Jönnek az AI-gyártású képek és videók a Facebookra

Frissítette a deepfake-ekre és egyéb módosított médiatartalmakra vonatkozó szabályzatát a Meta, így a platformjain hamarosan lehet majd találkozni azzal a címkével, ami jelzi az AI-gyártású képeket és videókat.

A Meta komoly változtatásokat jelentett be a digitális gyártott vagy módosított médiatartalmakra vonatkozó irányelvei kapcsán – a cél az, hogy megmutassák az amerikai választások előtt, hogy tudnak mit kezdeni a megtévesztő, AI segítségével gyártott tartalmakkal.

Májustól ezért „Made with AI” címkét kap minden AI-generálta videó, kép és hanganyag a platformjain – korábban csak nagyon kevés videót címkéztek fel. Vagyis most már jobban látható módon érkeznek az ilyen tartalmak a közösségi platformokra, kevesebbet kell találgatni, hogy vajon igazi-e az adott kép.

Külön, de jól észrevehető módon címkéznék fel a digitálisan módosított tartalmakat, amelyek szintén megtévesztőek lehetnek az emberek számára. Itt akkor is lesz címke, ha nem AI segítségével módosított valaki. A jövőben így nem csak néhány limitált mennyiségű bejegyzés törlésére utaznak majd, hanem megtartják a tartalmakat, de információt nyújtanak arról, hogyan készültek azok.

Korábban jelezték, képesek más cégek AI-eszközeivel gyártott tartalmait is érzékelni.

Az újítást a Facebookon, az Instagramon, a Threadsen is bevezetik, de a WhatsAppon és a Questeken más szabályzatok vannak érvényben.

A szakértők szerint a választásokat erősen befolyásolhatják az AI-eszközök, sok kampányban aktívan használják ezeket, feszegetve az irányelvek határait.

Februárban egyébként a Meta felügyelő tanácsa maga is elégedetlen volt a vállalat deepfake-szabályzatával, és szerintük a nem AI-gyártotta tartalmakra is figyelni kell, mert azok sem kevésbé félrevezetőek, főleg, ha olyat mutatnak, ami meg sem történt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények