Újra lesz T-Systems Akadémia

A T-Systems Magyarország 2018-ban is elindítja speciális informatikusképzését utánpótlásának kinevelésére.

A hivatalos közlemény szerint a szeptember 1-jén induló T-Systems Akadémia résztvevői részmunkaidős munkavégzés mellett tanulhatnak a vállalat informatikusaitól, miközben fejleszthetik, megvalósíthatják saját piaci ötleteiket is. A Budapesten működő T-Systems Akadémiára június 10-ig lehet jelentkezni.

A T-Systems Akadémia nem fejlesztőket, hanem átfogó IT infrastruktúra-ismeretekkel rendelkező szakembereket képez: 3 hónap általános alapozó és 3 hónap rotációs gyakorlati képzést, valamint 12 hónap on-the-job tapasztalatszerzést követően 6 hónap teljes munkaidős munkavégzést kínál. Az akadémisták először megismerkedhetnek a T-Systemsnél zajló infrastruktúraprojektek tervezésével, megvalósításával és üzemeltetésével. Ezt követően specializálódhatnak hálózatok, kommunikáció és biztonságtechnika, valamint belső IT-támogatás területekre, ahol minimum egyéves gyakorlati tudást kell megszerezniük. Karrierjüket az érdeklődők hálózati megoldások, intelligens épületek, IT-biztonság és felügyeleti rendszerek, konvergens kommunikációs megoldások, valamint számítógépes rendszerek területén építhetik tovább.

A tanulók mindeközben folyamatosan és aktívan részt vehetnek a vállalat mindennapos szakmai kihívást nyújtó projektjeiben, működésében. A résztvevők a képzés során innovációs tanulmány megírására is lehetőséget kapnak, amelynek célja egy piaci vagy egy saját ötlet kifejtése. A legjobb javaslatokat szakmai elbírálást követően a T-Systems Magyarország beépíti a portfóliójába.

„A T-Systems Akadémia tavalyi első éve bebizonyította, hogy komoly érdeklődés van a részmunkaidő melletti IT képzésre. 2017-ben 400 jelentkezőből választottuk ki azt a 10 főt, akik – portfóliónknak megfelelően – számos különböző szakmai területet ismerhettek meg az elmúlt időszakban. A T-Systems Akadémia hallgatói új szemlélettel gazdagítják a vállalat jelenlegi, több mint 1100 főből álló informatikus közösségét” – mondta el Mohácsi László a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese.

A T-Systems Akadémiára a jovomunkahelye.t-systems.hu oldalon, vagy ide kattintva lehet jelentkezni.

Azóta történt

Előzmények