1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple

Meghívós rendszerrel indult el az Apple Pay Later, ami lényegében egy BNPL-szolgáltatás.

A világjárvány alatt sok minden fel- és túlpörgött, ezek egyike az online vásárlás és online fizetés volt, aminek a hátán feltörtek a BNPL-szolgáltatások, főleg a Z-generáció körében. Azonnal vásárolhattak, fizetni pedig ráértek később, részletekben, akár még sminkeszközöket vagy ruhákat is.

Az egyik legismertebb szereplő a Klarna vagy az Affirm, de elég hosszú a lista, ráadásul a digitális fizetéssel foglalkozó PayPal és Block is betört felvásárlásokkal a szektorba. Azóta az infláció kilövése és a vásárlások, vásárlóerő megzuhanása persze nem tett jót a BNPL-cégeknek.

Ezért kissé meglepő az Apple időzítése, de meghívásos rendszerrel végül csak elindult az Apple Pay Later. Az USA-ban élők és meghívottak így négy részletben, 6 hét alatt, kamatok és egyéb díjak nélkül fizethetnek a vásárlásokért. A funkció az Apple Walletben van, kiadás előtti verzióban, csak a meghívott felhasználók számára.

Az Apple Pay Later jelenleg kizárólag online és in-app vásárlásokban használható, legalább iOS 16.4-et vagy iPadOS 16.4-et futtató iPhone és iPad készülékeken, csak Apple Payt támogató kereskedőknél. Az Apple szerint a szolgáltatást a felhasználók pénzügyi egészségének szem előtt tartásával tervezték, jelentsen ez bármit is. Az 50 és 1000 dollár közötti kölcsönt közvetlenül fizetéskor is lehet kérni a rendszerben. Hónapokon belül széles körben is elérhető lesz az Apple Pay Later.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények