Az EV-k miatt is háborúzik a két politikai oldal az USA elnökválasztása előtt

A jelentések szerint az egyik oldal az EV-k ellen kampányol, a másik pedig azok mellett.

Már most hatalmat indulatokat és médiakampányokat hozott a 2024-es, amerikai elnökválasztás, pedig az csak jövő novemberben esedékes. A két oldal politikai háborújának egyik témája az EV-ipar.

A republikánus jelöltek többsége a jelentések szerint azt mondja, hogy az EV egy hoax, nem működik, és csak Kína gazdaságát erősíti az amerikai állások kárára. A befutó elnökjelölt Donald Trump korábbi elnök vagy Florida kormányzója, Ron DeSantis is lehet.

Miközben közös ellenséget találtak az EV-kben, addig a szektor egyre több adóbevételt hoz és álláshelyet teremt az országban, sokak szerint így végül is az EV-ipar is dönthet a következő amerikai elnökről.

Joe Biden és több demokrata jelölt ki is használná az eddig felmutatott EV-előnyöket, főleg azután, hogy az IRA óta 128 milliárd dollárt fektettek a hazai EV- és akkumulátorgyártásba. Sok olyan állam kapott gigantikus befektetéseket, ahol szoros a verseny Trump és Biden között, így ez is befolyásolhat sok szavazót. Sok szakértő szerint a Biden-kormány EV-befektetéseinek meglehet a hatása, pusztán a befektetések nagysága és az álláshelyek teremtése miatt is. Sokan azt mondják, a lényeg, hogy gyári állásokat kell eladniuk, mindegy, hogy kosarakról vagy akkumulátorokról van szó, így meggyőzhetőek a függetlenek is, vélekednek a szakemberek.

Az előzetes kutatások szerint Trump vezet a népszerűségi versenyben.

Értelemszerűen a következő USA-kormány stratégiája óriási hatást gyakorolhat a teljes EV-szektorra.

Azóta történt

Előzmények