2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

A NAV kormányzati utasításra rászáll az uberes sofőrökre

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: kormany.hu

A kormány korábban már jelezte: a lazítás helyett a szigorítás útját tartják célravezetőnek.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a személyszállítással foglalkozó cégek és magánszemélyek betartsák az adózásra és a biztonságos üzemeltetésre vonatkozó szabályokat – fogalmazott Tállai András a ma késő délelőtti sajtótájékoztatón. Az Uber-soförőket szigorúan és folyamatosan ellenőrzi a magyar adóhatóság – jelentette ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője.

Hirdetés

Az adózási kötelezettségek alól senki nem bújhat ki – tette egyértelművé a kormány álláspontját Tállai András miniszterhelyettes a nemzetgazdasági tárca sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott: a magyar adóhatóság a tisztességes adófizetők oldalán áll.

Tállai András kiemelte: az eddigi ellenőrzési tapasztalatok alapján elmondható, hogy a magyar Uber-sofőrök – annak ellenére, hogy üzletszerűen vállalják a fuvarokat – adószámmal sem rendelkeznek, és a viteldíjról sem adnak semmilyen adóügyi bizonylatot – tájékoztatott a miniszterhelyettes, hozzátéve: az eddig az ellenőrzések során minden Uber-fuvarozó elbukott.

A NAV tájékoztatta a szabálysértő gépkocsivezetőket, hogy amennyiben a tevékenységüket a jövőben rendszeres jelleggel, jövedelemszerzés céljából kívánják folytatni, akkor bejelentési kötelezettségüknek eleget kell tenniük – hangoztatta Tállai András, aki szerint adózási szempontból mindenképpen sikeresek voltak az ellenőrzések: a figyelmeztetett sofőrök közel négyötöde a revízió után vállalkozási tevékenységéhez adószámot kért.

A NAV a mai naptól zéró toleranciát hirdet azokkal az Uber-sofőrökkel és személyszállítást végző személyekkel szemben, akik semmibe veszik a szabályokat – fogalmazott Tállai András, aki elmondta: mostantól a törvény engedte lehető legszigorúbb szankciókra számíthatnak. A NAV akár 200 ezer forintos mulasztási bírságot is kiszabhat a kontár sofőrrel szemben.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.