A csúcsra repítheti a Teslát a Dojo szuperszámítógép

Beindulhat a Muskonomy, a Tesla szuperszámítógépe nem csak autót vezethet a jövőben, de Musk többi cége is profitálhat belőle.

A Morgan Stanley arra számít, hogy a Dojo szuperszámítógépnek köszönhetően 500 milliárd dollárral nő majd a Tesla piaci értéke, mivel az újdonság segít új korszakot nyitni az önvezetésben és a szoftveres szolgáltatásokban.

A Tesla így is a világ legértékesebb autógyártója, de nagyot repíthet rajta, hogy elindította a szuperszámítógép építését, hogy tréningezze az AI-modelleket. Ezek kerülnek majd az önvezető autókba, a Dojora pedig több mint 1 milliárd dollárt költ a cég jövőre.


[+]

A Dojo új piacokat nyithat, Adam Jonas elemző szerint többé nem csak fix áras járművek értékesítéséből élhet meg főként a gyártó. Ha az autók ugyanis látnak majd és reagálnak a Dojo révén mindenre, akkor rengeteg új piac nyílik a cég előtt, bármilyen kamerás eszköz képes lesz a vizuális környezete alapján valós idejű döntéseket hozni.

A Morgan Stanley szerint a Dojo a szoftverek és szolgáltatások piacán okozhat igazán robbanást, 2040-re pedig már 335 milliárd dolláros árbevételt hozhat a Tesla hálózati szolgáltatások üzletága, ami a bevételek 60 százalékát adhatja majd. Nagy lehetőséget látnak a külsős flottalicencelésben és abban, hogy felhasználónként egyre nagyobb átlagos havi árbevételt préselnek majd ki a vevőkből. SaaS-szolgáltatásként hatalmas összegeket kérhet el másoktól majd a Tesla az újdonságáért, Jonas szerint ráadásul a Muskonomy is óriásit fejlődhet ennek hála: vagyis az X, a Tesla akkus üzletága, a SpaceX, de a Neuralink és a Boring Company is. Nagyon fejlett gépi tanulási modellként és AI-egységként nem csak az FSD és a Tesla robotja profitálhat tehát a Dojóból, hanem Musk minden cége.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények