Teljes gőzre kapcsol az Apple Indiában

Megnyíltak az első Apple boltok Indiában, Tim Cook India miniszterelnökével találkozik, az eszközök gyártását pedig egyre inkább India felé tolja a cupertinói cég.

Tim Cook a jelentések szerint már a mai napon találkozik Narendra Modival, India miniszterelnökével. A találkozó része annak az indiai látogatásnak, amelynek keretében az első indiai Apple boltokba is ellátogatott az Apple vezérigazgatója.

Mumbai és Új-Delhi adnak otthont az első Apple boltoknak (utóbbi holnap nyílik, előbbi már megnyitotta kapuit egy luxusmárkákat felkaroló plázában), ezek megnyitása és Cook látogatása is jelzi, hogy nagy tervei vannak a helyi piaccal és az országgal az Apple-nek, amely jelenleg csupán 3 százalékos piaci részesedéssel bír a régióban. A gyártást azonban folyamatosan bővítik az országban.


[+]

2022. áprilisa és idén február között már 9 milliárd dollár értékben exportáltak okostelefont Indiából, ennek több mint 50 százaléka iPhone volt. Az iPhone készülékeket a Foxconn, a Wistron és a Pegatron is összeszereli Indiában, de az iPadek és az AirPods fülhallgatók gyártását is egyre inkább kiterjesztik.

Az Apple indiai eladásai márciusra közel 50 százalékkal emelkedtek, az árbevétel közelít a 6 milliárd dollárhoz. A teljes iPhone-gyártás 7 százaléka már Indiának köszönhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények