Új hozzászólás Aktív témák

  • Sanyix

    őstag

    Van egy gép eredetileg ubuntu 8.04-el, ami 2 évig így ment. Majd át lett rakva egy másik helyre, ahol elég hosszú a lankábel, így 10 mbit a max.
    Na most, 5 gépből 1 ismeri fel, hogy 10mbit kéne auto negotiationnal, a többi szépen beáll 100mbitre, és persze semmi kommunikáció nem megy.

    Így volt ezzel az ubis géppel is, így hát kiszenvedtem ethtool-al hogy bootnál 10mbitre kényszerítse. Maj frissítve lett 10.04-re. Ez ment is, máig.
    Most szokás szerint az eth0 interfész eltűnik (ki volt az a barom aki kitalálta hogy ez így legyen ha nem képes hálókapcsolatot felépíteni?). Router restart többször, gép restart, semmi.
    Mivel ugye eth0-nélkül nagyon faszán NEM lehet semmit sem diagnosztizálni, hát próbaképpen betoltam a 8.04-es cd-t és elindítottam live módban.
    ÉS rájött hogy 10 mbiten kell mennie, és működött a háló! ( a telepítettre miért kell a 10mbit-et kényszeríteni vajon? Az miért nem ismeri fel?).
    Ez után újra elindítottam a telepítettet, és volt háló...
    vindózosodik a linux? (megmagyarázhatatlan hibák amik ugyanilyen megmagyarázhatatlanul szűnnek meg)

    szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

Új hozzászólás Aktív témák