Távozott a Tesla Dojo-vezére

Távozott a Teslától a Dojo szuperszámítógépes projektet vezető Ganesh Venkataramanan. A helyét egy másik Tesla-vezető veszi át, aki korábban az Apple egyik igazgatója volt.

A Tesla Dojo szuperszámítógépes projektjét  Ganesh Venkataramanan vezette, most azonban távozott a cégtől, erősítette meg a Bloomberg.

Egyes források szerint a következő-generációs megoldással voltak problémák, ezért távozott a korábban még Jim Keller által felvett Venkataramanan. Elon Musk egy chipfejlesztő csapatot akart az önvezetési törekvések támogatására, és az önvezetést segítő chipek fejlesztésében részt is vett, majd végül a Dojo projekt élére állították. Belsős pletykák szerint azért távozott, mert a Dojo 2 nem teljesíti az elvárásokat.

Venkataramanan helyét Peter Bannon veszi át, aki a Tesla egy másik vezetője, korábban pedig az Apple-nél volt igazgató.

A Dojo szuperszámítógépet arra tervezték, hogy adatok és videók tömegeit dolgozza fel a Tesla autókból, és tréningezze az önvezetést irányító szoftvert. A gyártást júliusban indították el, jövőre újabb bő 1 milliárd dollárt fordítanak a projektre.

A Morgan Stanley szeptemberben arról beszélt, hogy a Dojo közel 600 milliárd dollárral lökheti meg a Tesla piaci értékét, mivel a robottaxik és szoftveres szolgáltatások korszakába repítheti a vállalatot, új piacokat nyitva, ahol többé nem fix áron adnak el egy járművet (azt persze mindenki döntse el maga, hogy örülne-e egy ilyen autóipari jövőnek).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények