Hirdetés

2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ledgeri


ledgeri
(PH! kedvence)

Éljen: 1:36 után való első megszólalásra SEM élő emberrel közöljük közlendőnket..

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#2) bambano


bambano
(Jómunkásember)

Vanda vagyok!
meg öveg is...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#3) Tin


Tin
(PH! addikt)

volt hozzá szerencsém. valóban megérti, amit akarsz, de hogy kapcsolni nem tud sehová, és valódi segítséget nem kapsz, az is biztos. sokkal egyszerűbb volt a CTI-ban lépkedni, mint ennek a robotnak elmagyarázni, mit akarsz. úgy tudtam emberhez kapcsoltatni végül, hogy "új csomag rendelése". merthogy ott mindig rövid a várakozás és mindig van rá erőforrásuk.

(#4) cinemazealot


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Az IVR-nak legalább volt menütérképe, amin gyorsan át lehetett szaladni, ha tudtad, mit akarsz. Vandához néhány hónapja volt szerencsém. Néhány felröhögés után meguntam és pötyögtem inkább a *111#-et, az legalább nem ért félre... igaz humanoidhoz sem kapcsol, de talán mindegy is. A cél így is elég világos: a kedves ügyfél ne b@sztassa már a szolgáltatót... elég ha csak fizet. :(((

(#5) Narxis válasza Tin (#3) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Ejnye, ez már lehet "hackelésnek" számít. :D

(#6) Latza


Latza
(fanatikus tag)

Átjutottam Vandán, aztán az első ügyintézőn (recepciós...?), a második ügyintéző pedig (elvileg) megoldotta a problémámat (cím helyesbítés, mert a rendszerben lévőn nem látszik szolgáltatás, valamint hűségidő hosszabbítás). Ez volt 2 hete. Egyik sem változott 2 hét alatt. Akkor nem mindegy, hogy ki veszi fel a ügyfélnek a telefont? :W

Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.

(#7) VIC20


VIC20
(őstag)

Eddig nem volt szükségem rá, hogy telefonon intézzem az ezen céghez kapcsolódó ügyeimet, de ezek után pláne nem is fogom. Már csak elvből sem.

(#8) MrSimon


MrSimon
(újonc)

Sziasztok, egy kis infó egy olyantól, aki részt vett Vanda tesztelésében.
(Mindenre próbálok választ adni)
1.Vanda hangmintákat ismer fel, sokat javít a helyzeten, ha az ember háttérzaj mentesen artikulálva beszél a telefonba. Mivel egyéni hangmintákat nem tárol (értsd nem tudja, hogy te Tóth Géza vagy), ezért egyelőre nem tudja azt, mint a Google Asszisztens (ami beta verzióban angolra állított telefonon itthon is működik), hogy akkor is felismer, ha más hangosan beszél melletted.
2. IVR ide vagy oda, az emberek többsége nem tudta használni, össze vissza kapcsolta a gombokat, lusta volt meghallgatni stb. Tudom ez egy infós(abb) oldal, itt legalább felhasználói szinten értünk a dolgokhoz... De soha ne tudjátok meg, hogy hányan nem tudják lebetűzni a saját nevüket sem. Rájuk is kell gondolni, főleg azért mert akinek van esze, ott az online felület (ami nálam 95%-ban működik*), 2-3 perc alatt el lehet mindent intézni. Kb. De értjük a lényeget, 0 sorbanállás, minimális várakozás. Mindezek után maradnak a digitálisan kicsit lemaradtabbak, és sok ügyfél 5-10 percre is simán elveszett az IVR-ban. Ez egy csomó frusztráció volt szegényeknek.
2/* valamiért a gyorsítótár bugos szokott lenni időnként, de saját flottás számaimmal sosem volt baj. (pedig nem is sima lakossági...)
3. Régi városi legenda, hogyha azt mondod, hogy venni akarsz valamit, akkor hamarabb jutsz ügyintézőhöz. Na hát ez egy ordas nagy kamu. Általában kevés a várakozó, rengeteg kapacitás bővítés volt az elmúlt pár évben, az átlag várakozás az valami 25 másodperc. Átlag! (Idei statisztika) Viszont nagyon fontos:
4. Azt mondd Vandának, hogy mit akarsz. A hívások 25-35%-át kapcsolni kell, mert rossz az azonosítás a Vandánál. Ez neked is várakozási idő. Feleslegesen. Tanács: 3-4 szóban érdemes, hogy benne legyen, hogy otthoni vagy mobil ügy van és műszaki panasz vagy ügyintézés vagy vásárlás. A többit már intézi az ügyintéző, akit kapcsol Vanda. Vagy Vanda megoldja.
5. "Recepciós" ügyfélszolgálatosok (a Telekomnál) kb 2015 óta nincsenek. Ilyen esetben rossz helyre kapcsolt Vanda, amit az ügyintéző nem akart mondani. Tekintve, hogy a tesztelés során semmi problémába nem ütköztem (sőt igazából csak meglepődtem, hogy milyen komoly tájszólást és szlenget is megért :D), gyanítom hosszú volt az összefoglaló.
6. A Telekom szolgáltató, ergo pénzügyi érdeke, hogy szolgáltatást jó minőségben minél több embernek adhasson. Ez azt is jelenti, hogy érdeke, hogy az ügyféllel kapcsolatba kerüljön. Nyilván az picit más, mint mondjuk a vizet bekötni, mert ugye ott egy dolgot lehet választani, a csapvizet. Ennek el tud törni a csöve vagy ki lehet hagyni a számláját, de kb ennyi. Minden dolognak megvan a szakértője és mióta van Magenta 1 azóta van teljeskörű telekommunikációs szolgáltatás. Vannak céges ügyfelek, vannak kábeles ügyfelek, vannak dominós vagy flottás ügyfelek. Egy ügyintéző általában több dologhoz ért, de azért nem mindenhez. Ennek érthető oka van, üzleti ügyintézéshez kell ismerni az online pénztárakat, meg a céges jogot, kábel szereléshez meg a különböző internetes megoldások működését, jelerősséget stb.
7. Ha valami nem működik, az nem direkt van, sőt kifejezetten rossz.

(#9) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Na már be is vezették, mire egyre több olyat olvasok, hogy az ilyen ügyfélszolgálat kiváltó technológiák sorra buknak meg a gyakorlatban.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#10) lezso6 válasza bambano (#2) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Na, akkor nem csak nekem volt ez az első asszociációm. :D

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#11) Latza válasza MrSimon (#8) üzenetére


Latza
(fanatikus tag)

Bár ez nem konkrétan Vandás dolog, hanem Telekomos furcsaság, de ha egyszer az ügyintéző elvégzi a beállításokat, átpötyögi a címet és azt mondja, hogy készen vagyunk, viszont 3 hét után sem látszik semmi eredménye egyik tevékenységének a rendszerben, akkor mi történt? Ilyen hosszú az átfutási idő? Elakadt a folyamat? Nem engedélyezi a vezérigazgató? De akkor miért nem értesítenek?
Szóval egyelőre szkeptikus vagyok a gépi problémamegoldással kapcsolatban, ha még az ember sem tud megoldást találni elsőre. Persze másnál attól még működhet. :)

Egyébként meg ki tudja...?

[ Szerkesztve ]

Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.

(#12) anulu


anulu
(PH! félisten)

ha már élesben be van vezetve, akkor elvárom, hogy ne az artikulációmon múljon, hogy megérti-e, amit akarok, vagy 5x-i elmondás után valami tök mást ért belőle. volt "Vandához" szerencsém. köszi, ezerszer inkább az IVR.

tudom, nem könnyű ilyen rendszert összerakni, de addig legyen opt-in, aki szívni akar vele, meg artikulálósdit játszani, az megtehesse. aki viszont ügyet intézni, annak maradjon a telefonos menü.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

(#13) The Nuke válasza bambano (#2) üzenetére


The Nuke
(őstag)

Lool

Ez egy ilyen bicikli. Ha nem megy, leszállsz és tolod...

(#14) -Skylake- válasza VIC20 (#7) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Tiltjak az elveid, hogy robottal beszelj ?

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#15) Narxis válasza VIC20 (#7) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Tiltják az elveid a fejlődés támogatását? :F

(#16) Dezsike válasza Latza (#11) üzenetére


Dezsike
(tag)

Bármi el tud akadni abban a rendszerben. 4 éve tévét vettünk tőlük, azt mondták max 30 nap, de az esetek nagy részében egy héten belül hozza a futár. A 31. napon telefonáltunk, hogy nem jött semmi, az ügyintéző annyit közölt, hogy látja a megrendelést, de az nincs véglegesítve. Rá egy héttel tényleg hozta a futár. Jövőre szeretnék új tévét venni a hálószobában lévő katódsugárcsöves helyett, de az már egy műszaki boltban lesz inkább megejtve (már csak azért is, mert közben a tévét átvittük a Digihez, már csak a mobiltelefon és a mobilnet van a T-nél, de azzal elégedett vagyok).

(#17) VIC20 válasza Narxis (#15) üzenetére


VIC20
(őstag)

Meg azt is, hogy érvelési hibás, céltalan és parttalan vitákra hergelést célzó hozzászólásokra reagáljak.

(#18) Narxis válasza VIC20 (#17) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Köszi a reagálást. ;)

(#19) repoz

Tapasztalataim szerint kielégítő szolgáltatást nyújt Vanda.

(#20) Joci10 válasza repoz (#19) üzenetére


Joci10
(senior tag)

Öööööö. És mennyit fizetsz ezért a "kielégítő" szolgáltatásért? :DD

(#8) MrSimon:
Csak a 4-es ("Azt mondd Vandának, hogy mit akarsz.") és a 6-os ("A Telekom szolgáltató, ergo pénzügyi érdeke, hogy szolgáltatást jó minőségben minél több embernek adhasson.") pontokban felvetett gondolatokra reagálnék 1-1 kis példával.

Volt egy kis közjátékom Vandával (még valamikor év közben), és nem volt hajlandó megérteni, hogy mit szeretnék. Hiába mondtam a saját szavaimmal, hogy mi a gond, nem akarta megérteni. Már nem emlékszem, hogyan kerültem ügyintézőhöz, de arra emlékszem, hogy nem volt egyszerű. Vagyis lehet, kellene egy 'Használati utasítás Vandához'-szerű valami, ahol lehetne tudni, hogy bizonyos dolgok esetén milyen hívószavakat kell(-ene/-ett volna) használni, hogy gyorsan és pontosan eljussunk oda, ahová szeretnénk.

Másik: hibabejelentés régebben volt az appban (igaz, még bétás állapotban, de működött), még talán a honlapon is; de eltűntek. Mindenhol csak a telefonos ügyfélszolgálatra irányítanak. Még amikor bent voltam a saját boltjukban, akkor is azt mondták, hogy 'Telefonos ügyfélszolgálat.'. Amikor a telefonomat akartam unlock-oltatni (szolgáltató-függetleníttetni), és a megkapott kóddal nem működött az unlock (a honlapon lévő infók alapján csináltam mindent - az egyik telefonnál ment rendesen, a másiknál nem), majd bementem, hogy mit lehet csinálni, ismét csak jött a 'Telefonos ügyfélszolgálat.' reakció. Vagyis ha szerinted ez egy 21. századi nagycég ügyfélközpontú politikája, akkor szerintem valamit nagyon gyorsan át kellene ott gondolni, és valakit nagyon gyorsan el kellene onnan küldeni.

(#21) flimo válasza MrSimon (#8) üzenetére


flimo
(őstag)

És az már túl bonyolult lett volna, hogy választható legyen a kettő? Még csak kérdezni se kell, csak egy gomb, amire átugrik menübe. Vagy a kettőt egyszerre nem bírják a szerverek? :DDD

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#22) Joci10 válasza Joci10 (#20) üzenetére


Joci10
(senior tag)

Újabb esetem Vandával.
Meghalt a beltérin belül a vinyó (szinte biztos, mert nem működnek a felvétel opciók, és a korábban felvett felvételeket is törli az újabb felvételek miatt, amiket viszont nem vesz fel). Ezért 5+ percet kérdezősködött, de a vége az lett, hogy hívjam vissza, ha újraindítottam mindent. Újrahívás - újra azonosítás - és itt már végre kapcsolt a telefonos kezelőhöz, aki felvette a hibabejelentést. Vagyis ha egyből egy 'élő' emberhez kerülök, és elmondom, hogy már mindent megpróbáltam, és a hibajelenség miatt mi lehet a probléma, akkor nem kell hosszú perceket Vandával 'beszélgetnem', nem kell hozzá két hívás, és nem kell hozzá kétszer azonosítás sem.

(#23) Penge_4 válasza Narxis (#15) üzenetére


Penge_4
(PH! kedvence)

Fejlődés támogatásról 10 év múlva lehet beszélni. Jelenleg felruházzák pár ilyen "Oh, wow, amazing" trükkel akár a chatbotokat, akár bármi mást. Ha olyasmit kérdezel tőle, ami statisztikailag nem szerepel a top 10-ben vagy a top 50-ben, akkor befürdik mindegyik.

Jelenleg annyit érnek el vele, hogy betömködik a munkaerőhiány okozta lyukakat, mert egyre kevesebben akarnak ügyfélszolgálatosnak is elmenni.

És ahogy előttem már kitárgyalták, az értelmesek eddig is csak végszükségben telefonáltak, megpróbálták online intézni a dolgokat, így pedig a szűrő rostáján egyre több idióta akadt fenn. Namármost ezt még egy pszichológus sem bírná hosszútávon elviselni (annak pedig nem annyi az órabére, mint egy ügyfélszolgálatosnak), így kapóra jön egy robot, amit lehetetlen felidegesíteni és nem is szúrja tökön magát, ha hosszútávon kényszerül ilyen munkát végezni. ;]

(#24) anulu


anulu
(PH! félisten)

meghalt mindkét IPTV távirányítója. Vandával kb 5 percet visakodtam, mire rájöttem, ha nem mondok neki semmit, akkor "leosztja magát nullával" és inkább kapcsol egy ügyintézőhöz, aki kb 1 perc alatt elmondta, hogy hogyan tudom kicseréltetni.

jelen formában nem több ez, mint egy idegesítő chatbot. valamint piszok jó lenne, ha valami mágikus szám pötyögéssel át lehetne ugrani ezt a bohóckodást, és kapcsolna egy helpdesk-eshez. :(((

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.