belüli audiofájlok lejátszása. Mondjuk ennek nagy részét a linuxos lejátszók is tudják, de nem mindet, míg a foobar2000 mindegyiket tudja, kivéve a minősítést és a statisztikát, ezt viszont pont egy-két linuxos program tudja.

    Az uTorrent tud finomszemcsés prioritásállítást fájlok ÉS torrentek között, tud statisztikát (mennyit töltöttem fel/le, összesen, ebben a hónapban, ma, ebben a menetben, hány kapcsolat alakult ki, hány peer, hány kézfogás). Kézi trackerfrissítést, várakozási sor kezelését, a torrentek között keresést, seedelésre adott torrent ellenőrzésének mellőzését, superseedet, DHT használata csak bizonyos torrentek esetében. Persze ezek egy részét tudják a linuxos torrentkliensek is, de nem egy kliens, hanem csak elszórtan, nekem egy kliensbe gyúrva kéne. Statisztikát egyik linuxos torrentkliens sem tud, meg a prioritásállítással is hadilábon állnak, csak durva prioritási szinteket kezelnek, azt is csak egy torrenten belüli fájloknál, mappáknál, de torrentek között nem. Nem tudják a DHT-t csak bizonyos torrentekre korlátozni.

    Két dolgot nem tud az uTorrent: trackerek kézi hozzáadása (ezt tudja némelyik linuxos torrentkliens), és seedelésre hozzáadott hiányos torrent (csak némely fájlok vannak meg) automatikusan részleges seedelése.

    Sajnos ezek az extrák kellenek, aki nem csak letölt, hanem nagytételben seedel, több TB-tot, többszáz torrentet, ott előjönnek olyan szempontok, amik egyszeri Letölti Leventénél még nem fontosak. Nekem főleg a statisztikák fontosak (ezt egyébként nem is nehéz leprogramozni, csak néhány számláló, meg egy log file), és a prioritások normális kezelése, esetleg kézi trackerfrissítés és seedelésre hozzáadott torrent ellenőrzésének kikapcsolása.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák