Fontos változtatást vezetnek be az Instagramon, ez rengeteg fiatalt érinthet

Igyekeznek jobban védeni a fiatalokat, ezért a nekik küldött üzeneteket kitakarják, ha azok meztelenséget tartalmaznak.

Az Instagram olyan funkciók tesztelésébe kezd, amelyek többek között kitakarják a meztelenséget tartalmazó üzeneteket, hogy megvédjék a fiatalokat, továbbá meggátolják, hogy az esetleg scammerek elérjék őket – közölte a Meta, amely próbálja eloszlatni a káros tartalmakkal kapcsolatos aggodalmakat.

A Meta az USA-ban és Európában is egyre nagyobb nyomás alá kerül, a vádak szerint a platformjai függőséget okoznak, a fiatalok körében pedig mentális problémákat, válságot.

A mostani védelmi újítás az Instagram közvetlen üzeneteit érinti, offline gépi tanulással elemzi a képeket. 18 év alatt automatikusan bekapcsolják a funkciók, a felnőtteket pedig ennek bekapcsolására ösztönzik majd értesítésben. Mivel az elemzés a készülékeken történik, így a kitakarás a titkosított beszélgetésekben is működik, a Meta viszont egy képet sem lát, csak ha azt valaki külön jelenti. Hamarosan egyébként az Instagram-üzeneteket is titkosítják.

Olyan technológiát is fejlesztenek, amivel azonosíthatják a szexuális zsarolók, csalók fiókjait, a funkciókat már tesztelik. Azt pedig már januárban közölték, hogy több tartalmat rejtenének el a fiatalok elől a Facebookon és az Instagramon, hogy kevésbé fussanak bele érzékeny tartalmakba (például öngyilkosság, önbántás, evési rendellenesség, stb.).

Az USA-ban számos per folyik a Meta ellen ilyen témákban, októberben 33 állam államügyésze is beperelte őket azért, mert félrevezették a nyilvánosságot a platformjaik veszélyeivel kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények