Tovább pereli a Metát, mert az arcával jelentek meg kriptocsalások a Facebookon

Az ausztrál nyomozók ugyan ejtették Andrew Forrest és a Meta ügyét, de Kaliforniában folytatódik a per.

Andrew Forrest nem csak nem csak az ausztrál bányászipar egyik legfontosabb személyisége, hanem Ausztrália második leggazdagabb embere is – több szempontból is érzékenyen vette, amikor állítása szerint a Facebookon ezerszám jelentek meg az olyan kriptocsalások, hirdetések, amelyek az ő arcával reklámoztak.

Az ausztrál nyomozók most ejtették Forrest és a Meta ügyét, azonban Forrest Kaliforniában is pert indított, ez még tart – mindenképp felelősségre akarja vonatni a Metát. Míg az ausztrálok szerint nincs elég bizonyíték a nyomozás folytatásához, addig Forrest szerint a Meta megsértette az ország pénzmosásellenes törvényeit azzal, hogy külsős scammereket engedett használni a szoftverét és platformját, továbbá engedte reklámozni a kriptocsalásokat, ráadásul az ő arcával, mintha ajánlaná azokat. Forrest szerint az ügy ejtése tragédia azoknak a szülőknek és nagyszülőknek, akik életük megtakarítását veszítették el az ilyen csalások miatt.

A Meta szerint az ilyen csalások komplex fenyegetést jelentenek, a csalók minden platformok és szimpátiát felhasználnak. Együttéreznek az áldozatokkal, nem akarnak ilyen csalásokat, és szakadatlanul dolgoznak ezek megelőzésén.

A kaliforniai per folytatódik, ott főleg azzal vádolják a Metát, hogy nem tett eleget a reklámok megfékezéséért – Forrest szerint már 2019-ben ígéretet tett a cég arra, hogy törli ezeket, de nem történt semmi, csak még több embert károsítottak meg a csalók.

A Meta jelezte azt is, hogy az amerikai törvények értelmében az internetes platformok nem felelnek a külsős felek által közzétett tartalmakért, ezért is kérik a per ejtését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények