Tanulási krízist okoz a Facebook

A kanadai iskolák beperelték a Metát és a Snapet, a vád szerint a platformok ártanak a tanulóknak: tanulási és mentális krízist okoznak.

Kanadai iskolák fogták ezúttal perbe a Metát és a Snapet, és nagyjából 3 milliárd dollárnyi kártérítést is követelnek. A vádjaik szerint a közösségi platformok ártanak a tanulóknak.

Az állásfoglalás szerint a termékeket direkt úgy tervezték, hogy kényszeres használatot idézzenek elő, ez pedig áthuzalozta a gyerekek gondolkodását, viselkedését és tanulását.

Mindez tanulási és mentális krízist okozott a diákoknál, az iskoláknak pedig többet kellett költeni támogatási programokra.

Az nem újdonság, hogy a Facebook, az Instagram és a többi platform függőséget okoz, a tartós használatuk pedig idegességhez, szorongáshoz és depresszióhoz vezethet, főként a fiataloknál és gyerekeknél.

Sorra érkeznek ezekről a tanulmányok, a szivárgások arról, hogy mindezzel tisztában vannak a nagy cégek vezetői. És az olyan hírek is, hogy újra és újra perelik ezeket a cégeket, magánemberek, amerikai államok, stb.

A mostani kanadai perben a TikTokot is megnevezik egyébként. A perben összesen több mint 1000 iskolát képviselnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények