Hirdetés

Az USA és a Google felcímkézik a biztonságos eszközöket

Nagy tech cégek, többek között az Amazon és a Google segítik a Fehér Házat a biztonságosabb eszközök felcímkézésben.

A Fehér Ház számos nagy tech céggel, többek között az Amazonnal és a Google-lel (de a Best Buy is a listán van) együttműködve olyan programot indít, amelynek keretében az amerikaiak azonosítani tudják majd a kibertámadásokkal szemben ellenállóbb eszközöket.

Ezért új hitelesítési és címkézési programot indítanak, ezzel pedig fokoznák a biztonságát az összes okoseszköznek, a hűtőknek, mikróknak, tévéknek, klímáknak, fitneszes eszközöknek is.

A gyártók és kereskedők így 2024-től U.S. Cyber Trust Mark logóval látják majd el a megfelelő eszközöket. A kezdeményezéssel biztosítanák a biztonságosabb hálózatokat és azok használatát, fokozva a nemzetbiztonságot.


[+]

A címkézés elindítása előtt az FCC visszajelzéseket gyűjt majd. A programban többek között az LG, a Samsung, a Logitech vagy a Cisco is részt vesz.

Az USA már márciusban olyan stratégiát indított, amelyben követelte a cégektől a nagyobb felelősségvállalást és azt, hogy a rendszereik ne legyenek feltörhetőek lehetőség szerint. A hatóságok igyekeznek akadályozni a hackerek tevékenységeit, továbbá a zsarolóbandák működését világszerte.

Persze ez részben szélmalomharc, amit jelez a Microsoft és az amerikai minisztériumok legutóbbi hackerbotránya is.

Azóta történt

Előzmények