Ügyvédekre utaznak a zsoldos hackerek, eldöntik a bírósági ügyeket

A francia és a brit hatóságok szerint zsoldos hackerek támadják a jogi cégeket, hogy bizalmas információkhoz jutva fordítsák meg a bírósági ügyek kimenetelét.

A francia és a brit hatóságok azt mondják, hogy a tavaly felfedezett trend igencsak felerősödött: a zsoldos hackerek egyre inkább a jogi cégeket támadják, hogy adatokat lopjanak, amelyekkel megfordíthatják a bírósági ügyeket.

Belsős forrásokat és zsarolóvírusokat is felhasználnak ehhez, érzékeny adatokra utaznak a jogi ellenfelek kapcsán. Üzleti és jogi kérdésekben is felhasználják az NCSC szerint a lopott adatokat. A francia ANSSI szerint rengeteg indiai zsoldos alkalmaznak hasonló támadásokra, kiemelt és magas rangú ügyeket is befolyásolnak, eldöntenek ilyen módokon többek között Európában és az USA-ban is.

Nem légből kapott információkból dolgoznak, a történetben már sok interjú készült áldozatokkal, kutatókkal, nyomozókkal, korábbi amerikai tisztségviselőkkel, ügyvédekkel, hackerekkel, bírósági anyagok és ezernyi e-mail is előkerült. Több éve tart ez a botrány, legalább 1000 ügyvédet és 108 jogi céget támadtak meg csak az indiai zsoldosok, akik nagy üzletet csináltak az adatlopásból és azok bizonyítékként való felhasználásából. A Google és a Meta kutatói is megerősítették a jelentések pontosságát.

Azóta történt

Előzmények