Új hozzászólás Aktív témák

  • GalaHU

    őstag

    válasz Lincoln76 #51510 üzenetére

    Először is nagylevegő, nem kell kapkodni! :)

    A TR mögött lévő számok az aluprofilok magasságát , ebből adódan a majdani rendszer szilárdságát jelzik. Az egységnyi aluprofil 40mm-es a TR80-as "dupla" 40mm-es elemekből épül föl javarészt. Ez a vastagság bőségesen elegendő minden földi halandónak statikus (!) cockpithez. Én azért választottam a TR120-at (ez tripla vastagságú) mert a jövőben motion cockpitté akarom alakítani, és sajnos ehhez az egyhez nem alkalmas egyedül az Atesz-féle cuccom. Így összerakás után viszont egyáltalán nem tudom mihez kellhet a 160-as (4x vastagság) csak nagyon őrült dolgokra tudok gondolni... :)

    Szóval a TR80, mint alap bőségesen elegendő!

    Az MK5 és a Light között a képek alapján a legfontosabb különbség, hogy az MK5-nek egy komolyabb, jobban állítható pedáltartója van, és rendelhető hozzá kifejezetten Fanatec DD-hez való Base felfogató, amivel a bázis maga a szerkezet részévé válik, ezzel is stabilabb lesz. Ennek van még egy hozadéka, ha neked úgy kényelmesebb, hogy nincsen a szádban a kormány akkor marad hely a lábadnak alatta, hogy ne érjen hozzá a base tartóhoz. A hagyományos (Lite) tartónál itt veszítesz pár centit. Én viszonylag magas vagyok, nekem ez számított.

    A váltótartó egyéni prefencia, ha egyáltalán használsz H-s vagy szekis váltó és kéziféket. Ha igen -netán mindkettőt- akkor érdemesebb a hosszabb verziót felrakni. Én még a hanyategeremet is ide tettem, ahhoz meg pláne kell.

    Az ülés is egyéni dolog, amit kiválasztottál az vitán felül a legjobban kinéző cucc, de a YT-s rivjúkban kényelmetlenebbnek mondják, mint a fejvédő nélküli kivitelt. Érdemes utánajárni a méreteinek (belső) mielőtt megrendeled. Én meghagytam az XXL-es Sparco versenyülésemet, az bejött eddig.

    Az üléshez viszont kell Seat Bracket, hogy rá tudd szerelni a vázhoz adott sínre.

    Írtad, hogy VR-ozol, de érdemes elgondolkozni a monitortartón is. A magam részéről a Cockpit mounted single monitort választottam, mert azt akarom, hogy együtt mozogjanak majd a jövőben. Ezzel nagyon jól be lehet lőnni a monitor távolságát, magasságát, rámegy VESA100-tól felfelé minden, akár egy TV is.

    Ami jól jöhet az a kerékszett (Universal Caster Wheel) mert ha rápakoltál mindent, akkor nagyon macerás mozgatni és mondjuk ha nem a szoba közepén van akkor a kébelezés se álom.

    Miután összeraktam még rendeltem hozzá egy első lezáró elemet felirattal (ez utóbbi nem hiányzott, de külön nem volt) ez maximalizálja a merevséget.

    Még PS-en nyomod, de a billentyűzet tartó is tök praktikus cucc, bár pohártartó az EU sold out... ;)

    Ha pimpelnéd a cuccot, akkor legalább 3 csomag gumicsikra lesz szükséged, de könyörgöm, RGB-s szőnyeget nehogy vegyél! Ha nagyon kell, jó alá a neoprém sima is.

    Amit fölöslegesen rendeltem az a pótcsavarok meg csatik, mert nemhogy kevesebb, hanem több van a gyári pakkban. Vagy be volt rúgva Chin Li, nem tudom...

    Szóval kb. ennyi, de ha van kérdésed, keress nyugodtan!



    Itt még kerék és kereszttartó nélkül.

    [ Szerkesztve ]

    Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

Új hozzászólás Aktív témák