- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Csatravi #33216 üzenetére
Erről írtam itt. Okosak vagytok hogy értsétek mit akartam mondani: nem a járvány durvul hanem a tesztelőkapacitás nő.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #33213 üzenetére
Ellenben ha nincs elég teszt vagy aki elvégezze a tesztet akkor nem lesz valós adat.
Amit akartam az előbb mondani, hogy most sokkal több helyen tesztelnek, sokkal nagyobb számban mint mondjuk áprilisban. Ha ugyanannyit tesztelnének most is, akkor valószínű szép lineáris görbét kapnánk. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #33211 üzenetére
Ami nem feltétlen annak tudható be, hogy gyorsul a terjedése, hanem annak hogy egyre könnyebben hozzáférhetőek a tesztek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kékes525 #33187 üzenetére
Inkább te mond meg hogy mi hasznod lenne belőle? Elköltöznél ha a szomszédodról derül ki? Körbe hipóznád a folyosót?
Szerk: kb a sötét középkorra volt jellemző hogy a betegeket megbélyegezték. Semmi jóra nem vezetett. Sokan senkinek sem ártottak a betegségükkel, de a tudatlan nép meglincselte.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
lacos001 #33024 üzenetére
Az már nem lenne akkora szenzáció, a növények is elkapták.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Csatravi #33020 üzenetére
Ez nem teljesen így van! Ma reggel Szíjjártó maszkban kezezett az izraeli akárkivel a tévében. Aztán persze leveszik a maszkot a koccintás miatt, de legalább kamera előtt fent volt rajtuk a dávidcsillagos/nemzeti zászlós maszk.
Közben ezt találtam FB-on:
Van maszk
Nincs maszk (mentségükre váljon, hogy szabadtéren vannak) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kékes525 #33015 üzenetére
A napokban lobbizott Brüsszelben asszem'. Erről beszéltem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Alex91 #33008 üzenetére
Ugyanakkor egy ápoló márciusban azt mondta egy interjúban (Magyarországon): nem rettegnek, mert fertőző osztályon kb minden nap így kell beöltözniük és ez a napi rutin része.
Más kérdés, hogy a COVID osztályra nem csak ilyen jól képzett és rutinos ápolók kerültek - emiatt lehetett gond egyes helyeken a kórházi fertőzéssel. -
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a tűnés vissza dolgozni nálunk úgy megy, hogy szeptember 1-ig biztosan nem lesz kötelező az irodai jelenlét. Gyakorlatilag emiatt a 25 emberből konstans 3-4 ember jár be... Nagyon nehéz lesz visszacsábítani az embereket, főleg IT-s világban, akikre eleve jellemző a távolságtartás/antiszociális viselkedés.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt komolyan meg kell magyarázni? Egy rettegő embert lehet irányítani, egy magabiztos valakit nagyon nehéz manipulálni.
És hogy mivel? Pl azzal, hogy "mi vagyunk a megmentőd". Lásd Németországban Merkel népszerűségi indexét a járvány előtt és most. (választásokra készül mindenki) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #32893 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én nem hiszek a mesékben csak abban hogy csinálnak valamit vagy nem. Komolyabb intézkedéseket egyik országban sem hoznak meg - ergo nem akarják teljesen elnyomni a járványt.
Hogy miért? Mert akkor nem lehetne milliárdokat pumpálni a védelembe. És ahol milliárdok folynak be, ott bizony el is folyik belőle. (nem csak itthon, mindenhol ez megy) -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Offba tettem ezt a kettőt, ha itt megáll a karate akkor maradhat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #32662 üzenetére
Tisztázzuk le, a vírus önmagában nem halálos. Csak súlyos szövődményeket okozhat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #32541 üzenetére
Mert ez a vírus nem az almafáról esett le.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rage47 #32372 üzenetére
Gondolom ahogyan mindenki mást: mentőautóval kiszállnak a lakáshoz és egy full szkaffanderbe öltözött mentős mintát vesznek.
Drizzt: összes többi ipar bukik rajra? Nem vagy te egy kicsit csőlátású? Néhány ipari szektor bukik rajta de aki tudja követni a változásokat az hasznára tudja fordítani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ezekiell #32354 üzenetére
A világ tudósainak ~80%-a ezen dolgozik fél éve és alapvető dolgok nincsnek tisztázva a vírussal kapcsolatban. De vakcina kifejlesztése már gőzerővel folyik. Ha félre teszed a konteó kiáltásaidat akkor szerintem te is felismered az egész mögött a gazdasági érdekeket.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Alex91 #32349 üzenetére
Ilyenekre nem fogsz választ kapni mert nem érdekük egyértelműen behatárolni a vírus veszélyességi faktorát mert akkor már a lakosság is tudná mérlegelni a kockázatot.
A világ lakosságának kollektív átvágása megy fél éve.Aki beszélhetne annak megtiltják. Akik beszélnek semmi konkrétumot nem mondanak. -
radi8tor
MODERÁTOR
Ma apámmal ebédeltem születésnapja alkalmából és megvitattuk az élet nagy dolgait.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem ehhez inkább 4 hét kellene. Lakáson belül is tud terjedni és lehet nem rögtön kapja el hanem mondjuk 1 héttel később, stb.
Bár, ha a bezárás mellé lenne olyan instrukció is hogy ne mossanak annyit kezet az emberek, meg puszilkodjanak sokat akkor reális a 3 hét. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Corleone33 #32005 üzenetére
Ugyan már, ha ez állítaná meg a járványt egyedül akkor már rég végig ment volna a Föld lakosságán. Szerinted hányan lépnek keresztül fertőtlenítő párakapun mikor hazaérnek?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
headhunter #31978 üzenetére
Politikát a poltopikba plz!
-
radi8tor
MODERÁTOR
[link] Először mesélt részletesen Tom Hanks a koronavírusos fertőzöttségéről (angol)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ne már, most miért kellett elárulni neki a végső megoldást?
Csatravi: szomszéd srác biztonsági őr a helyi rendelőben. Viccnek tartja az a megoldást, hogy csak délután 5-ig (szakrendelés ideje) van kötelező lázmérés, holott látogatási idő 7-ig tart a benn fekvő betegeknek.
Rossmannban is mondott egy nagy okosságot az 50 éves pénztáros: nem az üzletekben kell rettegni a terjesztőktől - ahol eleve előírás a maszk, hanem ő tuti a strandon fogja elkapni ha egyáltalán el lehet kapni (alacsony fertőzött szám miatt) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #31733 üzenetére
Majd, lesz valódi gyógyszer és hatékony prevenció, akkor nem lesz szükség szenvedni a maszkkal.
Azért ezt te sem gondolod komolyan.Ehhez a lakosság döntő többségét be kéne oltani, stb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stylewars_kp #31707 üzenetére
Építik az “árvízvédelmet”?
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest